Vietnam met Diana - Reisverslag uit Sjanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu Vietnam met Diana - Reisverslag uit Sjanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu

Vietnam met Diana

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

16 Juni 2013 | China, Sjanghai

Zondag zijn we na het ontbijt rondom het hotel gebleven. We hadden die dag een late vlucht naar Da Nang maar hadden geen zin om weer de lange rit richting centrum in te gaan. We zijn op zoek gegaan naar lekkere koffie en die uiteindelijk ook gevonden, en tegen 14.00 uur werden we door de shuttle van het hotel afgeleverd op het vliegveld. We hebben ingecheckt en door de Douane gegaan en daar wat gegeten en gewacht op de vlucht. Het vliegtuig vertrok op tijd, tijdens de vlucht was er een dame die dacht even te moeten hangen aan de exit deur, ik schrok me echt een hoedje, ze had de beschermkap er al af. Het personeel hield haar goed in de gaten en gelukkig moest ze tijdens de landing ergens anders gaan zitten na de vlucht stond keurig de bestelde auto van het hotel op ons te wachten om ons naar het Hyatt te brengen. Helaas stond ons daar een nieuwe verrassing te wachten. Door onze vertraging ging men er van uit dat we alles hadden geannuleerd ipv alleen de auto voor vrijdag en dat hield in dat het penthouse van Esther en Marten verhuurd was. We konden er de komende twee nachten dus niet in. Jammer maar niets aan te doen. Er werd ons een ander appartement aangeboden. Dus daar na toe. Er was geen internet dus bellen. Nadat er drie mensen druk mee waren geweest werd het duidelijk dat dit deze nacht ook niet meer zou lukken maar wij wilden contact met de wereld dus, de koffers weer opgepakt en verhuisd naar een twinroom, daar was internet en we hebben contact gehad met iedereen waar we contact mee wilde hebben en hebben de meegebrachte wijn soldaat gemaakt, daar hadden we wel recht op vonden wij, haha

Maandag was het lekker weer. We zijn naar het bakkertje in het hotel gelopen en hebben daar wat gegeten. Manuel was erg vriendelijk en toen hij ons verhaal hoorde belde hij meteen zijn collega die meteen langs kwam om ons op de hoogte te brengen hoe het verder zou gaan. We mochten naar een ander appartement om dan dinsdag uiteindelijk naar het penthouse van Esther en Marten. Diana en ik waren het meer dan zat om uit de koffers te leven en hadden dus geen zin om nog eens te verhuizen en hebben er dus voor gekozen om in de twinroom te blijven. We hebben ons omgekleed en zijn naar het zwembad gelopen om heerlijk te relaxen, we hebben op het terras geluncht en in de namiddag hebben we een stukje langs het strand gewandeld. De lucht werd behoorlijk donker dus we zijn terug gegaan naar de kamer. 's Avonds zijn we met de shuttle naar Da Nang gegaan om wat te eten. Regen, regen, regen maakte het er niet gemakkelijk op om netjes op de straat te lopen, een manager van het hotel heeft ons de weg gewezen naar het restaurantje waar we wilde eten.met de taxi terug naar het hotel en toen naar bed.

Dinsdag was de lucht iets bewolkt en dat was de reden voor ons om naar Marble Mountains te gaan. De Mountains bestaan uit marmer en zandsteen en zijn een vijftal bergen. Elke berg vertegenwoordigt een element van de kosmos en is daar ook naar vernoemd. zo heb je de vuurberg, houtberg, metaalberg, aardeberg en waterberg. Van deze rotsmassa's is er eentje toegankelijk gemaakt. Om de berg te beklimmen moet je eerst een kaartje kopen zodat je met een lift naar boven kunt. Daar aangekomen heb je tempels, grotten, en een pagode. Er waren vele paden te bewandelen waarvan sommige erg steil maar het is zeker een plek die de moeite waard is om te bezoeken. Beneden is de buurt helemaal gevuld met winkeltjes die marmeren beelden willen verkopen, waarvan er zeer zeker erg mooie van bij waren, maar ja, het paste helaas niet in de koffer. Wel werd je gewaarschuwd voor bepaalde verkopers want ook hier blijkt dat het mogelijk is om marmer na te maken. Dit blijken gipsen beeldjes te zijn die met een marmerstof zijn overgoten, ja, het namaken gebeurd dus niet alleen in China, haha. We zijn terug gegaan met de taxi en mochten naar het appartement van Marten en Esther. Whaw, wat een mooi appartement en mooi uitzicht over het ressort, we hebben nog even aan het zwembad gelegen want de lucht was weer strak blauw. We hebben de koffers uitgepakt en room service besteld. Lekker op het balkon gerelaxt en toen naar bed.

Woensdag was een het weer een beetje betrokken dus met de shuttle naar Hoi An, een plaatsje zo'n 12 km van het ressort af. Het valt onder een "kunststad" in centraal Vietnam aan de Zuid-Chinese zee. En heeft rond de 120.000 inwoners. Het was vroeger een havenstad en belangrijk handelscentrum in de 16de en 17de eeuw. Er kwamen veel handelaren uit China, Japan, Nederland en India en werd bezet door de Fransen. Vroeger werd de stad gescheiden met aan de overkant van de Japanse Brug de Japanse nederzetting. Hoi An is opgenomen op de werelderfgoed lijst van Unesco. Erg leuk om dus rond te lopen. We hebben er erg lekker geluncht en zijn om 15.00 uur terug gegaan met de shuttle van het hotel. We hebben wat gerelaxt en hebben weer genoten van roomservice. Ik had de knollen tegen 22.15 uur echt op en ben dus vroeg naar bed gegaan.

Donderdag zijn we naar het zwembad gegaan, we hadden heerlijk weer en door de wind voelde het niet te warm aan, heerlijk gewoon. We hebben wat gelezen, en spelletjes gedaan op de iPad. Voordat we het in de gaten hadden was het al in de namiddag en we zijn naar het appartement gegaan om uitgebreid te douchen en ons op te tutten om 's avonds naar Da Nang te gaan. In de shuttle kwamen we Mette en David tegen en met hun zijn we langs de boulevard gelopen, hebben we wat gedronken en later ook wat gegeten. Het was erg gezellig, ze komt oorspronkelijk uit Denemarken hij uit Canada en ze wonen nu in Beijing. We zijn met de taxi terug gegaan naar het hotel en daar hebben we afscheid van ze genomen.

Vrijdag was alweer de laatste dag in Vietnam. We hebben aan het zwembad gelegen en hebben ons in de namiddag gedoucht en hebben de koffers gepakt. We mochten de hele dag nog gebruik maken van het appartement dus dat was erg prettig. We zijn tegen de avond richting receptie gegaan om de rekening te betalen en om met de auto naar het vliegveld gebracht te worden. Alles was super geregeld. We hebben op het vliegveld nog wat springrolls gegeten en zijn daarna achter de douane gegaan om daar nog iets te drinken en te wachten op de vlucht. We kwamen om 5.20 uur aan in Seoul en vertrokken daar om 7.45 uur Chinese tijd weer richting SH.

We zijn rond 9.45 uur geland in SH. Helaas had ik hoofdpijn maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden de koffers redelijk snel en waren zo door de douane dus hup de taxi in en we waren tegen 12.00 uur thuis. Afscheid genomen van Daantje. Bedankt voor de gezellige vakantie, zeer zeker van mij kant uit voor herhaling vatbaar! Ook natuurlijk de familie Mink bedankt voor het beschikbaar stellen van jullie penthouse, het was super!! Thuis waren Henny en de Zwitserse Rebecca. Ik wist dat ze wou komen maar niet dat ze er al Zou zijn.Dit is de laatste keer dat we elkaar zullen zien hier in SH want als ik terug kom van mijn overzomeren in Nederland is ze voorgoed terug in Zwitserland. Ze heeft hier haar baan opgezegd en gaat het geluk proberen te vinden in Zwitserland. Ze heeft ontbijt gemaakt als verrassing maar helaas had ik door de hoofdpijn nog niet heel veel honger. Na de medicatie ging het gelukkig beter met mij. Rebecca had ooit foto's van mij op haar harde schijf gezet en van al die foto's (1500) heeft ze een mozaïek foto van Pudong gemaakt. Heel mooi en heel lief. Haar afscheidscadeau voor mij. We zijn samen even naar HanCity gelopen en Henny is naar de Australische slager gegaan. We hebben met ons drietjes gegeten en daarna koffie gedronken. Tegen 22.15 uur heb ik afscheid genomen van Rebecca. Het licht ging uit bij mij en het was tijd om naar bed te gaan.

Dit is voor even het laatste verslag voor de komende tijd, Henny en ik vliegen zondagnacht naar Nederland en komen maandagmorgen vroeg aan op Schiphol. Een collega van Henny vliegt mee want Melissa moet ook bij besprekingen in Groenlo er bij zijn. Henny vliegt 1 juli terug en ik? Ik weet het nog niet, maar er komt vanzelf weer een blog op het internet. Groetjes en een fijne zomer allemaal, en wie ut Goor, wie goat eerst de tente in! Op noar het Skoolfees, doar drinke wie er ene (of meer)

• 16 Juni 2013 - 12:56

Jan En Hetty Morsink:

Hoi hoi. Wat een super leuke dagen hebben jullie gehad ,dit is om te koesteren
    Wat hebben jullie leuke dingen gedaan gaaf hoor
    En nu de koffer al weer gepakt voor GOOR. Nog een hele goede reis .
    Groeten aan Henny en tot ziens in Goor liefs van ons Xx

• 16 Juni 2013 - 22:21

Jantien:

hoi hoi
    wat leuk dat juliie vietnam hebben bezocht. hoor in goor wat je er van vond in zijn geheel. alvast een goede terugvlucht en we zien elkaar.
    groetjes Gerard en Jantien