Appartement - Reisverslag uit Goor, Nederland van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu Appartement - Reisverslag uit Goor, Nederland van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu

Appartement

Door: OverHetLevenInShanghai

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

24 September 2011 | Nederland, Goor

Hallo allemaal,
Jullie zullen je wel afvragen waarom nu weer een nieuw blog adres. Tja, die ik de vorige keer had uitgezocht, toen we appartementen aan het zoeken waren in Shanghai, was niet echt toegankelijk voor iedereen. Ik vind het belangrijk dat wie me wil “volgen” ook de gelegenheid kan krijgen en zich kan aanmelden. Dat is de reden!
Ik wil jullie wat vertellen over de locatie enz. enz. van ons appartement. Het ligt in het Jing’An district van Shanghai. Het district is vernoemd naar de Jing’An Tempel en is ongeveer 7,6 km². Dit is hetzelfde district waar ook het Hilton hotel ligt.(nr. 4 op foto plattegrond)
Ons compound (gebouw) bestaat uit 4 gebouwen nl: nr. 3, 5, 7 en 9. Waarom er geen nr. 1 is weet ik niet, misschien kom ik daar ooit nog achter en dan laat ik dat jullie weten. Wij gaan in gebouw 9 wonen op de 11de verdieping appartement 1. Het nummer is dan ook 1101. De gebouwen zijn in 2007 gebouwd en zijn 27 t/m 32 verdiepingen hoog. Er zit een clubhuis in met fitness ruimte, sauna, een binnen zwembad en er schijnt een tennisbaan te zijn. (die hebben we nog niet gezien), beautysalon, squash, badminton, tafeltennis, biljart en bowling. Hier hebben we een abonnement van.(zit bij de huur van het appartement in) We zitten ongeveer 48 km van het internationale vliegveld (Pudong) af en 13,5 km van Hongqiao (meer nationaal gericht vliegveld). Onder gebouw 7 stopt lijn 2 van de metro. (een van de belangrijkste lijnen van het metro stelsel). Lopend is het naar een park 9 minuten, een restaurant en een supermarkt op 2 minuten, en een warenhuis op 4 minuten afstand.
Henny kan dus onder gebouw 7 op de metro stappen en is na 2 haltes bij de dichtstbijzijnde metrohalte bij zijn werk. Na ongeveer 10 minuten lopen is hij bij het kantoorgebouw. Best relaxt dus in zo’n mega grote stad. Jennifer woont ook nog behoorlijk in het centrum maar rijdt elke dag meer dan 22 km heen en 22 km terug met haar auto, om maar even de afstanden aan te geven. Het is en blijft een grote stad.

• 25 September 2011 - 09:50

Inge:

Het was even puzzelen maar je staat nu bij mijn favorieten. Lijkt me heel leuk om jullie te volgen. Ik heb op faceboook ook een verhaaltje gezet, weet alleen niet of ik het goed gedaan heb. als ik jullie niet meer zie, wensen Jos en ik jullie een hele fijne tijd in Shanghai.

• 19 Oktober 2011 - 07:08

Evert:

Dit gaat goed en ik waan mij al een beetje in Shang....!!!!!
    Ga zo door en blijf ons informeren