Mobiel weg
Blijf op de hoogte en volg Jeannette
02 December 2012 | China, Sjanghai
Maandag heb ik getennist met de SEA en de groep was niet echt groot. Veel getennist, lekker van 9.00 tot 12.00 uur. Daarna ben ik met de taxi terug gegaan naar huis. Lekker uitgebreid gedoucht en thuis wat huishoudelijk werk gedaan. 's Avonds kwamen twee Nederlandse collega's van Henny mee en we zijn met de taxi naar Coconut Paradise gegaan om daar te eten. Daarna zijn we naar huis terug gelopen en nog wat tv gekeken.
Dinsdag hadden we een excursie met de SEA naar Suzhou naar de Pearl market. We hebben gezien hoe de parels gekweekt worden en hoe men ze selecteert in klasse's, erg interessant en natuurlijk kon er gekocht worden. Ik heb niet zo heel veel gekocht want ik heb bij Alice altijd al goede deals al zeg ik het zelf. Tegen 16.00 uur waren we weer in SH en ben ik naar huis gelopen, nog wat boodschapjes gedaan en gekookt. Ik was een beetje moe van het sjouwen, haha.
Woensdag kwam Esther gezellig langs. We zijn naar Marks & Spencer gelopen en daarna hebben we een taxi besteld om naar de massage te gaan. Heerlijk een oliemassage gehad en daarna hebben we boodschappen gehaald bij een Chinees klein winkeltje dicht bij de Massage die goed fruit en groente en Nederlandse kaas ed verkoopt. Met de taxi terug naar huis en toen Esther terug ging naar Pudong ben ik naar de wetmarket gelopen voor vlees en bij de bakker een stokbroodje. Eten gekookt en (O)pa en (O)ma Kranenberg gebeld en ze gefeliciteerd met hun 59ste huwelijksdag. De hele familie zou 's avonds langs komen maar helaas zat het langskomen voor ons deze keer niet in.
Donderdag zijn Diana en Jan verhuist van Pudong naar Puxi en zijn ze ineens overburen geworden. Toch altijd gemakkelijk voor een kopje suiker, haha. Diana had alles goed voorbereid en Jan was zo lief om te snipperen en toen konden wij dus zomaar naar Stillers voor een kookworkshop. Het was leuk maar eerlijk gezegd vonden we de kwaliteit en vooral de smaak vorig jaar beter. We hebben paté, een soep, hoofdgerecht en toetje gemaakt. We zijn teruggegaan naar huis en Jan en Diana hebben 's avonds bij ons gegeten. Diana en ik brood met soep en de mannen ook natuurlijk nog aardappelen, vlees en groente er bij. Het was gezellig.
Vrijdag ben ik naar Diana gelopen om haar te helpen met de dozen uit te pakken. We zijn eerst naar Ikea gegaan want Diana moest nieuw beddengoed hebben omdat het bed in het nieuwe appartement veel groter is. Terug van Ikea hebben we een broodje gegeten en toen aan de slag. Tegen 17.00 uur waren we door alle dozen heen, maar daarvoor heeft Diana nog een salto gemaakt en lag languit in de kamer ze gleed uit over water wat op de vloer lag. Gelukkig niets gebroken maar ze had wel hier en daar pijn. We hebben even een borreltje gedronken en Jan heeft me naar huis gebracht omdat ik natuurlijk het nodige ook weer bij Ikea had ingekocht. Ik heb gekookt en we hebben wat tv gekeken.
Zaterdag heb ik hachee gemaakt en een te droge boterkoek, maar gelukkig is hij nog wel te eten. Henny heeft brood gebakken en is naar de kapper gegaan. Ik heb me gedoucht om daarna andere kleren aan te doen want 's avonds hebben we met onze vrienden SINTERKERST. Totaal zijn we met 11 mensen aan tafel gezeten en het was bere gezellig, Esther en Marten hadden een vriend meegenomen, Bettina en Menno ook, en Henny en ik namen Roland mee. Alleen Jan en Diana waren alleen. Jan had nog wel twee Duitsers in de aanbieding maar die mochten niet mee omdat we een Nederlandse avond hadden haha. Mijn tasje bleef achter de leuning van de stoel haken en daardoor trok ik het hengsel kapot. Dit had als gevolg dat ik zo stom ben geweest om de tas in de taxi te laten liggen inclusief mobiel. Meteen de centrale en mijn mobiel gebeld maar helaas vond de chauffeur mijn mobiel mooi om terug te geven. Even een minder leuke afsluiting dus van een super leuke avond. Mooi K..!
02 December 2012 - 09:10
Hennie:
Goedemorgen
gefeliciteerd met jouw schoon en Hennie zijn ouders
59 jaar al weer .
Wat mooi die parels en dat je die daar zo kunt kopen om een mooie ketting ,
zelf te maken hier kan je alleen dure kettingen kopen.
Jammer van je mobiel toch een ander land heeft Monique in ZA ook even de auto niet op slot,
en je bent alles kwijt.
Zijn eergisteren naar Helligen Hendrik geweest op uitnodiging van auto bedrijf Haafkes.
en vandaag gaan we naar Jantien om de verjaardag van mijn schoonmoeder te vieren.
Groetjes uit Goor -
02 December 2012 - 11:39
Hetty Morsink:
Hoi Jeannette en Henny Het is weer mooi om je verslag te lezen, en je workshop leuk om dat allemaal te doen.
En het is ook zeker K.. van je mobiel .en je had zo,n mooie bah wat een gedoe .
Hee Jeannette wat een mooie foto.s zeker die van de parels gaaf hoor.
Nog gefeliciteerd met opa en oma 59 jaar alweer je hebt er zeker wel een paar borrels op gedronken.
Je bent al weer aan het aftellen om weer terug naar huis te gaan?
groetjes en een dikke kuzz
02 December 2012 - 13:10
Truus:
Weer een gezellig stukje blijft steeds leuk om te lezen en te vernemen dat jij je niet verveeld hier loopt alles gewoon door eigenlijk gebeurt er weing spectaculairs echte saaie dagen in december nog ffff en je bent erweer groeten aan je manneke en knuffel van ons doei doei -
02 December 2012 - 14:22
Rietje:
Hoi,hoi,Weer een gezellig verslag van het wel en wee in SH. Alleen wel erg K.... van je mobiel.
Leuk dat jullie met een hele groep Ned. Sinterkerst hebben gevierd en met z`n allen lekker gegeten en gedronken.
Je kunt nu gaan aftellen en vier je kerst en oud/ nieuw in Goor. Ook Gezellig !!
Gisteren waren we nog in Goor en `s avonds terug naar Noordwijk hebben we alle weer omstandigheden gehad, natte sneeuw. regen, en hagel, dat hoort er zo bij in December.
Nu schijnt de zon maar t is waterig koud. brrr.
Groetjes, -
02 December 2012 - 15:07
Esther:
Ja we hebben het erg gezellig gehad in Lost heaven. Heerlijk gegeten maar omdat het een beetje donker was in het restaurant hebben marten en jan samen uit hetzelfde bordje gegeten.
Was dit in een sprookje ook niet het geval?
Was waarschijnlijk voor "bonding".
Alleen wij dames aan de andere kant van de tafel zagen dit gebeuren, de heren hebben niets in de gaten gehad. Was wel lachen.
Tot dinsdag bij mij thuis, gaan we weer onze nagels mooi maken.
XXXXXX Ester