Rondom het appartement - Reisverslag uit Shanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu Rondom het appartement - Reisverslag uit Shanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu

Rondom het appartement

Door: OverHetLevenInShanghai

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

13 November 2011 | China, Shanghai

Omdat ik vanaf donderdag alleen was, heb ik mijn energie in het appartement gestoken en veel gepoetst. Niet echt een hobby, zoals jullie weten maar hier wordt alles wel veel eerder stoffig en vies. Ik was zelfs zo goed aan het poetsen dat ik een gedeelte van het weekend zonder internet en tv heb gezeten. Dat was minder. Geen skype, mail, facebook of noem maar op. Ik had het audiomeubel van de kant af gehaald en schijnbaar zaten er kabels los.

Zondagmiddag ben ik uiteindelijk maar een stuk gaan wandelen. Henny had vertraging en zou later thuis komen. De weersvoorspellingen zijn zo dat het veel gaat regenen de komende tijd en ik dacht weet je wat ik doe, ik zoek dat kraampje op die dvd’s verkoopt. Dan heb ik nog iets te doen en met slecht weer staan ze er niet. Het is ongeveer 10 minuten lopen van ons appartement. Toen ik bij het kraampje stond kwam er een westerns meisje naast me staan. We waren beide bezig te neuzen in het expat gedeelte van de kraam en ze wees me een dvd aan en zei: “that one is nice”. Ik zei thanks en we kwamen aan de praat. Yeeeh, iemand verstaat me. Ze vroeg of ik zin had om met haar mee te gaan naar de fakemarket en dat wou ik wel. Ik dacht dat we een taxi moesten pakken maar dat hoefde niet. Bleek dat we alleen naar de overkant van de straat hoefden te lopen. Wat gaaf, troep kopen op 10 minuten lopen van ons appartement. Dat is helemaal te gek. De markt heeft 4 verdiepingen. Super! Alleen zijn ze hier wel een beetje opdringerig, maar dat hoort erbij. Ook heeft ze me laten zien dat als je aan de achterkant van het gebouw eruit loopt je een dvd winkel hebt die uit 2 verdiepingen bestaat. Ik was weer even in twee ‘snoepwinkeltjes’ en kan nog heel wat bekijken en kopen. Ha, ha We zijn samen richting appartement gelopen en hebben beneden bij Wagas wat gedronken. Ze heet Rebecca, is 30 jaar en komt uit Zwitserland. Erg gezellig hadden we het en we spreken zeer zeker weer af want we hebben telefoonnummers uitgewisseld. Henny kwam tegen 20.00 uur thuis en we hebben nog iets samen gegeten bij de Italiaan, een borreltje gedronken en gaan slapen.

Maandagavond hebben Henny en ik Jennifer mee uit eten genomen voor haar verjaardag. Ze was afgelopen vrijdag jarig. Ze wou graag hairy crab eten en dat hebben we dus ook gedaan. Deze waren nog lekkerder dan de vorige keer. De rest van de week hebben zich geen bijzondere dingen voorgedaan. Alleen dat Ellis en ik hebben besloten om zelf sieraden e.d. te gaan verkopen. Eerst kleinschalig en als we het leuk vinden via internet. Ik heb gemaild met onze Herma (belastingen) en via Mariel heb ik het mailadres gekregen van Priscilla die bij de KvK werkt. We zijn aan het brainstormen over wat we gaan proberen te verkopen en over een naam. Eerst hadden we de naam: JE sieraad. De eerste twee letters van Jeannette en Ellis. Maar als ik dan leuke handtassen of handschoenen of nog iets anders zie, waarvan we denken dat is ook leuk te verkopen? Dan doet die naam ons misschien te kort? Dus heeft iemand nog een leuk idee voor een naam voor ons? Er ligt een cadeautje voor de winnaar klaar. Dus wie denkt er met ons mee en mailt Ellis of mij? Alvast bedankt! Komen we er niet uit dan blijft het gewoon bij JE sieraad. Jullie kunnen het lezen in mijn volgende verslag.

Donderdag kwam Henny laat thuis want hij had een etentje met zijn personeel en de algemeen directeur van Nedap Groenlo was over vanuit Holland. Vrijdag was het mooi weer, de zon scheen en ik heb heerlijk een stuk gewandeld. Ik heb mijn residences permit for foreigner in the peoples of China gekregen. (verblijfsvergunning), de dvd-speler kwam terug van reparatie. Dinsdag ingeleverd want hij had meer strepen en blokken dan beeld, en we hebben nu gelukkig een andere, geluncht met Henny en Jennifer. Henny heeft formulieren van Yopark gekregen en wie weet de juiste en kunnen we lid worden van de sportschool? We zien het morgen.

’s Avonds hadden we eindelijk de borrel met de Nederlandse vereniging. Hier heb ik me wel erg op verheugd. Eindelijk iets meer Nederlands praten met mensen face to face. Het was een erg gezellige avond. We hebben lekker geborreld en zijn tot de conclusie gekomen dat we bij de oude garde horen, de gemiddelde leeftijd lag rond de 30 jaar. Er waren twee echtparen van ongeveer onze leeftijd en die waren heel erg aardig. Diana de vrouw van het ene stel heeft me uitgenodigd om a.s. maandagmorgen met haar en de andere dame mee te gaan voor een kop koffie bij S.E.A. Shanghai. Een internationale club voor expat. Henny zei doen en dat ga ik ook doen, het lijkt me gezellig!

Zaterdag hebben we eerst even een kop koffie gedronken bij Bon Matin en kwamen daar een Amerikaan Barry tegen waar we gezellig een tijdje mee hebben gekletst. Daarna zijn we met de metro naar Media Markt gegaan voor een printer. We zijn terug gegaan naar het appartement en hebben bij de Japanner geluncht. Daarna naar de sportschool met al onze oude en nieuwe papieren. Het is echt waar. . . . . . We hebben een pas! Je geloofd het niet maar we kunnen sporten. We moesten nog wel even een badmutsje kopen voor ongeveer 10 euro p.p. maar dat mag de pret niet drukken. Je moet iets houden om over te kunnen klagen toch? Henny heeft de printer geïnstalleerd zodat we kunnen printen en scannen. Ik heb Lucy gebeld, een mevrouw die Chinese les geeft. Een tip vrijdagavond van Thomas, ook een bestuurslid van de Nederlandse vereniging. Ik begin a.s. dinsdagmorgen. Spannend! Een erg productieve week dus. Thuis gegeten, geborreld en naar bed.

Tot de volgende keer, en groetjes,
Jeannette

• 13 November 2011 - 07:16

Irene:

Het begint een goede gewoonte te worden, zondagmorgen en je blog lezen. Zo ga je helemaal bij mijn zondagmorgengevoel horen.
    Super hoe je steeds bezig bent met alles! En wat leuk dat je met Ellis met sieraden bezig gaat. Echt wel iets voor jou.
    En dat je in een miljoenenstad Wilma twee keer tegenkomt is wel heel apart.
    Ik spreek je snel op Skype, groetjes
    Irene

• 13 November 2011 - 07:56

Swanny:

Helemaal eens met de vorige reactie, leuk om op zondagmorgen je blog te lezen.
    Sinterklaas is gisteren aangekomen en hier staan nu 5 schoenen op een rijtje met allemaal lekkers erin. Dat is lang geleden.....
    Leuk om te horen dat je wat contacten hebt opgedaan. Dan wordt je wereldje wat groter dan het appartement en de kraampjes op straat. Ook een goed plan om een handeltje te beginnen met Ellis, wij zullen meedenken over een leuke naam.
    Groetjes
    Swanny en John

• 13 November 2011 - 08:35

Hennie Kranenberg:

Hoi Jaennette.

Luek die verslagen en foto's ga het vanmiddag uitgebreid lezen.
    Hebben nu verjaardag van Britt ons kleinkind in Goor.

Groetjes van ons.

• 13 November 2011 - 09:07

Snien:

Ha Chinetje, lekker weer met een bakkie (en de kop in de haarverf) je belevenissen gevolgd! GJ had Henny nog gesproken en hoorde dat je gelukkig niet meer in de dipsaus zit en dat het goed met je gaat! Wilma...... whahahaha! En wat dacht je als JE assessoires of zoiets? Daar kan je echt alles onder drukken! Zelfs funny trendy homespul kun je daar onder verkopen. En dat JE is als "van jou" (voor de koper dan he). Wellicht in het Engels, kun je wereldwijd!

Liefs Snien

• 13 November 2011 - 09:23

Tine:

Het is wel leuk om weer iets op je blog te lezen. Fijn dat je nu lekker bezig bent en wat leuke mensen heb ontmoet. Heb je ook dingen om naar uit te kijken. Chinese les dt lijkt me echt leuk voor je dat geeft je denk ik nog meer het het gevoel van vrijheid.
    Geniet van alles wat op je pad komt. Ik bel je snel.
    Liefs T & T

• 13 November 2011 - 09:44

Karin:

Leuk om de zondagmorgen seeds te beginnen met een bericht van jullie.
    Fijn om te lezen dat je al aardig aan het "inburgeren" bent. Wat leuk dat Je met Ellis samen de sierraden gaat doen. Succes met alles en de Groeen aan Henny xx Karin

• 13 November 2011 - 10:02

Hetty Morsink :

Hoi Jeanet
    Wat een mooi verhaal weer en dat je die Wilma weer tegen het lijf loopt dat zal ze niet zo leuk hebben gevonden het is eigenlijk wel lachen .
    Verder heb je weer leuke dingen gedaan ,toch wat andere mensen ontmoet ,dat is ook wel weer heel erg gezellig . ,ik ga nu ons tweede kopje koffie inschenken Jeanet doe je Henny de groeten ? en we skypen gauw weer.

Liefs Hetty

• 13 November 2011 - 10:48

Swanny:

Wat dacht je van Jeanellis ChinArt, of Chinellis, Cheanellis. We zitten met z'n allen te brainstormen. Ha ha, en dat op zondagochtend...Meer suggesties volgen...........
    Swanny en de family

• 13 November 2011 - 11:39

Hans En Yvonne:

Hoi Jeannette, wat gezellig iedere zondag een nieuw Chinees verhaal van jou. Je bent goed bezig geweest deze week. En ook nog chinese les. Dat gaat net als bij Italiaans met een after borrel, Limoncello, vast goed. Als je met Wilma op pad gaat wel je tasje extra dichtdoen, je weet maar nooit. Dan ook nog Zwitserse contacten, je wordt wel erg internationaal. We wensen je succes met de sieraden lijn en lezen hoe het daarmee gaat. Vermaak je goed en groetjes aan Henny.

• 13 November 2011 - 18:22

Carin:

Hoi hoi, wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat en dat je/jullie al steeds meer mensen leren kennen. Dat maakt het al een stuk gezelliger zo en wat een goed idee om samen met Ellis een handeltje op te zetten. TOP. Ik zou trouwens kiezen voor de naam "JE SHOP". Daarmee kan je uiteindelijk alles verkopen wat je wil, het is zowel international als nationaal goed. En....... heel persoonlijk ook, namelijk J(eannette) E(llis) SH(anghai) OP(portunity). Maar je zal vast nog wel meer suggesties krijgen. Hoe dan ook een briljant idee. Daarnaast wat fijn dat nu eindelijk de sportpas een feit is, het heeft even geduurd, maar dan eindelijk mogen jullie sporten. JIPPIE!!!! Lieve schatten, dikke kus vanuit Haarlem en tot mails maar weer.

• 13 November 2011 - 20:44

Diana Veehof:

hee Jeannette,

ik zat ook even op je site te kijken en heb je verslagen en foto's eens even bekeken.
    je hebt al weer heel wat meegemaakt daar, zo te lezen. chinese les lijkt me ook echt iets voor jou, maar je moet toch wat!! wat leuk dat je samen met Ellis sieraden wil gaan verkopen. En dan nog de sportschool, je wordt er nog druk mee allemaal. Ik hoor ook wel via je zus hoe het je vergaat in Shanghai, wij lopen wel eens samen met de hond, vandaar. Maar je eigen verhalen zal je blijven volgen. Ik hoop dat je je draai daar kunt vinden.
    Veel plezier en groeten aan Henny.

• 14 November 2011 - 11:27

Leonie:

Ha Henny en Jeannette,

Leuk om al jullie verhalen te lezen en dat het inburgeren een beetje begint te komen.
    Wat leuk om met Ellis spullen te gaan verkopen, hopelijk wordt het een succes. En een abonnement op de sportschool, toe maar.... ;-) Dus nu 5 dagen per week in de sportschool?? We kennen jullie straks niet meer terug, helemaal in shape ;-)! Succes met de eerste Chinese les morgen.
    Snel een keertje een skype afspraakje maken!

Liefs Gijs, Leonie en Loek

• 14 November 2011 - 12:16

Annelies:

Ook ik ben elke maandag weer nieuwsgierig naar jullie leven in het verre China.
    Vind het heel knap van je dat je zoveel onderneemt en overal zo enthousiast instapt!
    Probeer ook na te denken over een leuke naam voor jullie gezamelijke project,
    misschien is: ELJEbyjoux iets. Je kunt er nog "china"aan toevoegen.

Hier is alles goed, ben druk om alle sinterklaaswensen te shoppen, leuke bezigheid!
    Kleine Loek weet er dit jaar nog niet zoveel van, zal volgend jaar wel anders zijn, ha ha!
    Kan ik me nu al op verheugen!
    Hel veel succes met alles, de groetjes aan mijn zwager,
    Annelies.

• 14 November 2011 - 13:31

Rietje:

Hoi,hoi,
    Gezellig verslag weer en geeft een goede indruk van het reilen en zeilen daar.
    Fijn zo`n fake-market in de buurt, kekker snuffelen.
    Geweldig dat je de bakkerij "dame" tegenkwam, moest je niet vreselijk je gezicht in de plooi houden, wat zal zij zich lullig hebben gevoeld toen ze jou zag, ga ke toch af, zeg.
    Wij vonden die Ned. borrels ook altijd wel gezellig, en kan je weer even Ned. praten met anderen. Goed dat je mee gaat naar de S.E.A. club voor expats, kom je weer wat meer expats tegen en zo rol je er van zelf in en maak je vast leuke kontakten met andere expat-vrouwen, eventueel vrijwilligers werk en clubs, mozaik, yoga, bridge enz.enz.
    Leuk dat je samen met Ellis de sieraden lijn gaat beginnen, ik zal nadenken over een naam,
    Hier prachtig herfst weer, genieten in het bos, zijn nog steeds in Markl, P. woensdag naar de pijn poli.
    Groetjes Rietje

• 14 November 2011 - 18:23

Grietje:

Na vorige week maandag toen ik je heb gesproken via skype is er alweer heel wat gebeurd!
    Een ondernemend verslag met vele nieuwe ontwikkelingen, wat zal die Wilma het leuk gevonden hebben jou op deze manier weer tegen te komen.
    Aan de reacties te zien krijg je leuke suggesties voor je "eigen bedrijfje", ik zal ook nadenken.
    Ga zo door meid ik vind het super hoe je je daar staande houd.
    Liefs Griet

• 16 November 2011 - 14:41

Snien:

Ps. ik noem je al Chinetje. Dus je kunt er Chinette van maken... (jammer dan, Ellis ;) ) of ChinElle (Chinette en Ellis voor de vrouw, voor Elle...., maar dat is dan weer Frans en geen Chinees whaha). Pfff.haha