Eindelijk beter weer
Door: OverHetLevenInShanghai
Blijf op de hoogte en volg Jeannette
25 Maart 2012 | China, Shanghai
Maandag ben ik lekker gaan tennissen en daarna ben ik naar de Pearl Market gelopen. Ik had Alice allerlei foto’s en bestellingen per mail gestuurd en ging er van uit dat ze alles voor me klaar had staan, helaas kom je er dan weer achter dat een taalbarrière er is en blijft. Ze kon de bestanden niet openen en wist dus niet goed wat ik wou. Ik had mijn papieren ook niet meegenomen dus dit schoot niet echt op. Ik ben terug gegaan naar huis en heb het haar opnieuw bestanden opgestuurd in de hoop dat ze die wel kan openen. Later op de middag ben ik naar Benson de kapper gegaan en Marc heeft me weer geholpen. Ondertussen zat een vrouwelijke collega van hem naast me op de kruk en we hebben geprobeerd Engels met elkaar te praten, ze moet nog heel veel leren, Rebecca Lui kwam niet op Nederlandse les want ze voelde zich een beetje ziek.
Dinsdag ’s morgens had ik eerst Chinese les en in de middag ben ik met de metro naar Pudong gegaan, daar heb ik Esther ontmoet bij het metrostation want ik wou nog even kijken voor een cadeautje voor Rens omdat hij gauw 21 jaar word en Esther wist waar ik moest zijn, ook zijn we nog naar een sieradengedeelte gelopen of ik nog wat kon vinden voor JE designs en daarna ging Esther weg om de kinderen op te halen, ik ben ook terug naar huis gegaan om nog wat boodschapjes te doen. Het is zeker dat Henny in ieder geval niet meekomt naar Holland de 24ste. Vrijdag had hij bericht gekregen dat hij in het kantoor waar hij nu zit en die hij maandelijks huurt omdat het nieuwe kantoor nog niet klaar is per 1 april niet meer beschikbaar is, ze moeten er dus uit, en dat kan zomaar. Henny heeft geprobeerd om nog twee maanden te rekken want dan is het nieuwe kantoor klaar maar dat zat er in. Dit hield in dat omdat ze van adres veranderen, ze de officiële papieren van de zaak ook moeten veranderden en dat alles een stempel moet krijgen in Beijing. Dat moet met het paspoort van Henny omdat hij nu eenmaal de directeur is en dat duurt ongeveer een week, dus geen paspoort geen NL. Het wachten is nu op de papieren en het paspoort en dan kan hij een ticket boeken. Hier waren we niet blij mee. We hebben ’s avonds Paul en Maarten ontmoet, twee collega’s uit Nederland van Henny, die even in SH waren, dat was wel gezellig.
Woensdag heb ik Diana, Bettina en Esther uitgenodigd om bij me te komen lunchen. Esther en Diana kennen elkaar wel maar nog Bettina niet, en daar moest even verandering in komen vond ik, haha. Het enige wat ik nog moest hebben die morgen was een stokbrood. Nu was de bakker bij Isetan bij ons in de straat door renovatie dicht, dus ik dacht oké, 1 halte met de metro en dan vlug daar wat halen. Die ging pas om 10.00 uur open, dus 10 minuten voor de hekken gewacht en natuurlijk was daar het stokbrood nog niet klaar. Ik ben weer twee haltes met de metro gegaan en yeeh, ik had twee stokbroden. Ondertussen belde Diana al, ik sta voor je deur en je laat me er niet in. Ik zei, ik kom eraan, ik ben bijna weer thuis. Zo zie je maar weer dan denk je dat je alles op rij hebt en dan loopt het soms toch weer anders. Ik had courgettesoep gemaakt en bruchetta’s: één met zalm, één met mozzarella en tomaat en één met aardbei en olijven, en een duiveltjes salade. Het was erg gezellig en we hebben veel gelachen. Het plan is nu om dit vaker te doen. Het evenwicht is helemaal in balans want we zijn met twee Pudong en twee Puxi dames, haha, ’s avonds had ik ook een meidenavond met Laura en Rebecca. Ze hadden allebei een vriendin er bij uitgenodigd en we hebben in een traditionele Shanghainese tent gegeten. Een beetje pittig maar wel erg lekker. Ook dat was weer erg gezellig. Ik ben daarna naar huis gegaan en heb met Henny een bakkie koffie gedronken en we hebben wat gelezen.
Donderdag heb ik een nieuwe poging bij Alice op de Pearl Market gedaan en de dingen opgehaald die ik graag wou hebben. Gelukkig had ze het meeste klaar en de rest komt vanzelf ooit wel eens. Ik ben met de taxi doorgereden naar de flower market en heb daar twee rekjes met bakken voor het balkon gekocht. Ik twijfelde over de maat of die niet te groot zou zijn maar ik dacht we gaan het gewoon proberen, ook heb ik meteen wat plantjes erin gekocht. Het weer is een stuk beter en dan heb je zin om de buitenboel ook wat meer aan te kleden. We hebben nu ook een klein zitje voor buiten, twee stoelen met een klein rond tafeltje. Het balkon is ook klaar voor de zomer. ’s Middags heb ik Chinese les gehad en we zijn naar buiten gegaan en hebben een stuk gelopen daar hebben we situaties geoefend hoe en wat op straat. (Ik ben helaas alweer wel meer dan de helft vergeten) haha, het gaat goed dus maar niet heus, Na de les is Lucy met me meegegaan naar een bruidswinkel voor eventuele handel maar dat schoot niet echt op, en daarna zijn we weer naar huis gelopen. Ze moest koken voor haar toekomstige schoonouders en heeft mijn grillpan geleend. Ik heb haar ook kruiden gegeven en ze gaat zalm grillen. Ik ben benieuwd.
Vrijdag regende het weer, helaas, maar ik ben naar mahjong gegaan en dat was erg gezellig. We hadden een tafel met ons drietjes, samen met Clare en Diana. Na de mahjong zijn Diana en ik samen gaan lunchen. Ik heb nog wat koffie capsules gekocht en we hebben afscheid van elkaar genomen. We zien elkaar even niet want ik vertrek naar Nederland. Toen ik thuis was heb ik de laatste was weggestreken en ben voorzichtig aan dingen bij elkaar gaan zoeken voor wat ik in de koffer wil hebben. Henny wou proberen op tijd thuis te zijn maar dat is helaas niet gelukt. We zijn samen uit eten geweest bij een erg gezellig en goed restaurant Lost Heaven aan the Bund en hebben thuis lekker een kopje koffie genomen en daarna hebben we nog even geborreld.
Zaterdag heb ik de koffer ingepakt en zijn we tegen 9.30 uur richting vliegveld gegaan. Henny heeft me weggebracht en we hebben op het vliegveld samen nog even een kopje koffie gedronken en toen was het tijd om afscheid te nemen. Wanneer Henny kan komen is afhankelijk van wanneer zijn pas terug is uit Beijing, hopelijk zo snel mogelijk. Ik heb in de lounge wat met de I-pad gespeeld en ben toen aan boord gegaan. Ik had een erg stille meneer naast me dus het waren elf rustige uren, haha. Ik had de koffer snel. Ik hoefde niet mijn koffer te openen bij de douane en zo was ik dus snel bij Rens die me op stond te wachten, Ellis was nog aan het werk bij Holtmaat dus die zag ik in Goor. We hadden geen files en rond 20.00 uur stonden we op het oprit van het Volkering. Rens moest werken en Ellis kwam binnen en ik heb met haar wat gedronken. Om 22.00 uur ben ik gaan slapen mag toch ook naar 22 uur op te zijn geweest. Ik blijf tot 15 april en vlieg dan samen met mijn zus Herma terug naar SH. Ze gaat lekker 10 daagjes mee naar het Oosten, gezellig!
Groetjes, ik schrijf weer wanneer ik terug ben in China!
25 Maart 2012 - 07:41
Swanny:
Welkom thuis. Hopelijk zien we elkaar deze keer wel. jammer dat Henny niet mee kon.
Swanny en John -
25 Maart 2012 - 08:24
Hetty Morsink:
Hoi Jeannette
Wat een mooi verhaal weer , wel grappig als je dit leest, en dat je al in Goor bent.
Ik hoop voor jou en de kids dat Henny toch gauw na kan komen , is wel net zo gezellig ,maar Voor Henny is het natuurlijk wel sneu als je denkt dat je je kinderen gauw terug ziet .
Jeannette nog een paar fijne weken ,en we bellen .
Kuzz Hetty -
25 Maart 2012 - 11:38
Snien:
Ha Chinetje. Groei jij nog niet dicht??? :) Ik ben jaloers, met al dat buiten de deur eten haha. Gelukkig dat je rug het weer toelaat om ook weer te tennissen. Leuk dat je weer terug bent en we hebben gelukkig al een datum staan, want ook hier zul je de agenda vast snel vol hebben met de mensen van hier (want wij willen je ook zien natuurlijk, hoe leuk je verhalen ook zijn). Geniet van de Hof! -
25 Maart 2012 - 12:12
Rietje:
Welkom thuis, we zien je gauw.
Wij komen donderdag naar Hessenheem,
Liefs Rietje