Henny's verjaardag
Door: OverHetLevenInShanghai
Blijf op de hoogte en volg Jeannette
03 Juni 2012 | China, Shanghai
Maandag was Henny jarig.’s Morgens heb ik vroeg de kamer versierd. Het is bij jullie tweede Pinksterdag maar hier kent men geen Pinksteren, dus Henny mocht gewoon werken. Tussen de middag ben ik naar een restaurant gelopen waar we met de vrouwelijke collega’s van Henny hebben geluncht. Daarna ben ik naar IFC gelopen om gebak te scoren voor op kantoor en ik ben doorgelopen naar Mortons of Chicago Shanghai, een steakhouse waar ik een tafel heb gereserveerd voor de avond en heb een cadeautje achtergelaten. Ik ben terug gelopen naar het kantoor om de gebakjes te brengen en daarna zijn Henny en ik tegen 17.30 uur richting huis gegaan. We hebben ons omgekleed en zijn met de metro naar IFC gegaan. Henny heeft een Porthouse steak gehad van 650 gr. en heeft van oor tot oor genoten. Het toetje werd aangeboden door Mortons, een heerlijk warm chocoladetaartje waarvan de binnenkant nog vloeibaar was. We zijn teruggegaan met de metro en hebben nog een afzakkertje thuis genomen.
Dinsdag had ik weer Chinese les en ’s middags heb ik een erg gezellige ontmoeting met Choy gehad. We hebben tot 15.00 uur heerlijk buiten op een terras gezeten en gekletst en toen moest ze terug naar haar kantoor. Ik ben naar de lokale versmarkt gelopen en heb groente, fruit en vlees gehaald. Het is een grote overdekte markt waar vele verse producten zijn, vele verse groente, fruit, eieren, vis, vlees en kippen. Het ruikt er een beetje sterk maar de kwaliteit is goed en ik kom er graag. Ze hebben alleen de lokale dingen dus voor bv. witte asperges of Rucola hoef je hier niet naar toe.
Woensdag kwam Esther voor een bakkie, altijd gezellig, ze is er altijd vroeg want gaat direct als ze de kinderen naar school heeft gebracht in de metro richting ons. Dat komt goed uit want in de middag moet ze weer op tijd terug om de kinderen weer op te halen. We hebben tot 10.00 uur bij ons koffie gedronken en zijn toen naar beneden gegaan naar H&M, waar Esther nog iets wilde kopen. Het was een regenachtige dag maar dat kon de pret niet drukken. We zijn daarna de taxi ingestapt en richting DIS gegaan. Dit is een winkel Dutch Items Shanghai. Drie Nederlandse dames hebben een eigen lijn in kleding. Leuk. Esther en ik hebben diverse dingen gepast en uiteindelijk ook nog wat gekocht. Daarna hebben we geluncht en toen moest Esther terug naar huis om de kids van school te halen. Ik heb asperges geschild en kleine aardappeltjes want die had ik gevonden in City Center en dat hebben we ’s avonds lekker soldaat gemaakt.
Donderdag had ik ’s morgens Chinese les en ben daarna met mijn lerares Lucy samen gaan lunchen. Ze had een coupon 2de setlunch gratis en daar hebben we gebruik van gemaakt. Het was sushi en lekker. Ze ging verder met metrolijn 9 en ze heeft mij de weg gewezen naar lijn 1. Ik ben bij People’s Square eruit gegaan om verder gaan lopen richting ons huis. Het was heerlijk week en ondanks dat je hier bijna nooit een blauwe heldere lucht hebt was het redelijk helder. Ik heb stokbrood gekocht want ’s morgens had ik aspergesoep gemaakt en dat hebben we ’s avonds met de Chinese Rebecca gegeten, want ze kwam weer voor Nederlandse les. Ze had een cadeautje voor onze verjaardag laten bezorgen en omdat ik er niet was hebben ze het bij het kantoortje beneden afgeleverd. Rebecca weet dat ik niet gek ben op het Chinese brood (te zoet) en we hebben een broodbak machine gekregen. Lief hè.
Vrijdag had ik weer Mahjong en ik was de 5de aan een tafel. Er waren drie tafels en ik heb gedraaid met Deense Dorit, Anne, Clair en Amerikaanse Donna. Na elk potje had iemand pauze. Het was een gezellige tafel en we hebben veel gelachen maar ik heb slecht gespeeld. Wel mijn eerste special hand gespeeld en op de 7 na was het Mahjong maar helaas was Clare me voor, haha. Met Anne terug gegaan naar West Nanjing Road, want in mijn buurt ging ze naar de kapper en ik heb boodschappen gedaan bij Carrefour en ben naar Uni Qlo gelopen waar ze leuke T-shirts hadden. Terug naar huis om de piepers en de bloemkool op te zetten en een borreltje te drinken met Henny. ’s Avonds hebben we via de computer wat delen gekeken van de Nederlandse serie Moordvrouw met Wendy van Dijk en Rene Soutendijk. Leuk.
Zaterdag is Henny naar de sportschool geweest en daarna naar de kapper. Ik heb wat was weggestreken. Toen Henny terug was zijn we naar Shanghai Centre gelopen en hebben wat boodschappen gedaan. Daarna wilde Henny graag even naar het nieuwe kantoor en daar had ik niet zoveel zin aan. Dus hij is even alleen gegaan en ik heb op het balkon gezeten en heb gelezen. Toen Henny terug was hebben we een stukje gewandeld en hebben even een borreltje op een terras genomen. Daarna in een klein parkje gewandeld en bij een grote videozaak twee nieuwe series gekocht Homeland en Unforgettable. ’s Avonds op het balkon heerlijk gezeten met stokbrood en een glaasje wijn. We hadden geen zin om te koken, en later weer een deel gekeken van Moordvrouw.
03 Juni 2012 - 09:06
Hetty Morsink:
Goeden morgen
Het is weer een mooi verhaal en de foto,s ook .De steak ziet er goed uit lijkt wel een Hollandse steak.
Het was wel weer een mooie week vol met gezellige dingen ,nog even en dan kom je weer naar Holland ,ook gezellig .
Het is hier regenachtig weer dus K..
Jeannette doe je Henny de groeten ook van Jan.
Liefs Hetty -
03 Juni 2012 - 09:17
Pa En Ma Kr.:
Hallo Jeannete en Henny,
Je reisverslag weer gelezen. Zo te lezen is de verjaardag wel goed
gevierd.Het STUKJE vlees was mij nog iets te klein........ maar het zag er smakelijk uit.
Fijn voor jou Jeannette, dat je al zoveel contacten hebt.Ga zo door en met schoolfeest wacht het bier en vis in Goor.
Tot horens. Gr. Pa en Ma -
03 Juni 2012 - 10:16
Swanny:
Hoi, allebei nog van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag! Wij hadden afgelopen Pinksteren ons eigen feestje, John en ik waren 25 jaar getrouwd en dat hebben we met een lekker diner met zijn tweetjes gevierd; geen grote steaks, maar 5 gangen met allerlei culinaire hapjes. Later deze zomer vieren we het nog wel met familie en vrienden.
Jouw dagen zijn lekker gevuld zo met al die uitstapjes. Wat hebben wij dan een saai leven met iedere dag werken....werken....en werken. Ik zou er jaloers van worden. Maar wij zijn onze vakantie aan het plannen en dat is ook leuk. Het wordt een rondreis op de motor door Zuid-Italie. We hebben er zin in.
Groetjes, Swanny en John -
03 Juni 2012 - 12:50
Anja En Jan:
altijd weer een genot om de stukjes van jullie te lezen. Allebei van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag, wel wat laat maar helaas onze computer is gecrashed. Wij hebben jullie e mailadres ook niet meer zou je die even naar ons willen mailen. -
04 Juni 2012 - 08:15
Jantien:
zo zo wat een stuk vlees daar heb je alleen al genoeg aan.je zit al vol van het kijken!! leuk om alles van jullie te volgen!! tot snel in goor met schoolfeest
doei doei jantien