Een jaar Shanghai - Reisverslag uit Sjanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu Een jaar Shanghai - Reisverslag uit Sjanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu

Een jaar Shanghai

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

14 Oktober 2012 | China, Sjanghai

Zondagmorgen heb mijn blog geschreven en op internet gezet. Henny is lekker een stukje gaan fietsen. Toen hij terug was hebben we samen geluncht en daarna hebben we de metro gepakt om naar East Nanging Lu te gaan. We hebben er wat rondgewandeld en daarna zijn we naar een hele grote nieuwe winkel Forever 21 gegaan. Jeetje wat veel kleding bij elkaar en soms leuk maar ook soms verschrikkelijk, niet echt mijn smaak en maat haha. ’s Avonds zijn we naar een leuk Italiaans restaurant Sabatini geweest om de vakantie af te sluiten, helaas zaten we er alleen maar het eten was erg goed.

Maandag was ik na een weekje samen weer alleen thuis. Ik had niets in de agenda staan en ik heb een hele luie maandag gehad. Ik ben een beetje aan het schoonmaken geweest, heb een filmpje gekeken en veel gelezen. Ik heb de hele dag kaarsjes gebrand, gewoon omdat het kon lieve D, en ook heb ik een stuk of vijf bezorgers aan de deur gehad om telkens iets te brengen voor JE designs. Op vier leveringen na had ik maandag alles al binnen, best snel dus. ’s Avonds kwam de Chinese Rebecca niet want ze was nog niet terug in SH dus Henny en ik hebben samen gegeten en daarna TVOH gekeken.

Dinsdag ben ik met de metro vroeg naar Esther gegaan. Gezellig weer even bijkletsen want ze waren lekker op vakantie geweest. Angela was er ook voor onze nagels en de Ayi van Esther heeft echt heerlijk voor ons gekookt. Van haar wil ik wel graag kookles, ze kookt echt goed! Tip Tip Tip!!! Haha. Esther heeft me terug gebracht naar het metrostation nadat we even vlees hadden gehaald en ik heb ook gekookt voor Chinese Rebecca want ze kwam voor de Nederlandse les. Van haar moeder heb ik een soort kalebas gekregen als cadeau. Ik kan de pitten drogen en het in het voorjaar planten. We zullen zien of het wat wordt. Diana had voor ons een super mooi bericht, ik was zooo..... blij.

Woensdag ben ik met Bettina op de fiets weggeweest. We hebben eerst bij ons koffie gedronken. Ik vraag Bettina altijd om mij op te halen want ze weet veel beter de weg dan ik. Ik ben natuurlijk van nature lui aangelegd en fiets of brom iedereen gewoon achterna. Henny heeft het dan over Lu dit en Lu dat en ik kan hem dan alleen maar wazig aankijken want dan weet ik echt niet waar hij zit. Ja, SH, maar verder? Gooi het maar in de pet. Het weer was heerlijk en Bettina en ik zijn richting M50 Creative Park gefietst. Een soort straat met veel winkels met kunst, galerieën schilderijen, sculpturen enz, enz. Erg leuk, we hebben wat gedronken en zijn toen op de fiets richting French Consession gegaan om daar wat Sushi te eten in het Franse straatje, lekker buiten op terras en de Sushi was heerlijk! Daarna naar Xintiandi gefietst waar ik nog even wat wilde scoren bij de antiekmarkt. Uiteindelijk gelukkig gelukt en toen terug naar huis, Bettina heeft me uitgelegd hoe ik thuis moest komen en dat is gelukt! Joepie een erg leuke dag!

Donderdag ben ik begonnen met de meeste dingen bij elkaar te zoeken voor de terug reis naar Nederland, de handel neemt al 1 grote koffer in beslag. Dus minder kleding mee voor mij, haha. Tussen de middag heb ik met Choy geluncht en daarna met Engelse Anne koffie gedronken. Ze was net terug uit Australië en wou mij een goede reis naar huis wensen. Daarna ben ik met de metro naar JingAn Temple gegaan om Zwitserse Rebecca en haar vriendin Martina die voor een weekje over is in SH te ontmoeten. We hebben heerlijk even gekletst en uiteindelijk ben ik teruggegaan met de metro naar huis. Gewacht op Henny, ik had een tafel bij Lost Heaven gereserveerd om daar te gaan eten want deze dag was vorig jaar onze vertrekdag naar SH. Ja, het eerste jaar zit er inderdaad alweer op.

Vrijdag was Jennifer tegen 9.00 uur bij ons om samen met ons in een busje naar het vliegveld te gaan. Totaal hadden we 5 koffers dus een taxi was te klein, haha. We zijn om 9.30 uur vertrokken en ongeveer een uurtje later waren we op het vliegveld. We hebben in de lounge wat gedronken en gewacht en daarna zijn we naar het vliegtuig gelopen om na een vertraging eindelijk te vertrekken naar Nederland. Wat een lange vlucht, we hadden tegenwind en hebben er ruim 11,5 uur over gedaan. Eindelijk waren we in Nederland en gelukkig zijn we zonder problemen langs de douane gekomen. Ik stond te trillen op mijn benen en Henny en Jennifer lagen helemaal in een deuk. We hebben de huurauto opgehaald en zijn richting Goor gereden waar Ellis lekkere dingen voor ons op tafel had gezet. De kinderen weer even kunnen snuiven, heerlijk! Henny heeft Jennifer naar het hotel gebracht en daarna zijn we naar bed gegaan, het was een lange dag!

Zaterdag hebben we de ouders bezocht, een vaatwasser gekocht en gewinkeld, ik heb gekookt en we hebben May I gespeeld, tot in november!

• 14 Oktober 2012 - 09:49

Hoi Jeannette ,
    Mooi je verhaal om te lezen het was wel weer een Druk bezette week voor je,nu terug in Holland en dat is ook wel weer genieten.
    Geniet van de zondag en we zien jullie gauw.Groetjes en tot zaterdag.

Liefs Hetty en Jan

• 14 Oktober 2012 - 09:49

Hoi Jeannette ,
    Geniet van de zondag en we zien jullie gauw.Groetjes en tot zaterdag.

Liefs Hetty en Jan

• 14 Oktober 2012 - 09:51

Hetty Morsink:

Twee keer een verslag is ook wel weer overdreven.(Ha Ha) kuzz

• 14 Oktober 2012 - 17:12

Truus:

Ha globe trotter weer ffff terug op't honk als je daar niks te doen hebt begin dan met een kookboek te schrijven vraag de koks daar gewoon om de recepten lijkt me heeeeerlijk Gr. Truus