Een week vol verrassingen
Blijf op de hoogte en volg Jeannette
26 Mei 2013 | China, Sjanghai
Maandag heb ik het hele balkon een grote beurt gegeven nadat ik de planten in de plantenbakken had gedaan. Het was er behoorlijk heet, ik heb me daarna gedoucht om op de scooter naar de wetmarket en kapper te gaan. Verse groentesoep gemaakt en dat is iets meer werk dan in Nederland want alle groente moeten dan nog gesneden worden want soepgroentenpakketjes kennen ze hier niet, maar de smaak is dan ook zeer goed. Noud is bij ons komen eten en het was erg gezellig.
Dinsdag ben ik met Astrid naar HanCity geweest, ze heeft goed kunnen inkopen en we zijn er echt heel lang geweest. We waren er rond 11.30 uur en 17.45 uur waren we weer in ons appartement. Zonder lunch haha, dus een goed dagje voor de lijn. We hebben een borreltje op mijn verjaardag gedronken want ik heb een mooie Icewatch met het Nederlandse logo gekregen en een luidspreker. Tegen 18.00 uur kwam de Zwitserse Rebecca en we hebben Astrid naar de metro gebracht en Rebecca en ik zijn doorgelopen naar Isetan om nog wat te kopen voor het avondeten, ik heb spaghettisaus en spaghetti gemaakt terwijl Rebecca bezig was series op haar harde schijf te zetten. Henny was vandaag buiten Shanghai en had vertraging en was laat thuis.
Woensdag ben ik wat aan het rommelen geweest met dingetjes voor mijn verjaardag en tegen 11.00 uur ben ik op het terras van Henkes gaan zitten. Ik had afgesproken met Bettina en Henny was ook in de buurt en vroeg of we het leuk vonden als hij ook zou komen. Natuurlijk is dat goed. Het duurde alleen lang voordat Henny kwam, en Bettina zat met de verhuizing dus ik belde van waar blijf je nou. Hij had nog iets zakelijks maar was onderweg. Henny kwam uiteindelijk het terras oplopen en achter hem aan ....... Ellis en Rens, een verrassing en cadeautje voor mij en mijn verjaardag. Ik heb heel erg gehuild maar alleen van blijdschap. Wat was en ben ik gelukkig!!! We hebben met z'n allen geluncht en toen we thuis kwamen was er nog een verrassing. Bettina moest me het huis uit lokken want ze had samen met Esther en Diana de gang versierd en een Sarah bij de voordeur geplaatst. Zo gaaf. Echt lief! Diana en Esther hebben nog wat bij ons gedronken. Later met Ellis en Rens naar Uniqlo voor war dingetjes voor Rens en daarna nog even naar M&S gelopen. Toen Henny terug was van het werk hebben we wat gegeten en hebben we een stukje in de buurt gewandeld zodat de kinderen daarna voor hun eindelijk naar bed konden omdat ze al wel heel lang wakker waren.
Donderdagmorgen ben ik meteen met Henny meegereisd, hij naar zijn werk en ik naar Carrefour. Wat boodschappen gedaan en daarna terug naar huis. Een kopje koffie gedronken en toen naar Ikea om een cover voor het bed te kopen, want ik had die van ons uitgeleend aan Diana die ook familie over heeft deze weken. Terug thuis heb ik Ellis en Rens wakker gemaakt. Anders komen ze niet in het ritme. Gewacht op Henny en daarna met de metro naar Tian Zi Fang gegaan. Het kunstenaarswijkje, er wat rondgelopen en iets gedronken. Terug naar huis en daar ben ik gaan koken. 's Avonds zijn we bij East Nanjing Lu uit de metro gestapt en zijn lopend naar de Bund gegaan, we hebben daar wat rond gelopen en wat gedronken in M on the Bund. Met de metro terug naar huis en ik moest naar bed en mocht er pas weer uit komen als ik opgehaald zou worden de volgende morgen.
Vrijdag is de dag dat ik Sarah begroeten mag. Ik werd uit bed gehaald door Henny, Ellis en Rens en ze hadden de hele kamer mooi versierd, de tafel gedekt en er lagen allerlei cadeautjes en kaarten op tafel en een mooie bos bloemen. We hebben gezellig samen ontbeten en tussendoor maakte ik de kaarten en cadeautjes open. Zo heb ik van de ouders in Nederland een donatie ontvangen en van Jeanine kreeg ikl een zeer oude "Sarah" pop, hier kreeg ik van Rita allerlei 50/Sarah producten, een bril,een grote incontinentie broek, grote breinaalden met wol, anti rimpel crème, een "geranium", om achter te gaan zitten. mega grote afstandsbediening, een kaart en een eigen gemaakt fotoboekje waar vele familie en vrienden een verjaardagswens hebben ingeschreven. Helemaal super, ik was er weer emotioneel van, wat Ellis al voorspelde. Van Herma en gezin een Sarah masker, kaart, slinger en broche voor de Sarah, dit omdat ze de Sarah niet in Goor konden maken, van Annelies en gezin een mooie kaart en waardebon, een foto met lijst van Alice, Harry, Henry, Ans, Henk en Monique, allen verkleed als Sarah's, haha super, van de Holtmaatjes 2 leuke sleutelhangers, van Henny een mooie ring en als laatst van de kinderen een hele mooie ketting met bijpassende oorbellen. Super! Wat werd ik verwend, de hele dag door ik kreeg vele sms'jes, whatsAppjes, berichten op Facebook, telefoontjes, wat lief allemaal, we hebben na het ontbijt gebak gegeten en zijn daarna naar Yuyuan garden gegaan eerst de bazaar bekenen toen wat dumping's gegeten en toen de tuinen in. Erg leuk om dit als gezin te doen. We zijn naar huis gegaan om wat te drinken en Rebecca kwam even langs om het cadeau voor Henny te brengen, want ja, dat moest ook nog gebeuren, ik ben niet de enige die deze maand jarig is. Daarna hebben we een taxi gepakt en hebben bij Mercato een Italiaans restaurant wat gegeten. Het was perfect. Ik ben echt blij met alles en wat iedereen voor mij heeft gedaan en wil jullie er allemaal voor bedanken, maar dat de kinderen er zijn. Ik heb er geen woorden voor, alleen dat ik zwaar gelukkig ben.
Zaterdag hebben we vroeg de trein naar Hangzhou gepakt om naar de Yinglin tempel te gaan, het was er zeer warm maar we hebben het rustig aan gedaan. We waren er eind van de morgen en zijn de hele tempel door gewandeld. Naar boven was wel vermoeiend ivm met het hete weer (34 graden) maar we hebben het met stukje bij beetje gedaan en het was de moeite waard. De kinderen vonden het indrukwekkend en apart maar ook erg heet, dan kan je merken dat Henny en ik al meer aan de warmte gewend zijn. We zijn met de taxi terug gegaan naar de stad en hebben een tour gedaan met het elektrische treintje rondom het Westlake. Ook dat was mooi, wel wat heiig weer maar lekker het briesje zo tijdens het rijden. We zijn het terras opgegaan en daarna hebben we nog wat gewandeld om uiteindelijk een taxi te pakken richting treinstation om terug te gaan naar Shanghai. In Shanghai nog wat gegeten en toen naar huis waar de kinderen al op tijd naar bed gingen, ze waren Total Loss, haha.
26 Mei 2013 - 09:13
Hennie Kranenberg:
Bij ons goedemorgen.
Geniet van jullie dagen samen en heel veel plezier.
groetjes Gerrit en Hennie -
26 Mei 2013 - 09:40
Lia En Johan:
Fantastisch dat je jouw verjaardag hebt kunnen vieren met man en kids.
Geniet van het samen zijn!
Hartelijke groet,
Lia en Johan -
26 Mei 2013 - 10:25
Jaap En Josya:
Wat een geweldige week voor je. Op deze manier wil je wel elk jaar 50 worden. Wat kunnen die kinderen en Hennie zwijgen. Doe ze van ons de groeten en veel plezier komende tijd.
Josya en Jaap -
26 Mei 2013 - 10:42
Jan En Hetty Morsink:
Hou Jeannette
Wat ontzettend gaaf je verhaal te lezen kippevel en een brok in de keel, jee zeg echt leuk wat een verwennerij
Nog een hele fijne zondag en liefs van uit een herfstig Deldenerbroek.
jan en Hetty
26 Mei 2013 - 12:34
Henny:
Ha Jeannette
Nog van harte gefeliciteerd en wat ontzettend leuk dat Ellis en Rens er ook waren.
Geniet er lekker van.
Hier gaat alles z'n gangetje, maar wij gaan zaterdag lekker op vakantie.
Groetjes Herman en Henny -
26 Mei 2013 - 13:30
Carin:
Oh, wat geweldig dat Ellis en Rens als verrassing bij je zijn. WOW, inderdaad geen woorden voor. Fijn om als gezin weer even compleet te zijn. Geniet van jullie tijd samen. Dikke kus uit Haarlem. -
26 Mei 2013 - 13:33
Truus Kemper:
Kijk zo kunnen ze jouw toch ffff verrassen in het verre China moet toch wel helemaal super zijn en op deze manier genieten wij met je mee Gr. Ons -
27 Mei 2013 - 00:12
Gerda Soomers:
Proficiat Jeannette, wat ontzettend leuk voor jou om samen met je kids sara te vieren!!!!
Geniet van deze mooie dagen, groetjes uit Goor. -
27 Mei 2013 - 10:43
Karin Weerkamp:
Heeey,
Nogmaals gefeliciteerd en wat leuk om te lezen wat je allemaal hebt gedaan op je verjaardag en helemaal leuk dat Ellis en Rens er zijn!!
Geniet lekker en tot schoolfeest???
xx Karin -
28 Mei 2013 - 13:37
Rietje & Peter:
Wow, dat was DE verrassing van je leven op je 50 ste verjaardag, de kids zomaar ineens op de stoep.in het verre Shanghai.
Ik kreeg het ook te kwaad toen ik het las, zie het helemaal voor me.
GEWELDIG Henny, dat je dit hebt gedaan, iets mooiers kon je haar niet geven.
Geniet van elkaar.
Liefs uit Noordwijk