Yuan Garden
Blijf op de hoogte en volg Jeannette
24 Februari 2013 | China, Sjanghai
Maandag ging Henny weer naar het werk en begon het gewone leven weer, om 10.00 uur hadden Diana en ik weer Chinese les en hebben weer goed ons best gedaan. Ik blijf het herhalen, ik vind het moeilijk, haha. Diana en ik hebben samen geluncht en daarna heb ik nog wat boodschappen gedaan. Thuis wat gerommeld, eten gekookt, gegeten en gezocht op internet hoe, wa,t waar Thailand, van Swanny ook info op de mail gekregen, erg fijn, thanks.
Dinsdag zijn Diana en ik naar Esther gegaan. Het was erg gezellig, de Ayi was terug van haar vakantie en heeft weer voor ons gekookt, heerlijk, Diana dacht dat ze eerder terug zou moeten omdat ze een afspraak had bij de kapper maar ze kon de afspraak met een uur verzetten en zo hebben we toch samen terug gereisd, wel zo gezellig, ik was laat thuis dus eigenlijk alleen nog maar gekookt en een filmpje gekeken, spelletje gedaan en toen was het alweer tijd om naar bed te gaan.
Woensdag is Henny vroeg vertrokken voor een dagje Hong Kong, ik ben om 10.00 uur naar de kapper gegaan. Marc was blij me te zien en wenste mij natuurlijk nog een happy Snake year, nou dat is altijd prettig toch, bij de kapper in SH krijg je ook altijd tijdens het wassen van je haar een hoofdmassage en dat was erg prettig deze keer, Marc heeft het haar geknipt een assistent het geföhnd en klaar weer om te gaan. Ik ben doorgelopen naar Shanghai Centre, wat boodschappen gedaan en kwam op de trap de Zwitserse Rebecca tegen, helaas had ze geen tijd voor een koffie maar we hadden al voor de avond afgesproken dus even geknuffeld en ik heb me toch maar even een koffie gehaald. Terug naar huis een luie middag genomen met koffie, brood en dvd's erg lekker een keertje niksen haha. 's Avonds ben ik naar beneden gelopen om Rebecca te ontmoeten, we hebben een stuk gewandeld en daarna ergens een hapje gegeten en koffie gedronken. Het was erg gezellig. Henny was er erg laat weer want het duurde erg lang voordat hij een taxi had bij het vliegveld.
Donderdag heb ik wat gerommeld in huis. Helaas is het erg stoffig in SH en moet ik meer poetsen dan in Goor. Niet mijn grootste hobby maar toch moet het gebeuren. Henny vind dat ik gewoon een Ayi moet nemen maar dat vind ik nog steeds nx. Ik heb er nog steeds zelf de tijd voor en vind het niets om op de bank te gaan zitten om te zien hoe iemand anders het huis doet. Tussen de middag ben ik naar Carrefour gegaan en heb voor die tijd met Henny en Noud geluncht, soup noodles, erg lekker, de boodschappen gehaald en terug naar huis, helaas de roltrap niet werkte bij de uitgang van de metro, dus met de zware trek kar de trap op, jammer, maar wel thuis gekomen, haha.
Vrijdag naar mahjong, Diana is met Jan tot en met zondag op vakantie dus alleen gegaan, Jane was er wel en had haar buurvrouw meegenomen, Donna de Amerikaanse dame die mahjong regelt, Jane, Mary de buurvrouw van Jane en ik hebben aan de leertafel gezetten. Mary had het spel snel door en heeft bijna alles gewonnen, beginners geluk zei ze, op een bepaald moment hebben we gevraagd of ze niet even naar de toilet kon gaan, zodat ze haar handen ging wassen en dat dan het geluk er af zou worden gewassen. We hebben met wat dames geluncht en ik kon met Teresa mee terug in de auto, lekker luxe dus. 's Avonds is Noud verhuist dus we hebben de toko weer alleen.
Zaterdag hebben we eigenlijk niet zo heel veel gedaan. Henny had wel zin om Chinees te koken, ik had hem een keertje een kookboek gekocht maar dat moet je dan wel weer terug kunnen vinden, het voordeel is wel de kasten zijn weer ordelijk en net en er is weer veel troep naar de prullenbak gegaan. Het boek gevonden en gerechten samen uitgezocht, toen naar Carrefour naar de ingrediënten gezocht en op 1 na alles gevonden. Weer thuis bleek dat we geen kip in de diepvriezer hadden dus ik ben nog even naar Isetan gelopen en Henny was al begonnen met de voorbereidingen. Hij had de regie en ik was het koksmaatje, we hebben goed samen gewerkt en heerlijk gegeten! Later op de avond hebben we een koffie gedronken, daarna een borreltje tijdens een dvd en toen naar bed.
24 Februari 2013 - 09:27
Swanny:
Mooie foto's! -
24 Februari 2013 - 10:30
Hetty Morsink:
Goeden mogen lekker genieten na het ontbijt om jou verslag weer te lezen,mooi hoor.
Het is hier weer mooi wit veel sneeuw ik ben er nu wel klaar mee ik wil graag voorjaar,
Jeannette wat een kleurrijke foto,s.Leuk . Nog een goede zondag en groetjes uit Deldenerbroek.Jan en Hetty
24 Februari 2013 - 14:32
Peter En Rietje:
Hoi,hoi. Heb de blog weer gevonden en opniew aangemeld met ons nieuwe e-mail adres , dus
moet a.s. zondag weer automatisch gaan hoop ik.Miste je verhaaltje.
Dank voor je faceboek felicitatie. Groetjes Peet