Vakantie
Blijf op de hoogte en volg Jeannette
24 Maart 2013 | China, Sjanghai
Maandag had ik poetsdag en ik ben in de slaapkamer begonnen. Mijn hele klerenkast nagekeken en shirts ed weg gedaan die echt niet meer konden. Ik vind het altijd grappig dat dit mij past opvalt nadat het een seizoen in de kast heeft gelegen. Ik heb de winterkleding naar achteren geschoven en de zomer meer naar voren. Lente kom maar op, ook wij hebben er zin in. Voor de rest opgeruimd en dingetjes opgeschreven die ik mee wil nemen op vakantie want die komt dichter bij!
Dinsdag heb ik weer een was gedraaid en zou Chinese les hebben om 11.00 uur maar Lucy de lerares moest met een leerling van haar naar een politiebureau voor vertalen want bij hem was ingebroken. Ik werd om 13.00 uur door de Zwitserse Rebecca opgehaald. Ze moest een verstandskies laten trekken en ze was heel bang dus vroeg ze of ik mee wou, ja, natuurlijk doe ik dat. Ik had voor Henny (die heeft een hondenkuch) en Rebecca maandag kippensoep gemaakt. Volgens mijn opoe een goed medicijn. Bij de tandarts was Rebecca echt aan het zweten ik moest naar de wachtkamer maar heb geweigerd en ben bij haar gebleven, ze was erg bang maar de kies ging er erg gemakkelijk uit gelukkig. Ik ben terug naar huis gegaan, en ben daarna naar de wetmarket gelopen om groente en vlees te halen. Henny kwam laat thuis, ik heb me wat vlees en groente gewokt en rijst erbij gekookt en met een dvdtje op de bank.
Woensdag hebben Esther en Bettina bij mij een bakkie koffie gedronken. Het was erg gezellig en Esther wilde nog een cadeautje ergens scoren dus we besloten naar de flowermarket te gaan. Het was bere koud maar wel gezellig. We zijn met de taxi terug gegaan richting Hongmei Lu om te lunchen, Grieks en het was erg lekker, daarna terug naar mijn huis waar de dames met de metro terug gingen naar hun huis. Ik ben eten gaan voorbereiden want Roland kwam eten. Het was gezellig.
Donderdag kwamen Mary en Jane bij mij op de koffie. Mary heeft een chauffeur en dat kwam ons zeer goed van pas. Na de koffie zijn we naar een horeca groothandel geweest waar je echt op het gebied van serviezen, bestek, glaswerk, pannen, potten, enz enz kan kopen. Kwijlend er door heen gewandeld en ja, natuurlijk ook het nodige weer gekocht. We waren er laat van terug en ze hebben me gelukkig keurig weer thuis gebracht, we hebben geluncht en daarna zijn de dames terug gegaan naar huis. Het was erg gaaf! 's Avonds hebben we de koffers gepakt en vroeg naar bed gegaan.
Vrijdagmorgen vroeg op, Ctrips waar we onze vakantie hadden geboekt hadden ons laten weten dat onze rechtstreekse vlucht overboekt was en dat de kans klein zou zijn dat we mee konden naar Bangkok. Als alternatief hadden ze een tussenstop in Hong Kong en dan mochten we business vliegen. Ja, we wilden toch graag weg dus dit hebben we uiteindelijk gedaan. Eerlijk is eerlijk het is erg luxe maar ook erg prettig om zo te vliegen. Al met al hebben we er wel langer over gedaan en vooral de taxirit naar het hotel duurde lang want het verkeer zat erg vast. Uiteindelijk aangekomen in het hotel hebben we de koffers uitgepakt en hebben we de omgeving wat verkend en iets gegeten. Op de hotelkamer wat gedronken en toen vielen bij mij de luiken dicht.
Zaterdag was een warme dag in Bangkok rond de 38 graden. We hebben een taxi genomen naar het Grand Palace. Het was er erg druk, en voordat Henny naar binnen mocht moest hij een lange broek huren want met zijn korte mocht hij niet naar binnen. Het is er erg mooi. Toen we uitgekeken waren wilden we naar Wat Pho de grote gouden Buddha. We waren onderweg toen we besloten om eerst wat te eten en te drinken. Daar was een meneer die ons zei ga eerst naar cemetery van onze koningen. Deze plaats is 1 dag per jaar geopend en dat is vandaag. Bijna niemand en zeker toeristen weten dit niet. Hij heeft een tuk tuk aangehouden en verteld waar die ons naar toe moest brengen. Wat was dit indrukwekkend en wat een rust. De manager van het complex heeft ons een privé rondleiding gegeven en vele dingen uitgelegd en verteld dat Willem Alexander, Máxima en haar moeder hier ook zijn geweest. Daarna zijn we door de manager weer doorgestuurd naar een speciale groothandel die ook bijna nooit geopend is voor "gewone" klanten. Daar wat rondgelopen maar uiteindelijk toch niets gekocht en toen alsnog naar Wat Pho. Tegen een uur of vier terug naar het hotel om ons op te frissen en daarna wat te eten. Ik ben moe en tegen 22.00 uur ben ik in dromenland.
ik krijg de foto's er niet op dus die hou je van mij tegoed!
24 Maart 2013 - 08:39
Swanny:
Henny en Jeannette, veel plezier in Thailand en geniet lekker samen van alle mooie dingen. We zijn jaloers.......... -
24 Maart 2013 - 08:44
Esther:
Lekker warm dus, geniet er maar van. Prachtig land -
24 Maart 2013 - 08:58
Hennie Kranenberg:
Veel plezier en geniet van jullie vacantie.
vindt het heel leuk om te lezen hoe het jullie daar gaat
Groetjes uit een koud Nederland waar het maar geen lente wil worden.
Maar als je TV kijkt en je ziet andere landen hier dicht bij mag je blij zijn dat we hier wonen
Gerrit en Hennie -
24 Maart 2013 - 09:48
Jan En Hetty Morsink:
hoi hoi
Het is weer eenmooi verhaal. jee zeg 38 gr onvoorstelbaar want het is hier zo koud en het is gewoon stormachtig dus nog lang geen lente.
Ik ben benieuwd naar de foto,s en jou vehaal over Tailland, het begin is in iedergeval echt mooi geniet er van en tot de volgende week misschien,want ik had nu al gedacht dat er deze week geen Blog zou zijn.
Groeten vanuit een koud Deldenerbroek xx
24 Maart 2013 - 10:45
Peter En Rietje:
Hallo
het zondag ochtend nieuws weer gelezen en hier bere koud .
straffe noord/oosten wind , lijkt wel of het uit Siberie komt
of vanuit china.
Veel plezier en geniet van Thailand.
Groetjes vanuit ijzig Noordwijk