Terug van het
Blijf op de hoogte en volg Jeannette
18 Augustus 2013 | China, Sjanghai
Vrijdagmiddag rond 14.00 uur aangekomen in SH en het was echt even slikken, wat een hitte! Het was net of je continu een hete föhn in je gezicht had, warm en klef dus, beslist niet aangenaam. Ik heb diep respect voor diegene die hier de hele zomer in hebben gewoond en ben zeer zeker blij met de break naar Holland die ik heb gehad. Ik heb de koffers uitgepakt en heb cadeautjes ingepakt voor Lara het dochtertje van Gert en Rebecca die 24 juli is geboren. We hebben wat gegeten en tegen 22.30 uur kreeg in zoveel zand in de ogen dat ik het bed heb opgezocht.
Zaterdag hebben we wat boodschappen gedaan op de scooter. Ik zal het niet elke keer zeggen maar wat was het heet. We wilden boodschappen in huis want s' avonds kregen we Jan op visite om te eten. Diana is nog in Nederland en Jan was het weekend in SH. Henny heeft de heerlijke champignons Dordogne gemaakt en ik zalm met tagliatelle en kaassaus. Het was reuze gezellig.
Zondagmorgen zijn we op kraamvisite geweest bij Lara. Wat een mooi klein lief poppetje, ik had een soort tien dagen pakket gemaakt maar omdat Lara al ouder is dan tien dagen mochten Rebecca en Gert natuurlijk alles gewoon uitpakken, haha. Het was erg gezellig en tegen de middag zijn we terug gegaan naar huis. Henny had weer brood gebakken en yoghurt gemaakt dus daarvan gegeten en binnen gebleven ivm de hitte. Bericht gehad van Bettina om even iets te drinken en haar en Menno bij ons uitgenodigd, kon ik mijn been hoog blijven houden want die was ondanks de steunkous toch behoorlijk dik geworden tijdens het vliegen. Even geborreld en bijgepraat. Dat was weer ouderwets gezellig. Nadat ze waren vertrokken hebben we gegeten en nog wat geborreld en toen naar bed.
Maandagmorgen kwam Bettina langs met haar vriendin Petra. Petra woonde de afgelopen jaren in Nanjing maar is nu terug in SH. Ik heb kennis met haar gemaakt en we hebben bij ons thuis koffie gedronken. Tegen de middag zijn we richting de grote dvd zaak gelopen, want Bettina wilde wel even kijken of er nog wat nieuws was en aan de overkant is een nieuwe zaak en daar hebben we wat gedronken. Daar belde Henny op om te vertellen dat we per 1 september het huis uit moeten. Ik dacht dit is een grapje, we waren er mondeling over uit dat we nog een jaar zouden blijven en dat het contract alleen nog maar getekend hoefde te worden. Nou, dat was dus veranderd en we moeten eruit. Bettina had door dat ik op hete kolen zat want ik wou graag op internet om te kijken wat er eventueel bij ons in de buurt vrij zou zijn want het liefst blijf ik in de buurt waar we nu wonen. Terug in het appartement hebben we samen nog even op internet gekeken en Petra heeft het telefoonnummer van haar makelaar nog aan mij gegeven. 's Avonds voordat Henny thuis was had ik al twee appartementen gezien en heeft Henny nog meer makelaars opgebeld met wat onze wensen zijn voor ons nieuwe appartement zodat die ook voor ons konden zoeken. Wat ben ik blij dat ik wel naar SH ben gegaan. De avond voordat ik zou vliegen zei Henny het is hier zo warm ik zou begrijpen dat je nog een week of twee langer in Nederland wilt blijven. Maar goed dat ik dat lieve aanbod niet heb geaccepteerd.
Dinsdagmorgen ben ik naar de kapper gegaan. Ik had die afspraak maandag gemaakt toen ik er langs liep met Bettina en Petra. Michael de kapper deed nog allerlei ideeën op voor ons richting onze huidige verhuurder want echt chic is het natuurlijk niet dat je maar 2 1/2 week de kans krijgt om een ander appartement te vinden, maar Henny wil het zo netjes mogelijk houden. Want hoe je het ook went of keert we moeten er toch uit. Wel lief dat hij mee denkt. Hij zei niet al te nette dingen over hoe Chinezen en ik kon wel met hem mee voelen want natuurlijk baal ik. s' Middags met een andere makelaar weer appartementen gekeken. Ik moet behoorlijk wennen aan hoe sommige appartementen zijn ingericht en het is niet altijd onze smaak. Aan de appartementen mankeert eigenlijk nooit iets maar de smaak van inrichting vaak wel.
Woensdagmorgen met weer een andere makelaar appartementen gekeken. We hadden op onze verlanglijst staan dat we het liefst op onze eigen compound wilden blijven of zeer zeker in de buurt, daar hebben ze goed naar geluisterd. Tussen de middag ben ik naar Choy gelopen en we hebben samen geluncht. Ze ziet er goed uit en voelt zich goed, is alweer over 6 weken uitgeteld. Na de lunch vroeg Bettina of ik mee ging naar HanCity ze moest een broek ruilen, natuurlijk ga ik mee, altijd gezellig, we hebben er wat rond gewandeld en bij me thuis nog iets gedronken. Toen samen met Bettina nog een appartement bekeken. Die staat op Facebook als ons paleisje Dit was echt het toppunt van niet onze smaak. s' Avonds met Henny afgesproken om donderdagmorgen vroeg samen opnieuw een appartement te bekijken die ik wel zie zitten.
Donderdagmorgen stond ik ziek op, ik was behoorlijk aan de diarree. Hoe dat kwam? Ik weet het niet, verkeerd gegeten? Toch last van de hitte of stress? Ik weet het niet maar het is wel erg lastig. Met Henny naar de lobby gelopen want het appartement was in ons eigen gebouw. Samen met hem en de makelaar het appartement bekeken en daarna even op bed. Ik voel me niet toppie. Na de middag met een nieuwe makelaar weer een appartement bekeken en weer naar bed en 's avonds met Henny een appartement bekeken. Henny had er nu twee gezien en we waren er wel over uit dat we van die twee de voor en nadelen zouden opschrijven en dan een keuze zouden maken. Ik zou vrijdag nog 1 ander appartement bekijken en dan was het over en uit. Henny heeft nog wat boodschappen gehaald en ik lag vroeg plat.
Vrijdagmorgen naar het laatste appartement gekeken en wat voelde dat goed. Het wordt op dit moment gebruikt als kantoor dus het staat vol met tafels, dozen en mappen. De keuken is klein en smal maar heeft goede apparatuur en ziet er mooi uit. De kamer is behoorlijk naar onze smaak ingericht. De slaapkamers zien er erg netjes uit. Dit was voor mij verre weg het mooiste wat ik tot dan had gezien. Henny opgebeld en hem foto's opgestuurd. Hij vond het ook erg mooi. Ik zoeken wat het kost en toen dacht ik oké dat word hem niet, te duur, jammer, terug naar de andere twee. Later op de middag de makelaar opgebeld en die zei een andere, goedkopere prijs. Had ik toch verkeerd op de lijst gekeken. Stom! Henny gebeld en die zei probeer maar een afspraak voor vanavond te maken, dat is gelukt. Henny zag het appartement en vond het ook mooi. In de kamer is het plafond gebladderd en dat moet gerepareerd worden. Helaas gaat het kantoor er pas aan het eind van de maand uit. Dat betekent dus dat we 1 september de sleutel niet kunnen krijgen maar Henny zag dit niet als een probleem. Hij heeft meteen gevraagd of ze een contract willen opstellen en dat wordt maandag getekend. We hebben een appartement! We blijven in hetzelfde compound verhuizen alleen naar block 3 op de 22ste verdieping het 2de appartement. Joepie, erg mooi en we zijn er erg blij mee. Als het maandag getekend is ben ik helemaal blij. Terug naar huis heb ik gekookt want Roland kwam bij ons eten. Op internet stond gewoon proberen te eten tijdens de diarree maar na een paar happen had ik het wel gehad. Gezellig gekletst en ik ben op tijd naar bed gegaan. De jongens hebben na geborreld.
Zaterdag zijn we rustig aan begonnen met het inpakken van de eerste dozen. Henny had lege dozen besteld en bij ons laten afleveren. Ook heb ik in de twee grote koffers de winterkleren alvast gedaan en zo zijn we al dingen aan het inpakken die we de komende weken niet echt nodig hebben. Henny heeft boodschappen gedaan en ik ben me gaan douchen. Ook de kleren maar eens aangetrokken. Eten gekookt en ik heb lekker gegeten. Mijn eetlust is helemaal terug. Ik voel me goed alleen de diarree is nog niet over, helaas.
18 Augustus 2013 - 09:31
Swanny:
Leuk om bij het zondagochtendontbijt weer je blog te kunnen lezen. Wat een gedoe om een appartement te vinden, en dat in die hitte. Ik hoop dat je maandag een getekend contract hebt. Is dat ook weer voor een jaar? Sterkte met de verhuizing en hopelijk gaat je diarree ook snel over.
Groetjes, Swanny en John -
18 Augustus 2013 - 10:29
Tine:
Hoi Meissie , fijn dat je er weer bent met je blog vind het altijd gezellig om een beetje op de hoogte te blijven van jou/jullie belevenissen daar in SH. Suc6 morgen met het tekenen van jullie contract.
Liefs Tine en Tonny -
18 Augustus 2013 - 10:47
Truus:
Jeetje wat een thuiskomst wordt je wel direct int diepe gedonderd hoppe aan de bak maar fijn dat jullie weer een nieuwe hut hebben. Theo had best willen sauzen maar onze vakantie kan niet geannuleerd worden beetje jammer. Mooi shit dat je ook nog sleg te passé was hopelijk is het van korte duur. Toch wel lekker zon ouderwetse zondagmorgen heb ik wel gemist dus we kunnen weer aan de koffie. Geen roddels dus dit was het knuffel ook voor je menneke tot zondag maar weer. Dikke doei -
18 Augustus 2013 - 11:14
Jan En Hetty Morsink:
Hoii hoi
Wat een gedoe en in die hitte,maar wel fijn dat je nu een appartement hebt nu maandag nog een handtekening en dan is alles oké.
En wat vervelend dat je ook nog niet goed in orde was. Dat is echt shit ( letterlijk en figuurlijk) Fijn je blog weer te lezen het hoort er eigenlijk al helemaal bij op de zondag morgen.
Doij Henny de groeten van ons en we bellen nog.
Groeten uit een regenachtig Deldenerbroek. Kunz Hetty -
18 Augustus 2013 - 12:22
Rietje:
Hoi , hoi, Nou zeg, dat is nu ook een flinke tegenvaller, balen. Wat goed dat je op tijd terug bent gegaan naar SH. en jullie samen naar een nieuw appartement hebben kunnen zoeken en gelukkig snel er eentje hebben gevonden, wat en gedoe, alles weer inpakken ( grrrr. verhuisdozen) en straks weer alles gezellig maken en dat in die zinderende hitte, ook al heeft je appartement airco, je bent druk en geirriteerd, heeeeeeel begrijpelijk. Maaaaaaaaar, kop op, je kunt DIT !!! Fijn dat je in je eigen compoud blijft, komt goed ,schatje.
Hou de diaree even goed in de gaten, veel , heel veel water drinken en/of appelsap, en geraspte appel met kaneel, sorry, je bent niet achterlijk, maar ik ben even bezorgd, zorg goed voor jezelf.
Liefs Rietje
ps, Peet krijgt 12 Sept. maar weer een injectie in de knie, wie weet helpt deze. -
19 Augustus 2013 - 11:26
Jantien:
terug in de hitte en dan horen dat je naar een ander appartement moet en dat je in een hele korte tijd wat gevonden hebt en dan ook nog in het zelfde compoud Super!! heb je weer goed gefixt Jaennette.
veel succes gerard en jantien