Kersttijd in Shanghai - Reisverslag uit Shanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu Kersttijd in Shanghai - Reisverslag uit Shanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu

Kersttijd in Shanghai

Door: OverHetLevenInShanghai

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

11 December 2011 | China, Shanghai

Ja, en dan zit je zo maar in het laatste weekje Shanghai voor dit jaar. Maandag de 12de vlieg ik terug naar Nederland, en zondag de 8ste januari ga ik terug naar Shanghai, en dan neem ik onze eerste loge mee, namelijk Mariel. Ik heb er erg veel zin in om even mijn kinderen weer te kunnen zien en ruiken, dus Ellis en Rens maandag goed douchen jullie moeder komt eraan, haha.

Zondag hebben Henny en ik een rustige dag gehad. ’s Morgens hebben we wat achter de laptop gezeten en tussen de middag zijn we gaan wandelen en hebben we geluncht bij Bakery and Spice. Toen we thuis waren hebben we chocolademelk gedronken en het Sinterklaascadeautje van Rita open gemaakt. Er zat een grote zak pepernoten, chocolade kikkers en 2 erg luxe chocoladeletters in. Rita bedankt! Door jou hebben wij ook een beetje Sinterklaas in Shanghai gevierd, en het was erg lekker!
Maandag ben ik met Esther naar de SEA koffiemorgen geweest. Diana, Jolanda en Wilma waren er ook. Heel veel expat echtparen gaan terug naar hun geboorteland. Dus veel mensen wensen elkaar een Happy Holiday. We zijn met Esther, Diana en Jolanda nog naar de Fabric Market geweest. Dit was voor mij de eerste keer. Een zelfde soort markt als de Fake- en Pearl Market maar dan alles op het gebied van stof en kleding. Je kijkt je ogen uit. Jeetje, wat een stoffen en wat een modellen. Je kunt het niet verzinnen of het is het er wel. Annemarie dit was echt iets voor jou! Daarna ben ik met Esther nog even naar de Metro (Makro) geweest ik heb een nieuw dekbedovertrek, e.d. gekocht voor onze loge en daarna heeft Esther me afgezet bij een metrostation en ben ik naar huis gegaan.

Dinsdag had ik Chinese les en we hebben geoefend hoe ik wat kan bestellen en afrekenen, erg belangrijk voor mij natuurlijk, haha, maar wel erg moeilijk om het te onthouden en goed uit te spreken. Ze spreken vaak tonen uit met de tong in het midden van je gehemelte, dit zijn wij niet gewend we gebruiken meer voor en achter “gehemelte” klanken. Lucy heeft me ook meegenomen naar een soort drukkerij. Een vies print hok, meer is het niet, daar hebben we kaartjes besteld voor JE designs en we hebben ook voor mij visitekaartjes besteld, je wordt er hier mee doodgegooid en men vraagt er vaak één terug en dat had ik tot nu toe niet. Niet echt een prioriteit tot nu toe maar als ik toch wat kaartjes bestel voor ons bedrijfje dan alles maar in één keer.

Woensdag en donderdag hadden we hier hondenweer, bah, wat een regen en het werd daardoor ook meteen een stuk kouder, wij hebben dus nu ook echt onze winterjas wel nodig. Natuurlijk mag dat nu ook wel een keertje want het is december. Ik heb wat meer boodschappen gedaan omdat Henny hier nog 1 ½ week alleen blijft. Even zorgen dat hij van alles wat in huis heeft. Ik heb dingen uitgezocht die ik mee wil nemen naar Nederland. ’s Avonds zijn met Jennifer wat rondgereden door Shanghai. We hebben wat foto’s gemaakt om jullie te laten zien dat China (en vooral Shanghai, want deze stad is behoorlijk westers ) zich aanpast aan de westerse tradities. We hebben hier veel kerstbomen en versieringen ondanks het feit dat men hier kerst zelf niet viert. (en wij maar denken dat Hollanders tolerant zijn).

Vrijdag had ik weer Mahjongles en we hebben na die tijd met wat dames geluncht. Daarna had ik weer Chinese les en daarna ben ik op internet gegaan. Ik ben nog steeds zoekende om te kijken of we een paar dagen weg kunnen met het Chinese Nieuwjaar (23 januari). Tot nu toe is het helaas niet gelukt. Maar we blijven proberen.

Zaterdag heb ik de slaapkamers schoongemaakt en de logeerkamer in orde gemaakt. We hebben een matrastopper binnen gekregen zodat niemand meer op de betonen matras hoeft te slapen. Hopelijk bevalt het en ’s middags zijn we naar de wijk Hongqiao gegaan om even een frisse neus te halen. We hebben ook geluncht bij Bakkerij Bastiaans een Hollandse bakker en we hebben een huisgemaakte kroket met patat speciaal genomen. Erg Hollands lekker! Daarna zijn we naar huis gegaan. Ik ben begonnen om mijn koffers wat in te pakken, de laatste was te draaien en daarna hebben we de bestelde business kaartjes opgehaald. We hebben lekker geborreld, en gegeten en gekeken op uitzending gemist naar TVOH. Daar moesten we voor het eerst voor betalen. Andere weken konden we zo op de site nu eerst pegeltjes en dan een eerst haperende beelden, maar daarna ging het goed.

Vandaag ga ik verder met mijn koffers in te pakken, ik heb de laatst dingen weggestreken en het appartement nog wat schoongemaakt. We hebben tussen de middag sushi gegeten en vanmiddag om 14.00 uur komen Rebecca en Jennifer. We gaan een middagje Mahjong spelen met ons viertjes. Leuk, ik heb er zin in, en vanavond gaan we met elkaar hotpot eten. Dan wordt het ddarna voor mij tijd om afscheid nemen van de twee dames en ga ik me concentreren op mijn thuisfront. Lekker, fijn, joepie enz, enz. Eerst nog even een nachtje slapen en dan die lange reis terug, maar alles gaat voorbij ook een 11 uur durende vlucht, en als ik de douane door ben staat Rens daar op me te wachten en hij brengt me terug naar Goor. Ellis wilde mij ook heel graag ophalen, maar ze heeft een bruiloft van Wouter en Leoniek. Leuk, met al het personeel, daar moet ze gewoon naar toe gaan en we zien elkaar wel wat later op de avond.
Voorlopig is dit de laatste blog. Natuurlijk begin ik weer als ik richting Shanghai ga. Nu vertrek ik eerst naar Goor en ga genieten van een tijdje Holland. Ik wens iedereen gezellige feestdagen en een gelukkig en gezond 2012.

Misschien zien we elkaar, zo niet tot mijn volgende blog!
Jeannette

• 11 December 2011 - 06:04

Irene:

Jammer dat je net niet op tijd bent voor de kantinedienst, hadden we lekker bij kunnen kletsen.
    Maar we spreken elkaar vast wel deze week.
    Na morgen begint voor mij ook het 'normale' leven weer. De school is super mooi geworden, ik zal je binnenkort een rondleiding geven.
    Voor morgen een hele goede reis!

Liefs, Irene

• 11 December 2011 - 08:11

Swanny:

Hele goede reis naar Nederland. Hopelijk zien we elkaar nog deze week, en anders wensen wij jullie een hele fijne kerst en gelukkig nieuwjaar!!
    Groetjes, Swanny en John

• 11 December 2011 - 08:57

Karin:

Weer leuk om je verhaal weer te lezen!! Goed begin van de zondagochtend.
    Lekker om weer ff terug te zijn de aankomende tijd,of niet!!??
    Goede reis en veel plezier weer in het Goorse.

Fijne Feestdagen alvast en wie weet zien we elkaar nog wel even in Goor.

xxx Karin

• 11 December 2011 - 09:00

Hetty Morsink:

Hallo Jeannete

Wat een mooi verhaal weer het is echt genieten als je dat allemmaal leest en wat een mooie foto,s.
    Jeannette we wensen je een hele goede reis toe ,en voor Henny natuurlijk nog een goede week alleen ( kom je wel door hoor) Ik zie je in Goor maar ik bel eerst. of het uit komt .
    Liefs Hetty

• 11 December 2011 - 10:20

Jacqueline:

Goede reis naar Nederland en ik zie je deze week vast wel even. Groetjes aan Henny!
    Lfs, Jacqueline.

• 11 December 2011 - 11:46

Snien:

Ha Chinetje!

Hahah als het hier hondeweer is, eten we babi pangang ;) Herman Finkers had het dus toch uit China! En Chinetje, die Chinese lucht doet je goed, ik lees vol verbazing: " de LAATSTE DINGEN WEGGESTREKEN....!" Wow, als je het mist hier in Nederland, welkom hoor! ;)

Goeie reis terug!

• 11 December 2011 - 13:21

Annita:

Lees alle weken met veel plezier jou reisverslag, dus straks wel door gaan.
    Wens je hele goede terugreis en voor jou en hennie alvast hele fijne feestdagen.

• 13 December 2011 - 00:23

Annemarie Middelhuis:

Lieve Jeanette, lees met veel plezier elke keer jou reisverslagen (eigenlijk hoor ik het je vertellen ) , ik wens jou een hele fijne tijd in Goor en voor jullie allemaal alvast fijne feestdagen.
    Blijf bloggen!!
    Liefs, Annemarie

• 15 December 2011 - 20:24

Sanne:

Ik ga je zien deze vakantie! Drinken we een borrel en kletsen we even bij