Dagtrip Wuzhen - Reisverslag uit Shanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu Dagtrip Wuzhen - Reisverslag uit Shanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu

Dagtrip Wuzhen

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

16 September 2012 | China, Shanghai

Zondag was een rustige dag voor ons, we hebben wat boodschappen gedaan, een taartje gekocht want ook wij wilden vieren dat Ellis 23 jaar werd die dag. Wel gek hoor, dat je dan hier zit en niet in Goor bij de kinderen, familie en vrienden in de tuin. Want Ellis had ons een foto gestuurd zodat we konden zien dat ze een tuinfeestje hadden. Het zag er gezellig uit! We hebben TVOH gekeken en een flesje open getrokken voor een tut.

Maandag ben ik naar de koffie morgen van de SEA geweest. Ik heb met Marijke aan tafel gezeten en toen ook kennis gemaakt met Hanneke en Brenda. Ik had de dames ook al gezien bij de BBQ maar nu hebben we ons aan elkaar voorgesteld. Diana was ziek en dus zijn Marijke en ik samen gaan lunchen en daarna heb ik wat boodschapjes gedaan. Tegen 15.30 uur ben ik naar Wagas gelopen om een kopje koffie met de Zwitserse Rebecca te drinken. Ze had vroeg vrij dus dat was gezellig. We zijn even naar de dvd winkel gelopen en toen naar ons huis waar we samen met Henny en de Chinese Rebecca hebben gegeten. De Rebecca's hadden elkaar nog nooit ontmoet, dus het was gezellig aan tafel.

Dinsdag ben ik samen met Esther meegeweest met een daytrip van de SEA. We zijn 's morgens vroeg vertrokken voor een twee uur durende busreis naar Wuzhen, waar we het west scenic zone hebben bekeken. Het was erg mooi. We hebben een stoffenververij museum bezocht, gezien hoe ze nog op traditionele wijze sojasaus maken (duurt langer dan een jaar), eigen gemaakte lantarens en parasols, de pagode en het voet bind museum. Vroeger werden 4 tenen van meisjes die rond de 4 à 5 jaar waren gebroken. Alleen de grote teen bleef intact. Daarna werden de tenen onder de voeten gevouwen en ingebonden. Hoe kleiner de voetjes werden, des de mooier de man het vond. De Golden Lotus voetjes zijn maar een paar cm. Er waren ook Silver en Metal Lotus feet. Als de man zo'n vrouw touwde kon je laten zien dat je geld had want echt goed lopen was er natuurlijk niet meer bij. Ook zijn de voeten van de vrouw voor de man hetzelfde als voor Westerse mannen borsten of billen zijn. Ik heb er een boek over gelezen en was erg onder de indruk, voor diegene die het ook willen lezen: Snow Flower en de geheime waaier van Lisa See. Helaas was Diana nog ziek en heeft ze de trip moeten missen.

Woensdagmorgen ben ik naar de kapper gelopen en heb er weer een stukje af laten knippen. Daarna had ik met Anne naar May I geweest en ik heb alles verloren, ik had bijna 1000 punten aan boete en daar hadden mijn tafeldames wel plezier om want dat zie je niet veel, ik heb getrakteerd op een fruitella en daarmee was het klaar voor mij. Henny was al op tijd vertrokken want hij moest naar Hangzhou hij is 's avonds gewoon thuis gekomen en we hebben even samen met Jennifer wat gegeten.

Donderdag zouden we een wandeling in Old Shanghai hebben ook weer georganiseerd door de SEA. Helaas werd die woensdagmiddag al afgezegd omdat het weer donderdag niet mee zou gaan werken en dat was ook zo. Dus onverwachts gewoon thuis. Ik heb gelezen, wat huishoudelijk werk gedaan, een filmpje gekeken en tegen 16.00 uur maar eens onder de douche gesprongen. 's avonds zijn we met een zakenrelatie van Henny uit eten geweest. Astrid de vrouw van een van de heren was er ook bij en we hebben het heel erg gezellig gehad. Gewoon een tafel vol met gezellige mensen, een top avond!

Vrijdagmorgen ben ik naar Mahjong geweest, Diana was weer beter en ze was dus ook weer van de partij. Ook hier ging het spel niet zoals ik hoopte, haha. Ik was bankroet, dus wat moet ik dan toch gelukkig zijn in? In ieder geval niet in de spelletjes deze week haha. 's Avonds hebben we tegen 21.00 uur de taxi gepakt om nog een borreltje te drinken bij de Nederlandse vereniging bij Abby Road. Het was gezellig.

Zaterdag zijn we op de scooter naar Luxun park geweest. Daar was van alles opgesteld voor het Shanghai's International Lantern Festival. Onderweg begon het luchtalarm gewoon 11.35 tot 12.00 uur en dat ging hard! In het park staat een draak van meer dan 200 meter en die is opgebouwd van Chinees servies. Er zitten borden, eierdopjes, Chinese lepels enz enz aan. Het was erg indrukwekkend en ook mooi om te zien. Toen we terug waren bij de scooter was er nog iets anders wat indrukwekkend was. Iemand was zo vrij geweest om een mes in onze zadels te steken van voor naar achter. Dit was mooi K. Er stonden wel 100 scooters maar bij twee was het gebeurd. Die van Henny en mij. Toeval? Ik denk het niet, men had ons al gewaarschuwd dat dit zou kunnen gebeuren. Soms is men schijnbaar jaloers op de buitenlanders. Een staaltje van jammer. 's Avonds zijn we naar de familie Mink geweest voor een gezellige avond. Marten en Esther hadden speciaal voor ons, heel lief, zich uitgesloofd in de keuken om een heerlijke maaltijd te bereiden en Lotte had er ook nog een beetje aan meegeholpen. Het was heel erg lekker en ook heel erg gezellig! Het was weer laat toen we de taxi bestelde.

• 16 September 2012 - 08:56

Swanny:

Mooie foto's!

• 16 September 2012 - 09:31

Hennie:

Wat jammmer van de schooters.
    Nou ja vandalen zijn hier ook maar ze moeten van andermans spullen afblijven.
    Ja gek he om niet bij een verjaardag te zijn wij zijn in 15 jaar een keer bij de eerste verjaardag van onze kleinzoon geweest 15 jaar geleden.
    En vorige week was er weer een jarig.
    toen Gerrit 65 werd kwam er gelukkig wel een belletje want vaak is de stroom er af.
    Maar verder niet gezeurd het is nu eeenmaal zo maar ik begrijp je goed.
    Leuk om je verhalen te lezen

Groetjes

• 16 September 2012 - 10:40

Hetty Morsink:

hoi hoi ,jee zeg wat balen van de zadels op jullie scooters dat is echt k.... Maar verder heb je wel weer een fantastiese week gehad ook erg mooie foto,'s Het is hier mooi weer en ga nu mijn koffers pakken voor 2 weken Portugal .
    Doe je Henny de groeten van ons en heel veel liefs Hetty X

• 16 September 2012 - 16:59

Rietje:

Prachtig die kleurrijke foto`s in t park, wat een contrast met de grauwe foto`s van Wuhzen, zo niet Chineese naam meer Duits.maar zal ik wel helemaal mis hebben.
    Ja ik heb ook over het breken en afbinden van die voetjes gelezen, vreselijk he, wat een idiote kronkel om dit te doen om de mannen te behagen, gelukkig is dit niet meer zo.
    Echt K.. van jullie scooters, belachelijk toch, voor mij geen toeval.
    Verder heb je weer leuke dingen gedaan en genoten, al heb je niet in t spel gewonnen.
    Maar t spreekwoord spreekwoord luidt : Geen geluk in t spel, maar wel in de liefde, hi hi
    Ja, ja ik hoor je kritiek al.

• 17 September 2012 - 16:54

Jaap:

Je loopt wat af door die stad.
    En verbluffend veel chinezen in Whuzen.
    Tja nieuw scooters tussen al die oudjes en dan ook nog van buitenlanders. Het zijn net gewone mensen, jaloers en bang voor buitenlanders. Maar het is natuurlijk wel balen. Mijn zoon gaat met gezin eind dit jaar, begin volgend jaar naar de "Democratische" republiek Congo voor een paar jaar.Wij vonden Warschau al zo ver weg. Qua gezondheidsperikelen geen aanrader voor een korte stop op een verjaardag.Dat zullen we ruim van te voren moeten plannen gezien de vacinaties. Dus verjaardagen zullen wel skype gebeurtenissen worden.

Verder hier alles zijn gangentje, Josya leidt nu een roemeense fysio op in Goor om daar de nieuwe tapetechnieken in Roemenie te kunnen gaan uitvoeren.

1000 punten in de min voor een fruitella is een koopje, china is echt goedkoop:)

groet,
    Jaap