Restaurant week
Blijf op de hoogte en volg Jeannette
10 Maart 2013 | China, Sjanghai
Maandag was het mooi weer, ik ben met het poetsen begonnen, niet afgekregen, maar wel weer wat periodieke dingen gedaan, de voorjaarsschoonmaak is begonnen. Tegen de middag kwam Esther en we zijn al wandelend en winkelend naar het Jing An park gegaan. Daar heerlijk op een bankje gezeten en met de metro terug naar huis gegaan. We hebben uitzending gemist gekeken maar helaas was het met hakken en plakken. Tegen half zeven met Diana in de taxi gestapt om in een Spaans restaurant Jane, Mary, en ook Bettina te ontmoeten. Lady's night! We hebben heerlijk gegeten en het was erg gezellig.
Dinsdag hadden we 11eners met de Britten, ze hadden jaarvergadering en ja, dan moet je zo netjes zijn en er ook maar naar toe gaan. Er werd gestemd voor de besturen e.d. niet dat we er ook maar wat voor een invloed op hadden, maar toch, we hebben onze neus laten zien! Daarna zijn Diana en ik door gegaan Naar de Fabric Market, we hadden wat laten maken voor de vakantie en het was klaar, en het paste dat is ook altijd fijn. We zijn met de metro terug gegaan en ik heb nog wat boodschapjes gedaan voor het eten.
Woensdagmorgen had ik Chinese les, Diana gaat vrijdag op vakantie en heeft even geen tijd omdat ze met de voorbereidingen bezig is. We hebben woordjes herhaald en ik herhaal het weer, het is en blijft moeilijk. Deze morgen werd ook de wijn geleverd die we via het internet hadden besteld. Het duurde even voordat de leverancier het appartement had gevonden maar dan heb je het mooi voor elkaar! Lekker niet sjouwen met mijn opoe kar. 's Middags zijn Diana en ik naar HanCity geweest. Ze wou nog graag wat dingen kopen voor de vakantie en ik heb een winterjas gekocht. Wat moet je daar nu nog mee zou je zo denken maar het is een donzen jack die dienst moet gaan doen als ik volgend jaar naar Harbin ga. Ik was nieuwsgierig wat de jas ongeveer zou gaan kosten en de man begon zeer hoog en ik ben de zaak uitgelopen en hij begon te schreeuwen telkens een lagere prijs. Toen vroeg Diana wat heb je gezegd hoeveel je wou betalen? Ik zei, helemaal niks ik ben gewoon weggelopen. Bijna op de hoek zei hij 200 RMB, nou voor die prijs mag hij een half jaar bij mij in de kast. De ritsen die eraan zitten zijn alleen al duurder in Nederland. Henny had helaas 's avonds geen leuk bericht, we moeten de vakantie een week uitstellen, hij kan niet weg ivm het werk.
Donderdag hadden we een propaganda tour met de Britten, het was mooi weer en we moesten bij Jing An metro zijn, dus keurig op tijd waren we er. De "reisleidster" was niet helemaal up to date wat inhield dat we door half SH hebben gewandeld en te laat kwamen in de galerij. Daar kregen we op zeer professionele wijze uitleg over de propaganda posters door de eigenaresse en dat was erg interessant. We konden ook mee naar de lunch maar Diana en ik hebben bij Katleen's 5 geluncht. Het is restaurant week in SH en daar hebben we echt van genoten. Na de lunch hebben we een voet massage gedaan en toen naar huis. 's Avonds zijn Jan, Diana, Henny en ik naar een restaurant geweest op Pudong. De Grill Room at Jumeirah. Dit om Jan en Diana's vakantie in te luiden want ze vertrekken vrijdag naar nieuw Zeeland en het restaurant staat zeer goed aangeschreven, en ze deden mee aan de restaurant week. Het gezelschap was gezellig en het menu was erg lekker.
Vrijdag ben ik met de metro naar mahjong geweest. Het spel ging erg goed deze keer, ik had het meeste geld aan het eind van de morgen maar niet de hoogste score. Ik ben met Jane en Mary gaan lunchen. Het was International women's day. SH deed daar veel op uit. Extra kortingen in de winkels en veel bedrijven gaven de dames een middag vrij. Ik werd door de chauffeur van Mary keurig thuis gebracht en ben toen een eind gaan wandelen en doorgelopen naar de wetmarket voor vlees en groente. Het was heerlijk weer om te lopen. 's Avonds hebben we the Americans gekeken. Ik weet niet of die al in Nederland te zien is maar die serie gaat over een "gewoon" Amerikaans gezin, maar ze zijn eigenlijk een Russisch spionnen. De kinderen zijn zich er niet bewust van wat papa en mama allemaal wel niet doen, erg spannend.
Zaterdag hebben we de scooter gepakt, heerlijk was het weer. We zijn met de scooter op de Ferry gegaan en in Pudong getoerd, daar bij de fakemarket gelopen, want Henny wilde graag nog een cover en toen naar de Bund op een terras. Erg lekker relaxt. We hebben wat gedronken en zijn tegen vier uur weer terug gegaan naar Puxi daar zijn we naar de Australische slager gereden voor een lekker stukje vlees en ik heb bij ons op de hoek nog wat fruit gekocht en toen zijn we naar huis gereden. We hebben de scooters op de oplader gezet en ik ben nog even naar beneden gegaan voor bloemen. We hebben gegeten en een dvd gekeken en toen naar bed.
10 Maart 2013 - 10:20
Hetty Morsink:
Hoi hoi
Wat een gezellig weekje hebben jullie weer gehad Wat leuk die foto,s je zou bijna vergeten hoe de boerenkool smaakt. En wat balen dat de vakantie een week wordt opgeschoven even slikken en dan ga je lekker, heerlijk.
Hier ligt weer sneeuw het houdt gewoon niet op met de winter. Ik ben er wel klaar mee .ik ga nu mijn broodjes uit de oven halen en ga lekker eten. Nog een fijne zondag groetjes en liefs Hetty en Jan -
10 Maart 2013 - 10:26
Truus:
Zo wij zijn wakker ffff tijd voor koffie en jeannette verhaal by the way het sneeuwt hier och wat een heerlijk landje hebben we toch -
10 Maart 2013 - 12:03
Jacqueline:
Leuk verslag en mooie foto's.
Als wij hier naar de chinees gaan ziet het eten er toch echt anders uit!
Jacqueline