Sanya op het eiland Hainan - Reisverslag uit Shanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu Sanya op het eiland Hainan - Reisverslag uit Shanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu

Sanya op het eiland Hainan

Door: OverHetLevenInShanghai

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

27 Mei 2012 | China, Shanghai

We hebben een heerlijke relaxte week gehad. ’s Morgens naar het ontbijtbuffet waar echt alles was. Nu kan je proberen om tegen de klippen op te eten maar dat hebben we maar niet gedaan. Een yoghurtje wat vers fruit en toast wat ik ’s morgens meer dan genoeg vond. Af en toe een eitje erbij en dat was het dan. Als je ziet wat sommige mensen naar binnen krijgen, volgens mij eet je dan echt de hele dag niet meer, bah wat veel, soms 3 borden echt afgeladen vol.

Na het ontbijt gingen we meestal naar de kamer en kleden we ons om en gingen naar het zwembad. We hadden vaak het bad alleen wat zwemmen is niet een geliefde bezigheid van een Chinees. Velen kunnen het ook niet en als ze het water ingaan hebben ze een reuzenband om.

’s Middags gingen we dan meestal tegen een uur of 16.00 uur naar de lounge om wat te drinken, en ’s avonds aten we afwisselend in een van de restaurants van het ressort of roomservice, wat ook erg prettig is, lekker douchen PJ aan en dan je eten op de kamer. ’s Avonds keken we dan een filmpje of iets anders wat ik gedownload had en dat keken we dan op de tv want we hadden daar een kabeltje van meegenomen.

Dinsdag was het zwaar bewolkt maar nog steeds wel 30 graden, we hebben voor 1 dag een taxi gehuurd waar we maximaal 8 uur gebruik van mochten maken. Dit kost dan 400 RMB voor de hele dag. Echt geen geld dus.
We zijn eerst naar de Guanyin der Zuidelijke Zee geweest. Een boeddhistisch beeld die in de zee staat. Het beeld staat bij Nanshan Culture Toerism Zone en heeft drie kanten. Een kant is gericht op het binnenland van het eiland Hainan en de andere twee kanten zijn gericht op de Zuid-Chinese Zee ( voor als zegen voor China en de rest van de wereld) en het beeld is 108 meter hoog. Een kant heeft ze een Soetra in de hand dat is een soort boek, de andere heeft een gebedssnoer in haar hand en de derde heeft een lotusbloem in haar hand. Het beeld staat op de vierde plek qua hoogste boeddhistische beelden ter wereld, maar het is het grootste Guanyin beeld ter wereld en de bouw heeft 6 jaar geduurd. Erg indrukwekkend dus en het park erom heen is ook erg mooi.

We zijn naar The End Of The Earth gegaan een park waar je twee stenen in het water ziet die de Greatest World of Love heten, wel grappig om te zien, maar minder indrukwekkend dan het Guanyin beeld, toen zijn we doorgereden naar Sanya zelf en hebben bij de Tax free winkel gekeken naar een zonnebril voor mij voor mijn verjaardag maar ik vond er geen mooie bij, helaas. Daarna zijn we naar Luhuitou Park gereden. Daar ging je met een elektrisch karretje naar boven en had een mooi uitzicht over een deel van het eiland en Sanya. Toen werd het tijd dat de taxichauffeur ons terug bracht naar het ressort want het was onderhand 19.00 uur, het was een erg leuke dag.

Donderdag was ik natuurlijk jarig, de kinderen belden mij om 8.00 uur op, wat erg lief was want in Nederland was het op dat moment 2.00 uur. Ze hebben mij gefeliciteerd en we hebben even gezellig gekletst. Henny had ontbijt op de kamer geregeld en dat was erg leuk en gezellig en toen werd er weer op de deur geklopt en kwam er een heerlijke mangotaart binnen die Ellis en Rens voor mij geregeld hadden. Erg lief, en lekker. We zijn naar het zwembad gegaan en hebben lekker gerelaxt het was erg mooi en helder weer, tegen een uur of twee betrok het helemaal en hadden we voor het eerst echt een tropische bui. Het had afgelopen dagen vooral ’s nachts wat geregend en geonweerd maar nu dus een hele dikke bui overdag die na 1 ½ uur ook weer weg was. We hebben wat gedronken in de lounge en hebben vroeg gegeten in mijn favoriete restaurant in het ressort, want Henny en ik hadden om 21.00 uur een olie massage. Heerlijk was het. Ook de telefoontjes, sms’jes, mailtjes, berichten op Twitter, Skype en Facebook was hartverwarmend! Thanks iedereen die aan me gedacht heeft. Het was een erg fijne dag.

Vrijdag zijn we terug gegaan naar SH en werden verwelkomd door Laura. Ze had een hele mooie schaal voor mijn verjaardag gekocht echt heel lief en ’s avonds heeft ze ons uitgenodigd om met haar mee te gaan uit eten. We zijn naar een Chinees restaurant geweest Seagull en hebben buiten gegeten. Het restaurant ligt aan de Bund en we hadden dus een fantastisch uitzicht. Het eten was ook heerlijk. We zijn terug gegaan naar huis en Laura heeft haar afscheidsfeestje in de stad gevierd.

Zaterdag ging Henny ’s morgens naar het nieuwe kantoor omdat de tafels en stoelen geplaatst zouden worden en daar wou hij graag bij zijn. ’s Middags ben ik ook naar het kantoor gegaan om de vorderingen te bekijken en daarna hebben we samen boodschappen gedaan. Laura wou erg graag nog een keertje gourmetten en dat hebben we dus ’s avonds gedaan. Henny had lekkere knoflooksaus gemaakt en satésaus die ook niet slecht smaakte. Daarna hebben Laura en ik de koffer van haar opnieuw geprobeerd in te pakken. Dit lukte niet dus toen onze grote koffer gepakt en nog een keertje inpakken. Die pakte Henny op en knapte kapot dus dit werd hem ook niet. Toen opnieuw maar de kleding e.d. over twee koffers verdeeld en dat ging goed. Een beetje overgewicht maar volgens Henny mocht dat geen probleem geven. Laura was klaar om te vertrekken, even nog met de knieën in bed en dan richting luchthaven.

• 27 Mei 2012 - 15:26

Gerda En Gerrit :

Fijn om steeds jullie Reisverslag te lezen , toch was het gisteren ook [26 mei] gezellig in Delden .Zelfs het weer werkte mee , het was ong 25 graden . Hartelijk dank voor de surprise , maar we moeten veel oefenen om iets naar binnen te krijgen .De reunie is goed verlopen en de volgende keer zijn jullie er misschien wel weer bij . [ mei 2014 ]
    de groeten uit Zenderen .

• 29 Mei 2012 - 19:31

Hetty Morsink:

Hoi Jeannette
    Ik heb net je reis verslag gelezen we zijn net terug , Jee zeg wat heb je weer veel gezien en wat een mooi veraal weer je kan straks als je terug bent wel een boek schrijven .
    toch wel lekker zo,n weekje naar een ander gedeete van China.
    Nog een paar weken en dan ben je al weer in Goor.

Jeannette doe je de groeten aan Henny ook van Jan en heel veel liefs Hetty

• 30 Mei 2012 - 20:23

Ali En Johan:

Afgelopen zaterdagmiddag hebben wij het erg gezellig gehad.
    We konden heerlijk in de tuin zitten en alles was voortreffelijk
    geregeld.
    Halverwege de middag werden wij verrast door jullie (schoon)vader
    met jullie chinese attentie.
    Geweldig leuk;onze hartelijke dank hiervoor.
    gr.Johan en Ali oet Hengel