Suzhou en logeren
Door: OverHetLevenInShanghai
Blijf op de hoogte en volg Jeannette
18 Maart 2012 | China, Shanghai
Maandag heb ik voor het eerst weer getennist, heerlijk was het. Ik heb wat boodschappen gedaan en heb verse soep gemaakt. Hier kennen ze geen zakjes soepgroente dus alles vers gekocht en gesneden. Het is erg lekker geworden. ’s Avonds kwam Rebecca weer voor de Nederlandse les. We hebben gewerkt met de boeken die ik van Esther heb geleend en het ging erg goed.
Dinsdagmorgen had ik weer Chinese les. Ik heb weer nieuwe woordjes op mijn kaartjes gezet en we hebben geoefend. Ik heb witte kaartjes gekocht waar Lucy het in het Chinees opschrijft. Ik schrijf er onder hoe je het uit moet spreken en op de achterkant schrijf ik in het Nederlands wat het betekent. Op deze manier hoop ik dat er af en toe wat blijft hangen, haha. Het weer was best goed en ik heb een stuk gewandeld. ’s Avonds zijn Henny en ik uit eten geweest bij een restaurant aan de overkant, een Italiaans restaurant. We hebben heerlijk gegeten en wilden nog even genieten van elkaar want Henny moest van woensdagmorgen tot vrijdagavond naar Hong Kong.
Woensdag was het echt prachtig weer. Diana had me gevraagd of ik mee wou naar Suzhou. Ze hebben een auto en chauffeur en ik wou natuurlijk erg graag mee. Ze heeft me ’s morgens opgehaald en we hebben er ongeveer 1,5 uur over gereden. We hebben lekker eerst een bakkie koffie gedronken en zijn toen naar Xuanmiao Guan een tempel gelopen. Er waren diverse gebouwen en vele muurschilderingen erg mooi om te zien. Daarna zijn we naar de Tuin van de Nederige Administrateur gelopen. We kregen honger en zijn een tentje ingelopen waar alleen alles in het Chinees op de kaart stond. Diana zag een jongen een soort soep met deeglapjes en groente eten en vroeg met hints gebaren waar staat dat op de kaart. De jongen wees het aan en even later hadden wij ook de heerlijke soep. De tuinen waren ook erg mooi om te zien en het is Suzhou’s grootste tuin. We zijn terug gelopen naar de chauffeur en zijn terug gegaan naar Shanghai. Het was een erg gezellige dag. ’s Nachts werd ik om 4.00 uur gewekt door een voor hem hoop ik dronken man die stond te schreeuwen, bonkte op auto’s sloeg zijn vrouw of vriendin, trok zijn kleren uit, ging op straat liggen. Een tafereel wat ongeveer een uur duurde. Er stonden drie bewakers om heen maar die deden niet veel. Op een gegeven moment schreeuwde hij FUCK YOU. Dat is ook het enige wat ik het hele uur heb verstaan. Toen de voorstelling voorbij was kon ik helaas niet meer slapen, maar ja dat halen we dan wel weer een andere keer in.
Donderdag had ik eerst Chinese les en daarna ben ik met de metro naar Pudong gegaan waar Esther me van het station heeft opgehaald. We zijn naar hun huis gereden en hebben een broodje gegeten en hebben wat boodschappen gedaan. Daarna zijn we naar school gereden om de kinderen op te halen en hebben we thuis wat gedronken en ik heb (O)pa Barend gebeld want die was jarig, ik heb (O)ma Jannie nog even op skype gehad en daarna kwam Marten thuis van het werk en hebben we gezellig geborreld. Esther had heerlijke zalm-, aardappel- en garnalensalade gemaakt en we hebben aan tafel gegeten met stokbrood diverse vleeswaren, kaasjes en een wijntje. Erg gezellig en erg lekker! Daarna een bakkie koffie en de tijd vloog om en het werd tijd om naar bed te gaan. Ik ben daar blijven logeren en dat voelde erg goed. Alleen ’s avonds in de taxi is hier echt wel vertrouwd, maar dit was gewoon fijn en gezellig, dus thanks!
Vrijdag zijn we vroeg opgestaan want de kinderen moesten naar school gebracht worden. Dat is elke dag voor Esther een half uur heen en een half uur weer terug rijden, en ’s middags hetzelfde natuurlijk. Dit is allemaal nog op het Pudong gedeelte van Shanghai dus kun je nagaan hoe groot SH is. Nadat we de kinderen naar school hadden gebracht, het regende gelukkig weer, heeft Esther me naar Diana afgezet. Esther wou sporten en ik mocht wel met haar mee, maar ik gaf de voorkeur aan sporten met mijn hoofd en ging liever naar Mahjong. We hebben een bakkie gedronken bij Diana en toen is Esther naar huis gegaan (we hebben haar wel uitgenodigd voor Mahjong maar dat is niet echt haar ding zei ze) en Diana en ik zijn door de chauffeur naar Puxi gebracht om te Mahjongen. Het was weer erg gezellig en we hebben samen met de Zwitserse Caterine geluncht en daarna ben ik met de taxi naar huis gegaan. Ik heb de was weggestreken en met Rita en Annemarie op skype geweest voor wat dingen te overleggen voor JE designs. Tine nog gezellig even gesproken en toen mijn lunchpakketje opgegeten die Esther me had gemaakt. Er een ei bij gebakken en klaar was kees. Henny had geen vertraging dus was tegen 21.15 uur thuis. We hebben een borreltje gedronken en toen de koffer in om te slapen.
Zaterdag was de voorspelling dat we weer regen zouden krijgen. Gelukkig was dat niet waar. Henny en ik zijn eerst boodschappen gaan doen en daarna zijn we gaan fietsen. Het was gelukkig niet koud en we zijn richting France Concession gefietst. Ik had in Hongqiao een mooi schilderij gezien en dezelfde zaak had ook een winkel in deze regio en die is voor ons veel dichter bij. Helaas hadden ze niet dezelfde schilderij maar wel wat schilderijen met dezelfde stijl zodat Henny wel een idee kreeg hoe ze in het echt eruit zien. Henny vond ze ook mooi en de verkoopsters hebben de andere zaak gebeld en die hebben een foto opgestuurd per mail van het schilderij die ik erg mooi vond, en we hebben hem gekocht! Dinsdagmorgen wordt het gebracht. Foto volgt volgende week. Leuk! We zijn terug gefietst naar huis en hebben lekker op de bank gegeten, gesnaaid en geborreld.
Tot volgende week,
Jeannette
18 Maart 2012 - 09:55
Hetty Morsink:
Hallo Jeannette
Wat een mooi verhaal en foto,s weer. Jee zeg wat zie je veel wat mooi Jeannette echt prachtig wat je allemaal meemaakt .
Jeannette je zal je koffer al wel weer gauw pakken en zien je snel in Goor .
wij zijn benieuwd naar al jullie verhalen .
Groeten van ons ook aan Henny en een dikke kuzz Hetty -
18 Maart 2012 - 10:34
Pa En Ma Kr.:
Hallo jeannette,
Je verslag gelezen. Zo te zien heb je veel gezien en ben je al goed
ingeburgerd. Zelfs al logeren bij kennissen. Goed zeg. Je zult langzamerhand wel
gaan denken aan koffer pakken. Als jullie hier straks komen , zie je alleen maar
lege huizen en een rommelige straat.
Hartelijke groeten, ook aan Henny. -
18 Maart 2012 - 11:07
Jan En Anja:
Hoi jeanette en Henny.
elke keer weer een prachtig verslag, leuk om te lezen en zo blijven wij in Holland op de hoogte van jullie belevenissen.
Wij wensen jullie een goede vlucht en misschien spreken we elkaar nog wel.
groetjes anja jan -
18 Maart 2012 - 18:00
Pieter En Truus:
Hallo Jeannette en Henny,
Heel erg leuk om iedere week je verslag te lezen.Wat vermaak jij je daar goed zeg, volgens mij begin je aardig in te burgeren daar.Ik dacht dat het in China altijd mooi weer was? Dus een grote vergissing van mij.Hier is het weer ook niet alles hoor, maar we nemen het maar zoals het komt.
De mannen hebben goed weer voor de banen klaar te maken en het loopt ook allemaal lekker, dus wat willen we nog meer.Voor de rest heb ik weinig nieuws,alles gaat gewoon zijn gangetje.
Je komt denk weer gauw even naar Goor? Weer even bij tanken, of is het nu wat minder dan de eerste keer?
Geniet er daar lekker van en tot horens of tot ziens.
Lieve groetjes voor beiden,
Pieter en Truus -
19 Maart 2012 - 18:30
Jacqueline Schreuder:
Leuk verslag en mooie foto's!
Wanneer zien we jullie weer aan de Volkering?
Jacqueline -
19 Maart 2012 - 21:05
Lia En Johan:
Hallo Jeannette,
Eens op deze manier een reactie onzerzijds. Zojuist jouw verslag van de afgelopen week doorgenomen. Volgens ons hoef je nauwelijks nog een inburgeringscursus in SH te volgen. Zo te lezen wortelen jullie -ook zonder uitgebreide kennis en vaardigheid in het Chinees-aardig, zo niet stevig. Jouw activiteiten gaan al aardig in de richting van het Twentse: leuk om dat te lezen. De foto's die je er elke keer bijplaatst zien er interessant uit. Als je zo doorgaat wil je er nog wel jaaaa..ren blijven.
Waarschijnlijk dat je nu al weer aan het voorbereiden bent voor het bezoek aan Goor eind maart.
Het lenteweer is hier inmiddels gestart.
Hartelijk groet ook aan Henny,
Lia en Johan