NÍ hao ma?
Door: OverHetLevenInShanghai
Blijf op de hoogte en volg Jeannette
20 November 2011 | China, Shanghai
Ik krijg veel de vraag hoe gaat het met de kinderen. Een grappige vraag want in principe kunnen jullie het sneller en gemakkelijker constateren dan wij. Volgens de mensen die Ellis en Rens regelmatig zien gaat het goed met ze. Dit wordt ook via skype en mail door ze zelf bevestigd. Ellis heeft het druk met de studie en helaas voor Rens heeft hij nog steeds geen stageplek (Technische Bedrijfskunde). Dit levert onnodige vertragingen op waar hij niet op zit te wachten en verder zelf niets aan kan doen,hopelijk vindt hij snel wat, maar voor de rest gaat het goed.
Vorige week zondagmiddag wilde Henny nog wat dingen afhandelen voor de tennis (Mossendam) en mijn computer opschonen. Dit was ook wel echt nodig, want die was niet meer vooruit te branden. Ik ben met Rebecca de stad in geweest, we hebben eerst een kop koffie gedronken en daarna zijn we naar People’s Square gelopen waar elke zondag wanhopige ouders op een A4tje hun dochter of zoon aanbieden. Meestal geen foto’s erbij, maar wel lengte, gewicht en scholing. Echt gek om te zien. We zijn weer even door de fake market gelopen en zijn toen naar ons appartement gegaan zodat Henny en Rebecca elkaar ook een keer hebben ontmoet. Het was erg gezellig.
Maandagmorgen ben ik met Diana en Wilma naar SEA geweest (Shanghai Expatriate Association). Een internationale club voor expat. Ze zijn erg actief en organiseren workshops, tours door Shanghai, foto workshops (die is helaas al begonnen) enz, enz erg leuk! Dit was een koffiemorgen en ze hadden allerlei kraampjes langs de kant staan waar je leuke dingen kon kopen en je kon met iedereen een praatje maken, het was gezelllig. Toen we weggingen en Diana en ik al op de roltrap stonden liep Wilma terug om van een offerschaal een mooie rode appel te pakken. Ik riep net als Fred Wilmaaaah dat mag je niet pakken dat is geofferd. Daar had ze nog nooit van gehoord zei ze?? Haha.
Dinsdag had ik mijn eerst Chinese les, mijn taalkundige maatjes Hans en Yvonne konden helaas niet (ik had ze wel uitgenodigd) dus stond ik er alleen voor. Privéles en dat is maar goed ook! Anders werd het wel erg zielig voor diegene die bij mij in de klas zouden zittten. Mijn lerares Lucy is erg rustig en geduldig. Dat scheelt, maar er is gewoon geen enkele herkenning in welk woord dan ook, dus dit wordt een zware strijd, maar we gaan ervoor! NÍ hao ma? Betekent hoe gaat het met jou, zo die zit erin. Nu de rest (wel iets meer geleerd hoor). ’s Avonds ging Henny naar een feest met Jennifer. De China ELLE Style Awards 2011 wat samen georganiseerd werd met H&M en daar hadden ze een persoonlijke uitnodiging voor. Jammer ik mocht niet mee.
Woensdag had ik mijn 2de Chinese les de lessen duren 1 ½ uur zo de eerst 3 uur zitten erop. Ook hadden we die dag een uitnodiging van Maarten een man waar Henny zaken mee doet om naar het concert van Frank Boeijen te komen, georganiseerd door de Nederlandse vereniging in Shanghai. Henny dacht eerst ik weet niet of het wat voor ons is, (we hebben geen cd van Frank thuis), ik dacht je ziet weer eens wat Hollanders dus we zijn wel gegaan. We kregen er een driegangen diner bij en tijdens het dessert begon het concert. Het was erg gezellig. Ik zat naast Bettina een erg gezellige Nederlandse dame en we hebben telefoonnummers uitgewisseld. Volgende week ga ik koffie bij haar drinken. Samen zijn we op de foto met Frank gegaan.
Donderdag ben ik begonnen met het inkopen van spulletjes voor Ellis en mij. Erg leuk om te doen en er ging erg veel tijd inzitten. Leuk dus, volgens mij zijn we goed geslaagd. Maandag kan ik het ophalen en dan gaan Henny en ik het posten. Spannend allemaal maar wel leuk!
Vrijdag heb ik een erg gezellige dag gehad. Ik ben om 8.30 uur met de metro vertrokken naar een appartementengebouw Grand Gateway. Diana had me gevraagd of ik mee wou om het spel Mahjong een soort Rummiecub, maar dan moeilijker te gaan leren. Het werd georganiseerd door SEA en we hebben geprobeerd het te spelen samen met een lerares een Amerikaanse Dorothy en Deense Doreen. Zij was ook nieuw. Je speelt het altijd in principe met vier personen en elk persoon heeft een windstreek East, South, West, North. Je kunt het onthouden als Eat Soup With Noodles. Het spel heeft 144 stenen. Er zijn verschillende manieren om uit te komen en Mahjong te halen. Veel informatie in 1 morgen maar heel erg leuk. Volgende week gaan we weer. ’s Avonds hebben we Esther en Marten Mink ontmoet. Heel erg gezellige Hollanders die hier al 6 jaar wonen en een eigen huis hebben in de wijk Pudong. Henny kent hem via een zakenrelatie en we hebben elkaar gisteren voor het eerst ontmoet. We zijn met ons viertjes uit eten geweest naar Lost Heaven (Yunnan Folk Cuisine). Erg goed en lekker eten met heel erg gezellige tafelgenoten. We hebben veel gepraat en gelachen. We zijn met hun meegereden naar hun huis voor een borreltje en zijn terug gegaan met een taxi. Ook met Esther heb ik telefoonnummers e.d. uitgewisseld. Volgende week is ze erg druk maar die week erop gaan we afspreken. Wat een fijne avond!
Verder staat er dit weekend niets gepland, Henny heeft gesport en is mee geweest boodschappen halen en heeft met ons karretje door de winkel en metro gelopen. Ja, daar werd hij erg vrolijk van, haha, maar wel lief dat hij het deed. We hebben lekker thuis wat geklungeld, zijn voor nieuwe sportoortjes voor muziek tijdens het sporten naar de fake market geweest en hebben thuis wat geborreld en gegeten, lekker gerelaxt en wat dvd's gekeken.
Tot de volgende keer,
Jeannette
20 November 2011 - 06:35
Irene:
Hoi Jeannette,
Wat heerlijk te lezen dat je nu al meerdere mensen hebt ontmoet. Je sociale leven in Shanghai is nu gelukkig ook begonnen. Super hoe je alles oppakt, maar dat hoort ook echt wel bij jou.
Het zal heerlijk zijn nu ook wat dingen te kunnen doen.
Het aftellen naar je reis naar Nederland is nu ook al echt begonnen. Dan kunnen we onder het genot van een glaasje bijkletsen, dat is toch weer anders dan via het blog of Skype. Ik verheug me er op.
20 November 2011 - 07:57
Tine:
Hoi Jeannette,
Ja mijn zondag is weer goed begonnen heerlijk je blog gelezen onder een genot van een kopje koffie. Moet zeggen alles begint nu wat positiever te klinken wat fijn dat je meer mensen heb ontmoet en mee af ga spreken super.je bent straks zo druk. Wat leuk dat je nu bezig bent met inkopen voor jou en Ellis ben benieuwd .
Ja nog even en dan ben je weer in goor gezellie verheug me er op.
Groetjes xxxxx -
20 November 2011 - 08:44
Swanny:
Nou, jij vermaakt je wel daar. Wil je nog wel naar NL komen? Volgens mij is het daar veel leuker! Fantastisch dat je zoveel mensen leert kennen. Ik ben benieuwd wat jullie voor handeltje gaan beginnen. Wat gaan jullie allemaal verkopen?
Veel plezier daar.
Groetjes, Swanny en John. -
20 November 2011 - 08:46
Hennie Kranenberg.:
Hoi Jeannette.
Leuk om te lezen hoe het jullie gaat en vooral jou.
Leuk dat je samen met Ellis bezig bent en mooi dat dat op die afstand kan.
Jij red het daar wel heb ik je toch gezegd zie ook ook aan Monique in Afrika.
Alleen is het contact met nederland daar moeilijker.
Maar met de afrikaners goed als je zelf maar wil.
groetjes Hennie en Gerrit. -
20 November 2011 - 09:47
Jacqueline:
Hoi Jeannette,
Wat leuk om te lezen dat je veel leuke dingen meemaakt en dat je al allerlei verschillende mensen hebt ontmoet en dat je de stad al een beetje leert kennen. Volgens mij gaat het wel goed daar!
Ik weet niet of ik al te laat ben, maar ik zal ook nog namen voor jullie verzinnen. KoopJE is het eerste wat me te binnen schiet, maar ik weet niet of dat wel bij jullie prijzen past, ha, ha!
Ik zal nadenken over andere namen.
Tot volgende week zondag (of eerder via facebook) en groetjes aan Henny!
20 November 2011 - 10:06
Hetty Morsink :
Hallo Jeannette
Wat goed allemaal en die Chineese lessen jee zeg wat moeilijk ,maar wel gaaf .
En wat gezellig dat je nu al meer mensen ontmoet hebt ,je kan je dagen nu wel goed invullen leuk hoor. En nu sporten, ook leuk om te doen kun je al je energie in kwijt heerlijk.
Je hebt straks helemaal geen tijd om naar Nederland te komen ,we zijn wel benieuwd hoe jullie bedrijfs naam zal zijn.
Jeannette doe je de groeten aan Henny en nog een goede zondag .
Liefs Hetty
20 November 2011 - 11:46
Veronique:
Lieve Jeanette, leuk om zo op de hoogte te blijven van je leven in Shanghai. Je hebt het maar druk met de sociale contacten, het sporten en niet te vergeten je chinese les. Het klinkt allemaal goed. Kun je je een beetje inhouden bij de fake marketing? Ik heb vandaag m'n fake uggs weer aan gehad, heb er nog steeds plezier van :-). Zag net Rens nog bij GFC en volgens mij gaat het id prima met hem. Veel plezier daar en Ik blijf je verhalen lezen. Groetjes aan Henny.
Liefs, Veronique -
20 November 2011 - 11:48
Hans En Yvonne:
Wat leuk om te lezen hoe druk je bent. Straks heb je helemaal geen tijd meer om stukjes naar ons te schrijven en wat moeten wij dan op n vrije zondagmorgen? Knap van je zo'n chinese cursus, en dat zonder ons. We kunnen vanaf hier wel onder de tafel door schoppen en bekken trekken, maar daar merk jij dan niets van. Wat het sporten betreft verwachten we jullie strak in shape terug, want anders gaat t niet goed met al die etentjes. Ben ook heel benieuwd naar je sieraden lijn, hopelijk maken jullie daarmee een goede start.
Groetjes aan Henny en snel tot ziens!