Langzaam vooruit. - Reisverslag uit Shanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu Langzaam vooruit. - Reisverslag uit Shanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu

Langzaam vooruit.

Door: OverHetLevenInShanghai

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

12 Februari 2012 | China, Shanghai

Allereerst wil ik diegene weer eens een keertje bedanken die op welke manier dan ook contact met ons opneemt. Altijd leuk om iets uit Holland te horen! Dus, THANKS!
Zondag was nog niet een goede dag voor mij om veel uit bed te zijn. Het ging al iets beter met mijn rug maar om de zoveel tijd was ik toch echt blij om even op bed te gaan liggen. Het was dus een heel saai weekend, vooral voor Henny. Ik heb wel geprobeerd wat rond te lopen in het appartement want ik weet rust roest maar het viel niet altijd mee. Tegen 23.30 uur kwam Laura met de taxi voorrijden. Ze had een late vlucht richting SH en ik was van plan geweest haar te verrassen op het vliegveld maar dat werd het even niet. We hebben wat met elkaar gedronken en ik vroeg of ze zin had in een broodje shoarma en ja, ze had geen honger maar dit ging er vast wel in.

Maandagmorgen is Laura op kennismakingsgesprek naar haar stageadres geweest. (Ik had graag weer willen tennissen maar dat werd hem nog niet). Via de site hadden we opgezocht op welk adres Laura moest zijn. En dat was ongeveer een kwartiertje lopen van ons af. Dus Laura richting dat adres, helaas hadden ze de Chinese site wel aangepast maar de Engelse niet, ze waren namelijk verhuisd en zijn letterlijk onze overburen. Voor Laura dus geen 5 minuten lopen. Ze kwam terug en we hebben samen geluncht en gezocht naar een kamer. Toch iets moeilijker doordat ze maar 4 maanden blijft ipv een half jaar of langer, korte huurtermijnen zijn ze hier niet echt gek op. Ook had ik weer mijn eerste Chinese les. Jeeh, maar niet heus, haha. Het viel Laura mee wat ik al kon maar het valt mij altijd nog tegen. We hebben stamppot hutspot gegeten met draadjesvlees en een echte Hollandse vette (heerlijke) Unox rookworst. Jennifer is ook komen eten en ’s avonds heeft Laura de eerste appartementen bekeken. Wij hadden voor de laatste keer ’s nachts vuurwerk, het was de 15de dag van het nieuwe jaar en afsluiting van Chinees Nieuwjaars festiviteiten, en nu wordt ook hier weer alles “normaal”.

Dinsdag hebben we verder gezocht naar een kamer. We wilden net boodschappen gaan doen en toen belde Henny of we met hem en Jennifer wilden lunchen. Dat hebben we gedaan want dat is altijd gezellig en ’s middags is Laura weer met een kennis rondgereden om een kamer te zoeken. Ze kwam redelijk gefrustreerd thuis omdat het niet echt wou vlotten. Ik heb de nodige boodschappen maar weer eens binnengehaald bij Carrefour Gubei, de grote die ver weg ligt. Terug met de taxi omdat ik echt veel mee had en wat gebeurd er? De taxichauffeur verstaat me en begrijpt waar ik naar toe wil zonder mijn kaartje. Ik ben trots, haha.

Woensdag was het Laura’s eerste werkdag en ik ben met Esther naar de Flowermarket geweest en daar hebben we gezellig wat rondgelopen. Ik wil nog graag een grote plant voor in de kamer, die hebben we niet gevonden en maar goed ook want ik denk dat het temperatuursverschil teveel is. Het was er echt koud. We hebben gezellig geluncht en daarna is Esther weer naar huis gegaan want ik had Chinese les. Laura had een leuke dag op haar stage.

Donderdag is Diana bij mij geweest. We hebben eerst een bakkie bij ons gedronken en toen zijn we samen naar de Fakemarket geweest op Nanjing Road. Ze was er nog nooit geweest omdat er bij haar in de buurt ook een hele grote is, maar wilde deze graag een keer zien. Ze wilde graag wat T-shirts voor haar hulp in Nederland met veel glitters. Nou, dat is gelukt. Haha. Ook hebben we samen “echte “ Uggs gekocht. We waren zo druk in de weer dat we heel laat hebben geluncht. Daarna is ze terug gegaan naar huis en ik heb wat opgeruimd en gekookt.

Vrijdag ben ik weer naar mahjong geweest en we hebben met ons drietjes gespeeld. Allemaal Hollandse dames, Diana, Diny en ik. Diny woont bij Zhongshan park en dus dicht bij mij in de buurt. We hebben gekletst en gespeeld. We hebben zoveel gekletst dat ik een steen teveel had toen ik een potje “won”. We hebben wel veel gelachen. Haha. Diana en ik hebben samen geluncht en Diny ging pakken want ze ging een weekend weg. ’s Middags ben ik met Laura mee geweest naar haar kamer voor de handtekening en de borg. Ik heb borg voor haar gestaan met mijn visum omdat ze zelf haar visum nog niet rond heeft. Ze heeft het mooi voor elkaar. Een mooie kamer met keuken en badkamer. Daarna zijn we naar huis gegaan en zijn Henny en ik naar een etentje met Rebecca en haar vrienden gegaan. Rebecca vond het leuk om met haar vrienden iets te gaan eten omdat ze in SH blijft. We zijn naar Di Marco geweest, een Italiaans restaurant en het was erg gezellig.

Zaterdagmorgen heb ik voornamelijk in de keuken gestaan. ’s Avonds kregen we Marten, Esther, Lotte en Bauke op bezoek met het eten. Dit is de eerste keer dat ik weer eens echt uitgebreid kook in SH. Leuk hoor, maar voordat je alle boodschappen in huis hebt. Dat duurt even want bij de een hebben ze dit en bij de ander dat, maar uiteindelijk is het gelukt. Ook qua smaak ging het goed en smaakte de meeste dingen net als in Holland. Het was erg gezellig en we hebben veel gelachen. Laura ging met vrienden eten en stappen dus at niet mee. Ik was ’s middags met Laura naar de Fakemarket geweest om spulletjes voor haar appartement te zoeken. Ook hebben we dingetjes gekocht bij een fiets kraampje op de straat. We waren druk aan het zoeken toen de politie ineens kwam en ze snel weg moest met haar handel. Daar gaan me borden zei Laura, maar gelukkig kwam ze later weer terug en konden we alles alsnog kopen. Zondag verhuisd ze naar haar kamer.

groetjes uit SH.

• 12 Februari 2012 - 04:03

Esther:

lieve Henny en Jeannette,

we hebben het gisteren erg gezellig gehad bij jullie en het eten was heerlijk.
    Grappig was het toen je met een stukje stokbrood kwam en daar zaten aardbeien met olijven op.
    verrassend en erg lekker.
    Fijn weekend en tot woensdag.
    kuss Esther

• 12 Februari 2012 - 09:22

Henny:

Gelukkig dat het weer wat beter gaat met je rug. Leuk dat Laura er is, al is het dan maar voor een paar dagen, toch fijn dat ze direkt een kamer kon vinden. Hier gaat alles z'n gangetje. Wat ik wel fijn vind is dat de temperatuur weer een beetje naar boven gaat.Koud genoeg gehad.
    Groetjes Herman en Henny

• 12 Februari 2012 - 09:53

Hennie Kranenberg:

Hoi.
    Fijn dat het wat beter gaat met je rug.
    Lijkt me lastig om daar naar een dokter te moeten of spreken die engels.
    Waren gisteren nog even bij je schoonouders langs maar de vogels waren gevlogen boodschappen doen volgens buurvrouw Trees.
    Oom Barend belde later alles was goed daar . We gaan gauw een keer een keer als ze wel thuis zijn.
    Hier sneeuwt het wordt al mooi wit.
    Jammer wan het schaatsen Maar het vriest hier nog wel.
    Verder is er niet zo veel te vertellen.
    Gaat het goed met de sieraden en kralen heb je al een site waar we kunnen kijken.

Nou groetjes uit goor ook van neefje Gerrit

• 12 Februari 2012 - 13:17

Hetty Morsink :

Hoi Jeannette
    Leuk je verhaal weer te lezen ,en fijn dat het weer wat beter gaat met je rug. Je vermaakt je daar wel,en wat goed dat je weer verder gaat met de Mahjong wel moeilijk maar dat lukt je wel.
    Je hebt al heel wat vrienden daar erg gezellig hoor. ik krijg zo meteen bezoek een nichtje met haar man dus ik stop er mee ,doe je Henny de groeten van ons , en tot Mails maar weer .

Dikke kuzz Hetty

• 12 Februari 2012 - 17:31

Swanny:

Hoi, we zijn weer terug van een paar dagen skien in Oostenrijk. Het was er wel een beetje koud; gisteren -15 op de piste en vanmorgen toen we wegreden was het -20, hier in Goor is het nu -1. Vriest het in SH wel eens? Of blijft het bij jullie altijd boven 0?
    Fijn dat het weer beter gaat met je rug. Veel plezier met shoppen en lekker eten.........
    Groetjes, Swanny en John.

• 13 Februari 2012 - 15:34

Grietje:

Het heeft een tijdje geduurd dat je wat me hoorde maar ik was een weekje in Oostenrijk lang-laufen, en van te voren natuurlijk druk voor dat ik op vakantie kan.
    Zo te lezen vermaak je je steeds beter en dat koken dat gaat je daar ook zeker goed af!
    Blij dat je rug weer wat beter gaat, ik mail je binnenkort.

Goetjes Grietje