Verhuizing Zwitserse Rebecca - Reisverslag uit Sjanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu Verhuizing Zwitserse Rebecca - Reisverslag uit Sjanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu

Verhuizing Zwitserse Rebecca

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

18 November 2012 | China, Sjanghai

Zondag zou ik naar het nieuwe appartement van de Zwitserse Rebecca gaan. Ze had de sleutel zaterdags gekregen en wilde graag het appartement goed schoonmaken want het was een "beetje" smerig. Haar nieuwe appartement is ongeveer 10 minuten lopen van ons huis dus echt dicht bij. Gezellig om haar zo dicht in de buurt te hebben. Het schoonmaken werd niets want de eigenaresse wilde het niet hebben. Ze had een Ayi gehuurd om het appartement schoon te maken en dat was nu net wat Rebecca liever niet wilde. Een niet getrainde Ayi kan beginnen in de badkamer en eindigen in de keuken en alles met hetzelfde doekje. We hebben het echter zo gelaten en zijn terug gelopen naar ons appartement en hebben even een bak koffie gedronken bij Wagas. Rebecca is naar haar oude appartement terug gegaan en wij naar de onze.

Maandag hadden we koffiemorgen van de SEA. Ik ben samen met Diana gegaan want Esther had mensen te logeren en kon dus niet mee. Er waren verschillende standjes bij het koffie drinken en er waren ook mogelijkheden om naar wat workshops te gaan. We gaan er eens over nadenken, sommige dingen leek ons wel leuk. We zijn naar de overkant gelopen om wat boodschappen te doen en daarna terug richting ons appartement. Diana wou nog even kijken bij Marc and Spencer. Ik heb daar nog een leuke jurk gezien maar uiteindelijk niet gekocht. Diana ging naar huis en ik ben naar boven gelopen om te beginnen met koken.

Dinsdag hadden Diana en ik elevenses with Brits. Dit was een soort bazaar met een soort high tea. We hadden het bij het Waldorf hotel aan the Bund, ja, ja niet het eerste beste hotel dus. Het was erg gezellig en er was een verloting (helaas geen prijs) en de hapjes waren lekker. Diana en ik zijn daarna naar the Bund gelopen om wat foto's te maken met de tas die ik van Arjan had gekregen. Arjan is een oud collega van Jeanine en heeft nu de Zuivelhoeve winkel in Nijverdal. Een erg mooie winkel met veel heerlijke kwaliteitsproducten. Een echte aanrader, ook voor de komende feestdagen. Daarna heeft Jimmy de chauffeur van Diana ons opgepikt om ons naar Ikea te brengen. Daar kon ik me helemaal uitleven want ik hoefde niet op het gewicht te letten want ik werd heel lief thuis gebracht. Dus een soort poef voor Henny gekocht, een mini kerstboom, potten, kaarsen, wat cadeautjes voor de Zwitserse Rebecca voor het nieuwe appartement en een nieuw bord want die had ik afgelopen weekend laten vallen. 's Avonds zijn we met twee collega's van Henny uit eten geweest, ze waren over vanuit Holland.

Woensdag tegen de middag kwam Bettina gezellig koffie drinken en lekker bijkletsen. We zijn daarna naar HanCity gelopen en daar zijn we echt kompleet de tijd vergeten. Bettina werd door haar zoon gebeld dat hij thuis voor een dichte deur stond en mama was niet thuis. Wij dus ons haasten naar mij. appartement waar Bettina de fiets had staan en gauw afscheid genomen. Die avond hebben we weer de collega's mee uit eten genomen. Nu in de wijk Xintiandi zodat ze nog iets van SH konden zien, want donderdag vertrokken ze alweer naar Nederland.

Donderdag heb ik thuis wat gerommeld en ben tussen de middag naar het kantoor gegaan van de Chinese Rebecca. Haar moeder is momenteel over vanuit Xian en daardoor komt ze niet voor de Nederlandse les. Toch wou ze me graag spreken en zien, dus ik zei dan kom ik toch richting jou en je kantoor. We hebben samen met haar en Gert haar man geluncht. Daarna ben ik met de metro naar Pudong gegaan om wat boodschappen te halen en toen met de metro terug naar huis. Deze dag hadden Rita en Annemarie bij Rita thuis een party. Ik heb begrepen dat het erg gezellig was.

Vrijdag ben ik naar mahjong geweest en ik was samen met twee anderen erg gelukkig, we hadden de hoogste score en kregen het geld (wel 30 RMB) terug. Ik kon dus mee met de dames uit lunchen, haha. Daarna heb ik wat boodschappen gedaan en Theresa die bij me in de buurt woont bood aan dat ik met haar mee mocht rijden terug naar huis. Dit vond ik erg lief want het was echt K.. weer. Ik heb wat thuis gerommeld en begonnen met koken. We hebben 's avonds lekker een borreltje genomen en de beentjes op de bank gelegd.

Zaterdag ben ik naar het appartement van Zwitserse Rebecca gelopen om haar wat dingen van Ikea te brengen, ook hadden we nog een dvd speler en wat boxjes van Laura en Rebecca was er erg blij mee. Ik ben terug gelopen naar huis en ben begonnen met het voorbereiden van het eten. Roland de Hollander die we een tijdje geleden hebben ontmoet kwam bij ons eten. Het was erg gezellig en hij bracht heerlijke wijn mee. We hebben dus echt genoten van het eten en de wijn.

Sorry dat het blog zo laat op het internet staat, ik had last met het posten, tot de volgende keer.

• 18 November 2012 - 16:36

Swanny:

He, ik had je al gemist bij het ontbijt.
    Hmmmm het gaat weer over lekker eten, ik krijg honger ;-)

• 18 November 2012 - 16:52

Hetty Morsink:

hoi Jeannette , wat een verrassing om je blog nog te kunnen lezen ik had het al opgegeven dat het er vandaag niet van kwam ,je bent het al zo gewend op de zondag morgen bij een leeker broodje met een eitje .
    Het is wel een gezellige week geweest voor jou ,en wat leuk met de collega,s om samen te eten .
    Het is hier nu 5 uur en er komt een dikke mist op zetten het was een trieste dag vanddag wat het weer betrof.
    Doe je de groeten aan Henny en veel liefs van ons.

• 18 November 2012 - 17:04

Rietje:

Hoi,hoi, Zo te lezen ben je weer helemaal in het chinese patroon,
    Gezellig dingen doen met je vriendinnen en overal lekker een hapje eten.
    Doe je goed.
    Wij zijn ook net terug van de boulevard, hier lekker herfstweer met een zonnetje,
    Poffertjes en een kopje thee op t terras ( wel met de jas aan, maar in t zonnetje)
    `t was weer gezellig druk, ook genieten dus.
    Groetjes aan Henny en Jennifer
    Liefs Rietje