De week met Irene - Reisverslag uit Shanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu De week met Irene - Reisverslag uit Shanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu

De week met Irene

Door: OverHetLevenInShanghai

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

04 Maart 2012 | China, Shanghai

Zondag zijn Henny en ik met de metro richting het vliegveld gegaan want we gingen natuurlijk Irene ophalen. Toen we op Irene stonden te wachten zagen we de familie Mink ook nog even, ze zaten in hetzelfde vliegtuig, over toeval (wat niet bestaat) gesproken. We zijn ook met de Maglev de snelheidstrein) en metro terug gegaan naar ons appartement en zijn daarna met ons drietjes gaan lunchen bij de Japanner bij ons aan de overkant. Dit was de eerste ervaring voor Irene om te eten met chopsticks (Chinese eetstokjes) en het ging haar echt best goed af. Na de lunch zijn Irene en ik richting Han City (Fakemarket aan de Nanjing Road) gegaan en Henny is een stuk gaan fietsen. Ik ben bewust de drukte met haar ingegaan zodat ze ‘doorgetrokken’ werd in onze tijdszone en dat ging haar erg goed af. Toen we thuis kwamen was Laura er al en hebben we met ons allen gezellig gegeten.

Maandag zijn we buiten begonnen en zijn naar de Yuyuan Garden gegaan. De voorspellingen deze week zijn eigenlijk erg slecht (veel regen) en als het droog is wil ik Irene zoveel mogelijk van Shanghai laten zien wat buiten is zodat we niet de hele week in de regen te hoeven lopen. Daar zijn we ook het kleine tempeltje in geweest waar ik ook nog nooit was geweest en we hebben ‘oud’ papieren nep geld (dead money) verbrand. Dit doen de Chinezen ook om het ‘geld’ naar de overledenen te sturen zodat ze het in het hiernamaals ook goed hebben. Daarna zijn we naar Super Brand Mall gegaan om te lunchen bij Element Fresh. Dit is aan de Pudong kant en we zijn doorgelopen naar het kantoor waar Henny werkt. We hebben daar even koffie gedronken en zijn toen richting de rivier en de Bund gelopen om daar te wandelen en de overkant te bewonderen Puxi de kant waar wij wonen. Toen het schemerig werd zijn we naar richting het IFC gelopen om daar te gaan eten bij een Koreaanse keten Pankoo met Henny en Jennifer.

Dinsdag begonnen we met lichte regen maar we hebben het getrotseerd en zijn richting de metro gegaan en toen het lot laten beslissen. Irene zei de metro die het eerste komt nemen we en dat deel van de stad gaan we het eerst bekijken. Het is Qibao geworden Water Town waar het eerst nog wat sputterde en daarna gelukkig gewoon droog werd. Daar hebben we even rondgelopen en zijn daarna terug in de metro naar Grand Gateway. Ik heb even wat koffiecups gekocht en we hebben geluncht bij de Taiwanees Bellagio. Toen met de metro naar Tianzifang gegaan, de smalle steegjes met vele winkeltjes en galerijen bekeken. Daarna weer terug in de metro om naar de Jing-An tempel te kijken en wat boodschapjes te doen en toen naar huis. De tijd gaat snel!

Woensdag kwam Esther op bezoek. We zijn met ons drietjes naar Xintiandi gegaan. We hebben daar rondgelopen en erg luxe koffie met gebak gegeten bij een lunchroom en daarna geluncht bij Paulander waar we een broodplateau hebben besteld. Het was erg gezellig en allebei was erg lekker. We hebben natuurlijk ook veel gepraat en gelachen. We zijn met z’n drietjes naar de metro richting lijn 2 gegaan en toen is Esther richting huis gegaan en wij zijn samen naar Nanjing East station gegaan om daar te lopen richting Bund om daar de Pudong kant te bekijken. ’s Avonds begon het te regenen dus we zijn lekker in de buurt gebleven. Laura is vandaag vertrokken naar Hong Kong zodat ze daar opnieuw een nieuw visum aan kan vragen. De oude is bijna verlopen en dan moet je eerst het land uit voordat je een nieuwe kunt aanvragen.

Donderdag was Henny eerst nog thuis. Hij zou om 11.30 uur vertrekken naar Changsha een plaats ongeveer 1 ½ uur vliegen van SH te gaan. Jennifer haalde hem op om met hem mee te gaan. Ze blijven 1 nacht weg, gelukkig is Irene er, en ben ik niet alleen. We zijn zolang thuis gebleven en toen ze weg waren zijn wij de buurt ingegaan om daar te wat te rond te kijken. Na de lunch bij Baker and Spice hebben we een taxi gepakt en zijn we naar de wijk Tianzifang gegaan. Daar was een nieuwe Spa geopend Zen en we hebben ons zeer goed en lekker laten behandelen met een olie massage. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het gevoel had dat mijn rug er ook niet slechter van werd, haha. We zijn daarna terug gegaan met de taxi richting huis. De bedoeling was om Nanjing East Road bij avondlicht te gaan bewonderen, maar dit werd hem echt niet, we hadden zware regen en onweer. Dus we zijn met z’n tweetjes bij ons aan de overkant beland om daar samen te dineren. We hebben elke keer kleine gerechtjes besteld bij Gen een Italiaans restaurant. Een goed glas wijn erbij en wat hebben we genoten. Thuis zag Irene dat ik in het blad Courier van de SEA stond, de foto’s zijn gemaakt tijdens het Brushless Painting, ik ben al beroemd in SH, haha, daarna uitzending gemist gekeken nog even op internet en toen naar bed.

Vrijdag zijn we naar de Pearl Market gegaan. Irene was nieuwsgierig hoe het er daar uit zou zien na al die verhalen op het blog. We hebben aan de overkant van de straat bij Blue Frog geluncht en zijn toen terug gegaan richting huis. Daar hebben we even iets gedronken en zijn toen naar Han City gelopen. Daar hebben we ons lekker laten verwennen met een manicure behandeling en hebben we wat rondgelopen. Toen richting Costa, Irene is onderhand ook fan van de coffee caramel en daarna naar huis. We zijn naar het warenhuis Isetan gelopen om daar samen te gaan eten. Hot Pot stond vandaag op het menu. We hebben nog boodschappen gedaan en toen kregen we bericht dat Henny thuis was en zijn we naar huis gelopen. Later op de avond heeft Laura ge-sms’t dat ze terug was uit Hong Kong met een nieuw visum en ze kwam nog gezellig een borreltje drinken.

Zaterdag zijn we met de taxi richting vliegveld gegaan. Zo kon Irene nog een deel SH bekijken, je ziet nu eenmaal wat meer boven dan onder de grond. We hebben afscheid van Irene genomen en hebben voordat we terug zijn gegaan met de Maglev en metro nog een kop koffie gedronken. Irene, bedankt voor de gezellige week en voor alle traktaties en cadeautjes, ik heb het heel erg leuk gehad, en ik vind het niet erg dat je niet alles hebt gezien, wie weet, haha. Toen we de Maglev uitwaren zijn we daar het winkelcentrum ingegaan, Henny wilde graag kijken naar nieuwe loopschoenen en we hebben daar een gourmetstel gevonden. Dit hebben we hier nog nooit gezien en we hebben hem dus mooi meegenomen, dat is altijd gezellig om te doen. Toen we thuis waren heeft Henny de fietslichten die Irene heeft meegebracht op onze fietsen gemonteerd en daarna hebben we boodschappen gedaan bij Carrefour en daarna heeft Henny gekookt en hebben we gegeten en een borreltje gedronken. De week is alweer voorbij. Het is wel waar, times flyes when your are having fun!

• 04 Maart 2012 - 06:31

Mariel:

Heerlijk om te lezen dat jullie het zo gezellig hebben gehad. Ook erg fijn dat het beter gaat met je rug. Succes deze week bij de Twents Nederlandse les van Hui (Rebecca).

X mij

• 04 Maart 2012 - 06:42

Irene:

Wat makkelijk dit verslag. Ik heb de afgelopen week zoveel gezien en jij hebt het voor mij op een rijtje gezet. Nu weet ik wat ik bij de foto's moet zetten. Hoef ik alweer niet na te denken, bevalt goed.
    Het was een super week en wat leuk dat deze foto's nu zo bekend voor komen.

Groetjes Irene

• 04 Maart 2012 - 07:45

Esther:

Altijd leuk om je verslag te lezen.
    Vond het gezellig om afgelopen woensdag met jullie op pad te gaan.
    Irene, weer veilig thuis gekomen?

Esther

• 04 Maart 2012 - 10:38

Snien:

Ha Chinetje, leuk verhaal weer, doet gewoon Nederlands aan haha, met al die Twentse leu, jou borrels en gastvrijheid thuis. Leuk dat je nu al zoveel mensen over de vloer krijgt, wordt het toch steeds meer een thuis! Leuke foto's ook weer, maar er mag wel eens wat meer Chinette op staan en de mensen die je kent! Dat is leuk voor de beeldvorming haha. Watertown deed zijn naam wel eer aan he?! Grappig, al die plu's! Ik zie steeds op internet, dat het weer bij jullie vergelijkbaar is met onze temperatuur, alleen hebben wij niet zoveel nattigheid (gelukkig maar).

• 04 Maart 2012 - 11:58

Hennie :

Mooie foto's en gezellig om te lezen hoe het daar met jullie gaat.
    Groetjes ook van Gerrit

• 04 Maart 2012 - 17:19

Hetty Morsink :

Hoi Jeannette
    Wel wat laat met mijn reactie op jou verhaal wij zijn de hele dag naar Keulen geweest naar de Messe De beurs samen met BJ en Linda Erg gezellig en natuurlijk lekker gegeten met z,n vieren .

Jeannette je hebt weer een mooi verhaal en wat gezellig zo met al die bekende twentse leu kun je nog eens weer een andere taal spreken (hahaha) Wat zie je veel en ook steeds weer nieuwe dingen .mooi hoor
    Jeannette had je m,n sms op skype nog gelezen? Met Henny ook alles goed ?

Groeten aan Henny en een dikke kuzz groetjes Hetty