Dozen, dozen en nog meer ... - Reisverslag uit Sjanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu Dozen, dozen en nog meer ... - Reisverslag uit Sjanghai, China van Jeannette Kranenberg-Hemmink - WaarBenJij.nu

Dozen, dozen en nog meer ...

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

25 Augustus 2013 | China, Sjanghai

Zondag heb ik mijn blog geschreven en we maar weer een paar dozen ingepakt, na de middag hebben we een stukje getoerd met de scooter. Daarna hebben we op een terras iets gedronken en zijn via de Australische slager terug gereden naar huis. Henny wou graag voetbal kijken. Helaas was het resultaat nog steeds niet goed.

Maandag heb ik een doos of twee weer ingepakt en ben daarna op de scooter richting Bettina gegaan. Fietsen voelt nog moet prettig met mijn enkel. We hebben in haar buurt wat rondgelopen en ook wat boodschappen gedaan. Daarna hebben we in hun nieuwe appartement wat gedronken. Het zag er weer reuze gezellig uit. Terug naar huis om te koken en Choy kwam nog even langs om een paar dingen op te halen die ik voor haar uit Holland had meegenomen.

Dinsdag ben ik weer aan het pakken geweest. Nu ook veel dingen toch maar weggegooid. Hopelijk heeft de Ayi van het gebouw er wat aan. Ik ben ook begonnen om het zand uit twee bloembakken te halen, de planten waren dood en we dachten laten we het zand maar na twee jaar vernieuwen. Dat doen we dan wel in het nieuwe appartement. Ik doe het in kleine stukjes en beetjes want het is moordend heet op het balkon. Het wordt hier hoe langer kaler en ongezelliger maar dat is hopelijk van korte duur. Ik ben even op de scooter naar SH Center gereden, wat boodschappen gedaan en daarna terug naar huis.

Woensdag zijn Esther en Bettina bij mij geweest. Esther was er vroeg en we zijn samen even naar de dvd zaak gelopen. Esther wou even kijken wat er nieuw was en ik heb The Heat van Sandra Bullock gekocht. Dvd's zijn hier wat duurder geworden helaas, soms krijg je nl korting maar nu niet, ze kosten € 1,25 dus nadenken doen we het wel of niet, haha. Daarna kwam Bettina er ook bij en we hebben met ons drietjes bij de Japanner geluncht. Na de lunch nog een bakkie koffie bij ons en toen moest Esther weer terug naar huis voor de kinderen. Bettina en ik hebben nog wat gewinkeld hier in de buurt en daarna is ze ook naar huis gegaan.

Donderdag ben ik op de scooter richting Bettina gegaan. Ze had een pedicuur afspraak en ik ben met haar meegegaan. Daarna hebben we gewandeld in de wijk en hebben diverse restaurants bekeken en kaartjes van meegenomen. Soms zitten de restaurants zo verstopt in steegjes dat als je niet weet dat het er zit er zo voorbij loopt. Dat was echt leuk. Uiteindelijk bij Elefante een Spaans restaurant koffie gedronken. De menukaart stond niet op internet en ik wilde graag de menukaart zien om eventueel dit restaurant voor zaterdag te reserveren. Het zag er goed uit en de koffie was heerlijk. Terug naar huis was mijn accu van de scooter leeg, wat werd dus lopen. Ik was door en door nat van het zweten en heb me maar even gedoucht en me omgekleed. Om 17.30 uur werd het contract gebracht van het nieuwe appartement. Vrijdag wordt het getekend! Weer een stapje verder. Jeeeh! Maik een vriend van de Zwitserse Rebecca heeft bij ons gegeten. Hij heeft wat spulletjes gebracht die Rebecca nog hier had staan. Ik neem het mee in de koffer naar Nederland. Daar haalt ze het in december dan op. Wordt leuk haar terug te zien.

Vrijdag kwam een Verhuisbedrijf om te kijken wat er volgende week verhuisd moet worden. Ook kwamen ze nieuwe dozen en verpak bubbeltjes plastic brengen, dus we kunnen weer vooruit. Tegen de middag zijn Mary, Jane en twee vriendinnen van Jane langsgekomen. We hebben samen geluncht en daarna wat gewinkeld. Ze hadden mahjong gespeeld en hadden me gemist en wilde even kijken hoe het met me is na de zomer break. Dat was dus gezellig. Tegen drieën zijn ze weer weg gegaan en we hebben voor volgende week wat afgesproken. Om 18.00 uur in de pauze van de Zwitserse Rebecca met haar geskyped, het gaat goed met haar al moet ze wel behoorlijk wennen aan Bern en het nieuwe werk. In september krijgt ze een nieuw appartement, ze woont nu bij een vriendin.

Zaterdag met Henny weer wat dozen ingepakt. Henny voelt zich niet helemaal toppie, hij heeft al het papier werk nagekeken en uitgezocht. Ik ben met de eerste dingen in de keuken begonnen uit te zoeken en te pakken. We schieten mooi op. In de middag wat gelezen en tegen 18.00 uur richting Diana en Jan gelopen. Diana is vrijdag terug gekomen vanuit Nederland en we gaan inderdaad bij Elefante eten. Een goed advies van Bettina! Bettina zit nu voor de komende weken weer in Nederland dus zo lossen we elkaar tekens af lijkt het wel. Na het eten, tapas en heerlijk, zijn we naar een terras gewandeld om daar nog iets te drinken en daarna met de taxi terug naar huis. Het was een erg gezellige avond! Veel bijgepraat want we hadden elkaar lang niet gezien en gesproken.

• 25 Augustus 2013 - 10:17

Hetty En Jan Morsink:

Goeden morgen (middag bij jullie)
    Wat een heftig weekje weer. Maar fijn dat het contract nu getekend is en jullie verder kunnen met de verhuizing.
    Beter schap met je pootje en succes met de verhuizing.
    Liefs en groeten uit een miezerig Deldenerbroek.

Jan en Hetty

• 25 Augustus 2013 - 11:47

Rietje:

Dozen,dozen, en nog eens dozen, t zweet breekt me al uit als ik het woord hoor.
    Heel veel sterkte met uitzoeken, weggooien en maar weer pakken. Grrrrrrr.
    Straks alles weer uitpakken !!!
    Fijn dat je vriendinnen er zo langzamer weer zijn, af en toe er even tussen uit.
    Sterkte en liefs