Een beetje laat...
Blijf op de hoogte en volg Jeannette
09 Juni 2013 | China, Sjanghai
Maandag zijn we (Ellis, Rens en ik) naar HanCity gegaan. De kinderen hebben hun ogen uitgekeken van wat voor dingen er allemaal gekocht kunnen worden en dat hebben we uiteindelijk ook maar gedaan, we hebben sneakers gekocht, een tas voor Ellis en nog wat andere dingen. De tijd was zo voorbij en voordat we het door hadden waren we er alweer een paar uur en zijn daarna richting ons appartement gelopen om daar bij Wagas te lunchen. 's Middags hebben we thuis de spullen bewonderd en uitgepakt en hebben nog wat boodschappen voor het avondeten gedaan.
Dinsdag was het de verjaardag van Henny. Super toch dat de kinderen onze verjaardag meevieren hier in SH. We hebben de tafel gedekt voor een uitgebreid ontbijt en hebben alle cadeautjes gegeven. Ik had een soort schilderij laten maken drukken met de metrolijnen van lijn twee erop. Eerst het station van het oude werk, dan er tussen in onze huis station en de laatste het station van zijn nieuwe werk. Het idee was erg leuk maar de uitvoering minder. Nadat het uitgepakt was bleek dat het Canvas afgaf en er zitten allerlei vlekken op. That's China. Erg jammer maar gelukkig waren de andere cadeautjes wel goed en mooi. Henny was er in ieder geval erg blij mee. Hij ging naar zijn werk en wij hebben boodschappen gedaan voor ons feest. We hebben tussen de middag met Henny geluncht, daarna zijn we in de middag richting zijn kantoor gegaan met gebak, nu konden Ellis en Rens ook zien waar hun vader werkt en 's avonds zijn we uit eten geweest op de 40ste verdieping van het JW Marriott hotel, wat een super uitzicht.
Woensdag zijn Ellis, Rens en ik naar de Jing'An tempel gegaan, we zijn er even omheen gelopen en daarna zijn we met de metro richting Xintiandi gegaan. Ook daar hebben we wat rondgewandeld en wat gedronken op het terras het was nog steeds goed weer. We zijn daarna weer op de metro gestapt om naar Metro City te gaan. Ellis wilde graag nog een harde schijf en dat hebben we dan daar maar gekocht. Uiteindelijk toen maar terug naar huis. De dagen gaan snel en zeer vlug voorbij. Maar wat geniet ik om de kinderen dit alles te laten zien. Heerlijk, echt waar!
Donderdag was het slecht weer. We hebben de hele dag motregen gehad en dat was natuurlijk jammer. Wat doe je dan? Nou, Ellis en ik zijn naar HanCity gelopen om daar een manicure en pedicure te laten doen. Ellis was eerder klaar dan ik en is terug gelopen naar huis, nu had Rens ook een paraplu en kwam naar HanCity zodat we samen nog wat cadeautjes voor Nederland konden kopen. Toen we thuis waren hebben we lekker wat gelezen en wat op internet gekeken. Een rustige dag dus maar het is niet anders.
Vrijdag had ik een afspraak staan met Astrid om met de SEA naar het SH Archives Museum te gaan en dat heb ik ook door laten gaan. We hadden om 9.00 uur afgesproken bij de metro en toen hebben we eerst bij ons boven nog een koffie gedronken om daarna een taxi te pakken. Ondanks het weer (het regende nog steeds) hadden we gelukkig snel een taxi. Het was erg interessant en we hadden weer de Chinese Jenny als gids en ze deed het weer erg goed. Met een klein groepje hebben we geluncht en daarna ben ik naar huis gegaan. Ik wilde verder gaan met de voorbereidingen van het eten voor het buffetje voor zaterdag maar Ellis had alles al onder controle en bijna alles was dus al klaar, erg lief!!! 's Avonds hebben we bij de Hotpot gegeten en dat was erg gezellig en lekker.
Zaterdag hebben we onze verjaardag gevierd, we waren mooi op tijd klaar met de voorbereidingen en tegen 16.00 uur hadden we iedereen uitgenodigd. Wat zijn we verwend! Een Sarah van vlees van Jan en Diana (voor de slagersdochter) Diana had hem zelf gemaakt en hij was echt mooi en goed gelukt, een mooi boek waar iedereen iets had ingeschreven die Esther gemaakt heeft en waar ze heel druk mee is geweest dat kan je zien maar het resultaat is er ook naar! Een mooie stenen Buddha van Esther, Diana en Bettina en hun mannen natuurlijk ook. Een mooi boeket bloemen van Roland, een mooie pot met bloemen van Rebecca en Gert en henny kreeg nog een lekkere fles whisky van de Zwitserse Rebecca een soort bijzet tafel van steen en van Mary en Jane en de mannen een dienblad met een afbeelding van een mahjongtafel en van Jennifer een heerlijke fles likeur erg leuk allemaal, het was reuze gezellig maar helaas werd het ook erg laat haha. We moesten namelijk om 5.15 uur weer uit bed om het vliegtuig naar Beijing te halen, we hebben dus met onze knieën in bed gelegen (wordt vervolgd)
09 Juni 2013 - 11:21
Hetty En Jan Morsink:
Hoi Jeanneete
Wat is je verhaal weer mooi om te lezen ,en van dat schilderij. Ik moest er wel om lachen maar je bent nog niet weg daar dus je hebt nog wel een kans maar het idee is super.inddwat leuk om jullie verjaardag te vieren met de kinderen. .
Jullie hebben bijzondere weken gehad. Om te koesteren.
Nog een fijne zondag groeten en liefs uit Deldenerbroek -
09 Juni 2013 - 16:36
Thea En Louis Rijssen.:
Wat fijn voor jullie om zo je verjaardag te kunnen vieren met jullie kinderen!
Ook van ons natuurlijk nog van harte gefeliciteerd en wij wensen jullie natuurlijk alle goeds toe!
Genieten steeds weer van je verhalen ga zo door.
Dikke knuffel voor jullie, Louis en Thea. -
09 Juni 2013 - 19:39
Rietje:
Hoi Lieverd,
Helemaal leuk om te lezen hoe je geniet dat de kinderen er zijn en zij ook genieten en nu met eigen ogen kunnen zien hoe paps en mams reilen en zeilen in SH.
Top, geniet van elkaar zolang t nog kan, het is zo snel weer om en dat is weer ff slikken, maar dan heb je t schoolfeest in het vooruitzicht en kun je alweer gaan aftellen.
Groetjes uit Noordwijk