2013, het jaar van de slang - Reisverslag uit Sjanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu 2013, het jaar van de slang - Reisverslag uit Sjanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu

2013, het jaar van de slang

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

10 Februari 2013 | China, Sjanghai

Zondag een hele relaxte dag gehad. We wilden eerst nog naar painters street kijken naar schilderijen voor het kantoor, maar we zijn uiteindelijk gewoon thuis gebleven. De Zwitserse Rebecca is er nog even geweest en we hebben samen koffie gedronken. Daarna gekookt en Henny heeft voetbal gekeken en ik een filmpje.

Maandagmorgen hadden Diana en ik weer Chinese les. Er was ook een SEA koffiemorgen maar ja, werk gaat voor het meisje, dus aan de Chinese bak! We hebben gemiddeld hetzelfde slechte bagger niveau dus dat zit goed. We hebben Lucy de rode envelop gegeven (geld voor het nieuwe jaar, dat is hier gebruikelijk) en we hebben haar meegenomen om noodles te eten. 's Middags heb ik wat bloemen gekocht want ons bloemenmeisje was er afgelopen weekend niet en nog wat boodschappen gedaan.

Dinsdag ben ik met Diana richting Esther gegaan. Angela was er weer om ons de nagels te manicuren en Diana heeft een rondleiding gehad door het mooie huis van Esther want dit was de eerste keer dat Diana mee ging. De Ayi was al op vakantie dus Esther heeft de lunch verzorgd. Een heerlijke quiche en salade, wat een verwennerij. Esther heeft ons teruggereden naar een metrostation en dus terug naar huis om te koken en Henny en ik hebben een aflevering van een nieuwe serie gekeken, Deception, waaah, spannend.

Woensdag zijn Diana, Amerikaanse Jane en ik naar Yuan garden gegaan om er te wandelen en de versieringen van het nieuwjaar te bekijken. Helaas kon Esther niet mee want de Ayi was zoals jullie weten al vrij en ze kon Joop (de hond) niet zolang alleen laten, jammer. Het was KOUD, brrr, maar gelukkig wel droog. We hebben er rondgelopen en veel foto's gemaakt. Helaas kan ik momenteel geen foto's plaatsen maar ik ga deze week proberen dat probleem op te lossen. Toen ik eenmaal thuis was dacht ik dat ik nooit meer warm zou worden. Brrrr.

Donderdag ben ik met Henny meteen meegegaan met de metro, hij naar het werk en ik naar Carrefour, boodschappen voor oudejaarsavond alvast zoveel mogelijk halen. Tegen 10 uur naar Bettina gegaan. Het weer zou slecht worden dus niet op de fiets maar met de taxi. Ik heb er bijna een uur over gedaan want alles stond vast. Lekken koffie gedronken en toen met Bettina en haar dochter Noor naar Ikea gegaan. Ik had nx nodig maar uiteindelijk toch wel weer een tas vol, haha. Op de terugweg hadden we een grappige taxichauffeur die continue in mijn tas keek en wou weten wat het allemaal was. Dus bij het borrelglaasje was het al proost op zijn Chinees en de worstenbroodjes leken hem ook wel lekker, ik heb hem er een aangeboden maar dat ging hem schijnbaar toch te ver. De rit was hierdoor gezellig en we hebben veel gelachen. Terug thuis gekookt en weer een aflevering van Deception gekeken.

Vrijdag naar mahjong waar ik dus echt bankroet ben gegaan en op de pof verder ging. Wel een paar keer mahjong gehad maar met te weinig punten. Het was wel gezellig en we hebben met zes dames dumpling gegeten. Erg gezellig. Daarna terug naar huis, Henny zou niet te laat thuis komen want we hadden afgesproken om met Diana en Jan bij Garlic wat te gaan eten en daarna door voor de Nederlandse borrel. Dat hebben we gedaan, helaas was het eten redelijk, de smaak was erg goed maar het vlees was koud en toen we het terug kregen was het wel warm maar eigenlijk te droog, jammer maar niet getreurd, de borrel was erg rustig, velen van ons waren dus al op vakantie. Wel gezellig, toen we een taxi naar huis namen heeft Henny de taxichauffeur uitgelegd hoe hij moest rijden, duidelijk dat we weer veel chauffeurs krijgen de komende week die de Tom Tom nodig hebben of de kaart. Sommige chauffeurs die normaal in SH rijden zijn terug naar de plaats waar hun familie woont om nieuw jaar te vieren. SH heeft de komende week heel wat minder inwoners ivm het Chinese nieuwjaar, ze noemen het dan ook in deze periode ghost town, ik kan je zeggen dit een " beetje" overdreven is.

Zaterdag was oudejaarsdag en we hadden Roland en Zwitserse Rebecca uitgenodigd om te komen gourmetten, uiteindelijk zijn Jan en Diana ook nog gekomen. Ze zouden eerst naar een Chinese collega van Jan, maar ze zat langer in Duitsland dan dat ze hoopte en kwam pas zondag terug in SH. Dus ik zei, kom dan maar bij ons, des de meer zielen des te meer vreugde toch. We hebben eerst een borreltje gedronken en zijn toen aan tafel gegaan. Het was erg gezellig en lekker. Vers fruit en ijs na en daarna de koffie. Het geknal begon al tegen 21.30 uur en ik kan je zeggen dat hier bommen verkocht worden die in Holland verboden zijn, jeetje wat een kabaal. Om 24.00 uur geproost, xin nian kuai le! Gelukkig nieuwjaar! Het was 5.00 uur dat ik Rebecca het huis heb uitgezet, we bleven kletsen maar nu was het echt tijd om naar bed te gaan.

• 10 Februari 2013 - 10:44

Swanny:

Gelukkig nieuwjaar! En alweer een feestje! Gezellig. En ja, daar horen wel foto's bij. Ik zit met smart te wachten.......

• 10 Februari 2013 - 12:02

Lia En Johan:

Allereerst een mooi en goed nieuwjaar! Hopelijk brengt het jaar van de slang alleen maar veel goeds. Om binnen anderhalve maand elkaar weer geluk te wensen, moet het de komende maanden toch wel goed gaan. Hier heeft de nieuwe dag weer eens sneeuw gebracht. Nu dit geschreven wordt, schijnt heerlijk het zonnetje en de wereld om ons heen ziet er prachtig uit. Good goan!

• 10 Februari 2013 - 12:38

Pa En Ma Kr.:

Hallo H. en J.
    Twee keer per jaar oud en nieuw vieren is wel bijzonder
    Zo te lezen hebben jullie ouderjaarsavond wel goed gevierd.
    Alles oké hier. Vandaag hebben we hier een mooi sneeuwlandschap
    met volop zon.

Gr. Pa en Ma Kr.

• 10 Februari 2013 - 12:57

Hetty Morsink:

Allereerst een xin nian kuai le voor jullie beiden, het was wel gezellig zo te lezen jullie jaar wisseling het is zeker appart als je dit 2 keer binnen maanden viert.

alles is hier weer wit maar de zon schijnt en de sneeuw zal ook zo wel weer weg zijn , doe je Henny de groeten van ons? en nog een fijne zondag avond.
    Groeten van ons Jan en Hetty kuzz

• 12 Februari 2013 - 17:03

Rietje:

Beter laat dan nooit, voor jullie ook weer een Xin nian kuai le !!! Hier alles prima, prachtig winterweer, wat iedereen al weer spuugzat is, het is hier ook nooit goed.!!! Ik geniet er in ieder geval van, beter dan regen.
    Druk, druk met de kleine pup erbij maar erg leuk samen met Marly.
    Alle goeds voor jullie.
    xus Rietje