Een weekje vrij
Blijf op de hoogte en volg Jeannette
17 Februari 2013 | China, Sjanghai
Maandag hadden we niet al te veel zin om iets te ondernemen, we hebben wat opgeruimd, samen naar de beste zangers van Nederland gekeken en Esther kwam gezellig 's middags nog langs om een bakkie koffie te drinken. Later op de middag hebben we het tafellaken teruggebracht naar Diana en Jan en een klein trapje weer geleend om de lampen een keertje een goede schoonmaak beurt te geven. Een paar boodschapjes gedaan en terug naar huis eten koken en Deception gekeken.
Dinsdag heeft Henny 's morgens gewerkt en ik heb het concert van Robbie Williams gekeken tijdens het strijken, want ja, dat moest ook weer eens een keertje gebeuren. 's Middags hebben we gezocht op internet waar we eventueel in maart op vakantie zou kunnen en willen gaan. de keuze is uiteindelijk Thailand geworden, hoe en wat weten we nog niet maar daar gaan we vandaag mee bezig, leuk, ik heb er zin in.
Woensdag hebben we de logeerslaapkamer in orde gemaakt, Noud gaat voor 5 maanden stage lopen op het kantoor bij Henny en zodra hij een kamer heeft gaat hij op zich zelf maar tot die tijd is hij onze loge. Ook hebben we de kamerlampen eindelijk een keertje schoongemaakt, dit was eigenlijk al nodig toen we hier anderhalf jaar geleden kwamen wonen, en het is dan nu gelukt ondanks de Chinese constructie. 's Avonds had ik een tafel gereserveerd bij New Heights on the Bund, een restaurant aan de Bund op de 7de verdieping, met een prachtig uitzicht. Het eten was ook erg lekker en goed. Ik had mijn fototoestel meegenomen en ik heb wat foto's gemaakt. Helaas kan ik ook deze week nog geen foto's posten, ik krijg ze niet op de site, hopelijk vanaf volgende week weer en dan zet ik er wat meer op van de afgelopen 2 weken. ik kan niet uploaden, helaas.
Donderdag heeft Henny Noud opgehaald van het vliegveld. Het begon voor hem al met dikke pech want zijn koffer kwam niet op de band, dus formulieren invullen en zonder koffer naar ons appartement. Eenmaal bij ons wilde hij pinnen wat ook niet goed ging, zijn bank- en creditcard werkte niet. We hebben er maar een grapje van gemaakt en gezegd toch fijn dat je bekenden hebt in het verre Oosten. Geen koffer en geen geld dat zou bijna slapen worden onder de bomen. Gelukkig niet, Henny heeft hem geld geleend en we zijn naar H&M gelopen voor ondergoed, sokken en een shirt. Na het warme eten tegen 20.15 uur ging bij Noud na 34 uur op het licht uit en hij ging naar bed. Wij hebben nog een filmpje gekeken en zijn later ook gegaan.
Vrijdag ben ik gewoon naar mahjong gegaan, Henny en Noud zijn onze kant opgekomen om samen te lunchen en we zijn daarna naar de media bol gelopen. Ik had daar twee weken geleden een accu gekocht voor mijn camera maar die deed het niet. Henny zei, vergeet het maar daar krijg je niets van terug maar ik wou het toch proberen. Ik had natuurlijk geen bon en bewijs maar toch. ik had mijn camera meegenomen zodat ik het beter uit kon leggen ivm de taal barrière. We zijn naar de bol gelopen en ik heb de jongen uitgelegd wat mijn probleem was en die wees dat ik moest gaan zitten. Het heeft denk ik wel 10 minuten geduurd voordat hij terug kwam maar wel met een nieuwe accu! Helemaal toppie! We zijn terug gegaan naar huis. Tegen de avond zijn we richting Pudong gegaan om daar wat te bekijken en bij de Japanner te gaan eten.
Zaterdag hebben we veel gewandeld eerst naar People's Square, door het park, richting Xintandi, daar hebben we geluncht en toen door naar de Dongtai Lu ( ik heb nog 3 leuke zwarte hoedendozen gescoord), de krekel markt en toen met de taxi naar huis. Het was zonnig weer maar de wind was wel koud. De rest van de dag een spelletje gedaan en wat muziek geluisterd en later nog naar moordvrouw gekeken. Eten gekookt en een borreltje gedronken. Time flies.....
17 Februari 2013 - 10:53
Hetty Morsink:
Hoi Jeannette
Wat een weekje weer en wat een gedoe, geen koffer en geen geld ,jee zeg hij zal wel blij met jullie zijn.
En wat leuk dat jullie naar Tailland gaan gaaf hoor. Hier schijnt de zon en is het rustig weer
Verder wens ik jullie nog een fijne zondag en liefs uit Deldenerbroek.
groeten Jan en Hetty . -
17 Februari 2013 - 11:27
Truus:
Zo de koffie is weer op onder 't genot van jouw wekelijks verslag hoort gewoon bij de zondagmorgen verbaast lees ik elke keer wat jullie allemaal doen super vervelen ho maar.hier ist goed op de goorse grond van mij mag het voorjaar komen. Gr. Oet goor -
19 Februari 2013 - 09:13
Jacqueline:
Hoi Jeannette,
Zo te horen/lezen ben je het nieuwe jaar goed begonnen en ben je alweer helemaal gewend in SH.
Groetjes aan Henny!
Jacqueline