Zes wekke veur 't Skoolfees.....
Door: OverHetLevenInShanghai
Blijf op de hoogte en volg Jeannette
13 Mei 2012 | China, Shanghai
Maandag ben ik gaan tennissen, jeetje wat heet, maar wel lekker. na het douchen ben ik doorgelopen naar Carrefour Gubei voor wat boodschappen en heb toen de taxi teruggenomen naar huis. Ik heb verse spaghettisaus gemaakt en wat geklungeld in huis. Geprobeerd om Snientje te bereiken want die was jarig, maar dat is helaas mislukt en toen was het zo weer avond. Laura en Chinese Rebecca hebben bij ons gegeten. Rebecca had weer Nederlandse les van mij en ze komt rechtstreeks van haar werk dus vind ze het prettig een hapje mee te eten. Laura is naar het eten weggegaan en Rebecca en ik hebben Nederlands geoefend.
Dinsdag had ik weer Chinese les. Ik ben echt een slechte leerling, sneu voor mijn lerares, maar ze is erg geduldig, gelukkig maar, haha. We hebben het over eten en drinken gehad, misschien blijft daar wat gemakkelijker iets van hangen? Vast wel. Ik was saus aan het maken en toen knapte mijn knoflookpers (Action kwaliteit) en ben toen naar Hola gegaan voor een nieuwe. Een rib uit mijn lijf maar dan heb je ook wat. Ook wat potjes gekocht voor om mijn verse mint voor op het balkon en toen weer naar huis. Henny was wat vroeger thuis want hij moest ’s avonds nog even aan de bak voor zijn werk, dus we hebben samen gegeten en daarna heb ik een filmpje gekeken.
Woensdag was Esther bij mij op de koffie. We hebben heerlijk op de bank koffie gedronken en gekletst. Esther wilde ook nog graag even langs Zara en daar zijn we naar toegelopen. We zijn doorgelopen naar Baker en Spice en hebben daar ook weer koffie genomen. We hebben wat brood gekocht en terug gelopen naar ons appartement. Daarna met de metro naar de Fakemarket op Pudong bij Science & Technology. Esther heeft daar een vast adres om dingen te kopen voor de I-pad ed en ik heb daar voor Henny een batterij gekocht die om de I-Phone past. Het is een soort cover die ook meteen je mobiel oplaad. Dit is handig voor als we gaan fietsen, Henny gebruikt dan de GPS en die zuipt energie. Nu weten we zeker dat we altijd thuis kunnen komen, haha. ’s Avonds zijn we met Rob Schuurman (hij was over uit Nederland) uit eten geweest bij de Italiaanse overbuurman, erg lekker en gezellig.
Donderdag had ik met Anne van mahjong afgesproken bij Marks & Spencers. Ze vroeg of ik met haar daar een koffie wou drinken en natuurlijk wou ik dat wel. Later belde ze me op of ik het leuk vond om met haar mee te gaan naar de flower market, ze had die dag de chauffeur en auto en ik heb gevraagd of ze me dan ook weer thuis wilden brengen zodat ik een kamerplant zou kunnen kopen en dat was geen probleem. Dus afgesproken bij M&S en daar kwamen we toevallig Clare (ook van de mahjong) tegen met ons drieën koffie gedronken en pinkie, pinkie gedaan voor onze Daan en toen naar de flower market. Ik heb dus een kamerplant gekocht en ben er erg blij mee. Thuis even 2 kaarsjes aangestoken en wat gedronken. Henny kwam ’s avonds niet thuis eten en dus had ik Laura gevraagd of ze met mij mee wou uit eten, samen zijn we naar het meest gezellige restaurant van Shanghai geweest en ik heb voor het eerst hier mijn bordje niet leeggegeten. Bah, Laura en ik hadden ons verheugd om asperges te gaan eten maar die smaakte helaas verschrikkelijk vies, ook lagen we al in een deuk toen we binnen kwamen want we zaten in een bijbouw onder het gezellige tl licht, haha. Maar we hebben het wel gezellig gehad en Laura heeft getrakteerd op een toetje wat wel erg goed en gezellig zitten was, nl bij Haagen Das, crème brulee met ijs, we hebben hem gedeeld want anders was hij zeer zeker voor mij te groot maar de smaak was goed. Daarna zijn we naar huis gelopen en heeft Laura de taxi naar haar huis genomen.
Vrijdagmorgen ben ik naar mahjong gegaan. Ik had voor het eerst (en misschien ook voor het laatst) in mijn leven mahjong toen de eerste steen op tafel kwam, er stonden alleen dots op mijn plankje en de eerste steen die Oost neerlegde was 2dots en ik had mahjong, haha. Leuk hoor, daarna ben ik met Catherine en Anne een salade gaan eten en toen naar huis. Thuis heb ik de Schoolfeestvlag opgehangen, want het is zover. Zes wekke veur ’t Skoolfees. . ..Henny was laat want hij had eerst Rob naar het vliegveld gebracht daarna hebben we lekker Hot Pot gegeten.
Zaterdag hebben we gezellig een eind door de buurt gewandeld. Het was lekker weer, bewolkt maar droog en een goede temperatuur, We hebben wat gewinkeld maar uiteindelijk niets gekocht. Na de lunch hebben we de fiets gepakt en zijn we richting Xintiandi gefietst. Daar hebben we op een terras een ijsje gehad en toen zijn we de wijk verder ingelopen. Door het park en weer terug, weer een terrasje op en samen een glaasje wijn gedronken. Het werd al schemerig dus we hebben bij de supermarkt een stokbroodje gehaald en zijn naar huis gereden, daar zijn we ons balkonnetje opgegaan en hebben stokbrood met wat dingetjes erop gegeten want we hadden geen zin in koken. Ik was met Irene aan het chatten toen de huistelefoon ging. Dit bleek Hofstreek Omroep te zijn die me graag in de uitzending wilden hebben omdat ik de Schoolfeestvlag ook hier had uitgehangen. Ze hadden ons telefoonnummer van Snien, en bedankt! Dus live on the radio, best even spannend maar Irene luisterde mee en zei dat ik het netjes had gedaan, pppfff. Ik hou niet zo van hup de ether in en je niet kunnen corrigeren als je iets stoms zegt, maar het is gelukkig goed gegaan, ook was vandaag de TuinFair in Markelo. Ik kreeg van Marjolein een hele mooie foto van "onze stand", Rita en Annemarie hebben er heel veel werk van gemaakt, dames BEDANKT! Later heb ik nog de beste zangers van Nederland op de laptop gekeken en toen naar bed.
13 Mei 2012 - 06:45
Snien:
Ha Chinetje! Zo te lezen heb je weer een gezellige week gehad! Super! Temperatuur wordt dus idd minder he. Das wel jammer. Helaas niet kunnen luisteren naar je interview maar ik hoorde dat het erg leuk was! We gaan de hele maand juni schoolfeest radio maken, zaterdags tussen 2 en 4 en dan ben je wel weer hier en dan kom je nog maar een keer echt in de studio! Hihihi. Wat een mooie stand hebben de dames hier gemaakt! Hebben ze goed verkocht? Of is het vandaag ook nog. Erg, ik weet het niet, terwijl ik het vorige week nog in mijn uitzending als tip genoemd heb... Ik ga zo naar mien moe en GJ is al voetballen (laatste comp. wedstrijd, en zeg Henny maar even dat GJ in de bekerfinale staat met zijn Hektor (7 geloof ik, haha) !!!) en hij gaat strx naar zien moe. We doen hier zelf niet aan moederdag, ik ben natuurlijk net jarig geweest. Mies is werken en de jongens slapen nog (gaan wel mee naar oma). Iedereen is weer beter, op snot en hoest na. Heb je gelezen dat Mies haar rijbewijs ook heeft? Zo leuk, zij gisteren met GJ in de grote auto en Dennis en Jasper met de kever er achteraan (ik had belangrijkere zaken, high tea voor mijn verjaardag). Ze gingen bij Theo (zoals wij dat zeggen, bij het Wapen van Delden dus) lunchen. Mies vond het wel spannend in zo'n grote auto. Ze moest hem van GJ even helemaal lostrekken met optrekken. Goed dat ik er niet in zat.... Nah, ik ga de paarden naar buiten gooien. Fijne moederdag nog, leuk dat je verrast bent door je kids en bij de Italiaan gaat eten! Geniet! -
13 Mei 2012 - 15:29
Hetty Morsink:
Hai Jeannette
Wel wat laat Maar beter laat dan nooit. We hadden een feestje van Bodil eerste communie ,eerst de hele morgen in de kerk en daarna het feestje bij Bert-jan en linda omdat de keet te klein is Dit was een mooie oplossing zo.Het was erg gezellig .
Nou jeannette wat gezellig de vlag uit Goor helemaal in Shanghai.Wat goed van je om daar aan te denken.
Je hebt wel weer een mooie week gehad zo te lezen.nou Jeannette we skypen nog of mailen wel deze week ,doe je de groeten aan Henny en veel liefs Hetty -
14 Mei 2012 - 09:21
Rietje:
Hi,hi, eindelijk weer ff tijd om een reactie te plaatsen, lees wel regelmatig je verslagen met prachtige fotos.
Een fijne tijd met je zus gehad.
Geweldig dat je de schoolfeestvlag hebt hangen, echt een actie van jou.
Wij zitten op t moment in Portugal.
Mail je gauw.
Groetjes ook van Peet