Even iets minder. - Reisverslag uit Sjanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu Even iets minder. - Reisverslag uit Sjanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu

Even iets minder.

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

03 Maart 2013 | China, Sjanghai

Zondag zijn Henny en ik 's middags op de scooter weg geweest om te toeren, de zon scheen, we hadden echt heldere lucht maar in de schaduw was het wel wat kil. we hebben de scooter in Puxi geparkeerd en zijn met de pont overgestoken naar Pudong om daar in de zon op het terras te genieten, het was heerlijk. Lekker buiten, en de dag vloog voorbij.

Maandag hadden ze in eerste instantie ook erg mooi weer beloofd maar de zon bleef uit en het werd niet erg warm, we hadden een walk met de Britten in het oude stadsdeel van Shanghai rond People's Square dus dicht bij ons in buurt. ik heb hem gelopen met Diana, Jane en wat meer Britse dames het was gezellig en we hebben het nodige alweer gezien.

Dinsdag kwam de regen met bakken uit de lucht, Diana en ik moesten vroeg bij Shanghai Centre zijn want daar stond een bus van de SEA die ons naar het treinstation zou brengen. We zijn naar Nanjing geweest. Onze gids zei dat de hemel ook aan het huilen was ivm het verschrikkelijke wat we zouden gaan zien. We zijn naar het museum geweest van de "vergeten oorlog". In Nanjing zijn binnen 6 weken in 1937 rond de 300000 Chinezen vermoord door Japanners. Het museum is erg indrukwekkend, er zijn veel foto's ook verschrikkelijke foto's. Niet een "plezier" toer deze keer maar wel eentje waarvan wij vonden dat hij er bij hoort als je langere tijd in China woont want het is wel hun geschiedenis.

Woensdag kwam Esther al bijtijds want we hadden 's middags een toer in het Peace Hotel. We hebben lekker gekletst en koffie gedronken en tegen de middag kwam Diana en zijn we met ons drieën met de metro richting het hotel gegaan. De toer werd verzorgd door mister Martin die al 48 jaar in het hotel werkzaam is en zich heeft opgewerkt van Bell boy tot management en hij was trots om ons het hotel te laten zien. We hebben mooie suites gezien, eetzalen en zijn museum over de geschiedenis van het hotel. Het was leuk.

Donderdag zijn Diana en ik een stuk gaan wandelen en hebben we het cadeautje voor Esther gekocht want die viert zaterdag haar verjaardag met ons. Daarna hadden we Chinese les. Dinsdag hadden Henny en ik al geen goed bericht gehad over de gezondheid van mijn moeder, en na een bezoek in het ziekenhuis kwam er helaas voor haar nog een hobbel in de weg bij, maar ondanks alles lijkt het niet onoverwinnelijk, mijn moeder gaat haar schouders er onder zetten en we hebben met ons drietjes (mama, Herma en ik) goed gepraat en we hebben besloten dat ik nu nog niet naar Nederland kom, ik ga zoals het nu staat in april terug. Het voelt sorry ik heb er geen ander woord voor K.. dat ik nu niet even een uurtje met ze aan de tafel kan zitten om elkaar in de ogen te kunnen kijken en ik vind het ook vervelend dat ik niets kan doen en Herma er alleen voor staat, maar de dames zijn duidelijk en zeggen dat het goed gaat. Mocht de situatie anders worden wordt het plan aangepast. Iedereen zal hier een mening over hebben en dat mag maar zolang wij op 1 lijn zitten is het wat ons betreft goed.

Vrijdag heb ik natuurlijk weer het spelletje Mahjong gespeeld en dat ging met ups en downs dus redelijk goed. Er waren deze keer veel dames dus dat was goed. Thuis heb ik niet zo heel veel meer gedaan, had een day off en tegen de eind van de middag kwam Noud nog gezellig even langs en is uiteindelijk ook maar even blijven eten. Het was gezellig, nadat hij weg was hebben Henny en ik de laatste aflevering van Moordvrouw gekeken en we zijn daarna naar bed gegaan.

Zaterdag heb ik dingen besteld bij Fields een soort supermarkt op internet, op zondag tussen 9.30 - 12.30 uur komen ze de boodschappen leveren. Ik heb lekker vlees, groente en aardappelen besteld. De aardappelen bij Fields zijn niet zoet dus volgens onze maatstaven erg lekker. Dus zondag gaan we lekker genieten! Ik heb gelezen en 's middags hebben we de metro gepakt en zijn naar de verjaardag van Esther geweest samen met Bettina, Menno, hun drie kinderen, Jan en Diana. Esther en Marten hadden een buffetje gemaakt en het was heerlijk en gezellig. Esther is de 11de pas jarig maar omdat Diana en Jan komende week op vakantie gaan heeft ze haar verjaardag vervroegd.

• 03 Maart 2013 - 06:00

Esther:

Weer leuk geschreven en het was gisteren erg gezellig.
    Weet mensen lullen toch, weet je gelijk wie je vrienden wel
    of niet zijn.
    Je doet het goed. Een hele dikke kus van mij

• 03 Maart 2013 - 10:48

Jacqueline:

Hoi Jeannette,
    Leuk om je verslag te lezen. Mooie en indrukwekkende foto's.
    Sterkte met moeders!
    Liefs, Jacqueline.

• 03 Maart 2013 - 14:15

Hetty Morsinksink:

Hoi Jeannette

De lunch is op na de hele morgen bezoek te hebben gehad. Het is weer mooi om te lezen hoe jij je week invult en bezig bent.
    Ik vindt het nog steeds bere goed hoe je het allemaal doet petje af ( als je die op hebt natuurlijk) ha ha .het is natuurlijk echt k...... Dat je niet even naar je moeder kan Maar jeannette skype en bellen kan wel veel goed maken.
    Ikk bel je nog wel deze week en hou je haaks ,de groeten aan Henny en heel veel liefs van ons .kuzzzz

• 04 Maart 2013 - 08:17

Marion:

Wat vervelend nieuws van je moeder. ik kan me voorstellen dat het dan heel vervelend is om zo ver weg te zijn van je dierbaren.
    Veel sterkte voor je moeder en jullie allen! Gelukkig zijn er inderdaad nog wel mogelijkheden om te skypen e.d. zodat je toch een beetje bij elkaar bent en elkaar kunt steunen!
    Hou je haaks! Liefs

• 05 Maart 2013 - 03:30

Carin:

Hé lieverd, wat vervelend om te lezen van je mams. En begrijp helemaal dat je nu niets liever wil dan even
    bij mams langs. Sterkte met dit klotenieuws. Wel fijn dat je in april alweer lekker even terug bent. Zie ik je dan misschien? Kus uit Haarlem

• 05 Maart 2013 - 12:04

Rietje:

Hoi Lieverd,
    Gelukkig kan ik je blog weer lezen, omdat we er even uitlagen met ons @ adres.
    Wel erg K.. om te lezen over mams, kan me zo goed in je verplaatsen hoe je je nu voelt.
    Laat iedereen l....., en volg je hart.!!!
    Heel veel sterkte het is zo moeilijk als je ver weg zit, alleen velen begrijpen dat niet, laat maar.
    Een dikke knuffel van mij.
    Love you